به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه اسکای نیوز، نماینده آمریکا در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در این نشست، مدعی شد که واشنگتن به دنبال گفتوگو با ایران است. او در عین حال اتهامات پیشین مقامات آمریکایی علیه کشورمان را تکرار کرد.
آمریکا
نماینده آمریکا در آژانس با قرائت بیانیه کشورش گفت: ایالات متحده حاضر است بدون هیچ پیششرطی با ایران گفتوگو کند و روابط میان دو کشور به حالت عادی بازگردد.
وی که کشورش با خروج از برجام باعث ایجاد مشکلات کنونی شده است، در عین حال، مدعی شد اقدامات ایران باعث ناامنی در منطقه شده و ایران را منزوی کرده است.
نماینده آمریکا در آژانس همچنین گفت: سیاست "لبهپرتگاه" و "فنون اخاذی" ایران هیچ کمکی به کاهش تحریمهای علیه تهران نخواهد کرد. توسعه برنامه هستهای ایران، تلاشی برای اخاذی از جامعه بینالمللی است.
انگلیس، آلمان و فرانسه
سه کشور اروپایی طرف برجام (انگلیس، آلمان و فرانسه) نیز در بیانیه خود در جلسه ویژه شورای حکام، از "زحمات منصفانه و حرفهای" آژانس در نظارت بر برجام تشکر کردند. این سه کشور همچنین بر لزوم پایبندی کامل ایران به برجام تاکید کردند.
در بیانیه این سه کشور به "نگرانی عمیق" آنها در خصوص "عدم پایبندی ایران به برجام و اقدامات آتی جمهوری اسلامی در خصوص کاهش تعهدات برجامی" اشاره شده است.
انگلیس، فرانسه و آلمان با این ادعا که آنها برجام پایبند هستند، بار دیگر اعلام کردند که حمایت مداوم سه کشور از این توافق، به اجرای کامل تعهدات برجامی ایران بستگی دارد.
آنها همچنین خواستار تغییر رویه ایران و عدم اتخاذ اقداماتی بیشتر در راستای "تضعیف توافق هستهای" با قدرتهای جهان شدند.
نمایندگان سه کشور اروپایی اعلام کردند که طرفین برجام برای بررسی مسئله کاهش تعهدات برجامی ایران، باید جلسه اضطراری کمیسیون مشترک برگزار کنند.
روسیه
همچنین میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در آژانس بینالمللی انرژی اتمی با قرائت بیانیهای از اعضای شورای حکام خواست تا اقدامات مخرب آمریکا در خصوص ایران را محکوم کنند.
وی همچنین با اشاره به اینکه «هدف توافق هستهای، تنها رفع مسئله هستهای ایران نبوده و برای عادیسازی روابط اقتصادی و تجاری با ایران منعقد شده است»، تصریح کرد که ایران میبایست تنها در قبال برداشته شدن تحریمها، برنامه هستهای خود را صلحآمیز نگه دارد.
اولیانوف اظهار کرد: حفظ یکطرفه توافق بسیار سخت است. سیاست آمریکا در خصوص فلج کردن اقتصاد ایران، تأثیر منفی بر بازرسیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران گذاشته است.
انتهای پیام
نظر شما