شناسهٔ خبر: 33706761 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

صالحی امیری: منشا چالش های بین المللی ورزش از داخل کشور است

تهران- ایرنا- رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص دیدار با ۱۹ تن از شخصیت های تراز اول ورزشی جهان در لوزان سوییس گفت: در این دیدارها هیچکدام از مسئولان فدراسیون های جهانی به موضوع رقابت های ورزشکاران ایران با رژیم صهیونیستی در مسابقات بین المللی اشاره نکردند و ضمن آنکه منشا بیشتر چالش های ایجاد شده با فدراسیون های جهانی از داخل کشور است.

صاحب‌خبر -

«سیدرضا صالحی امیری» روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی المپیک و رسانه که به مناسبت هفته المپیک در حال برگزاری است به سفر اخیر خود به شهر لوزان سوئیس و دیدار با مقامات ارشد ورزشی جهان اشاره کرد و افزود: حضور ۷۰۰ نفر از شخصیت‌های تراز اول ورزش جهان در مراسم افتتاح ساختمان جدید کمیته بین المللی المپیک (IOC) بی سابقه بود.

وی اظهار داشت: جالب‌تر آنکه همه کشورهای عضو کمیته بین المللی المپیک (IOC) در لوزان سوئیس در مقر این کمیته از ظرفیت‌های بین المللی برای کشورهای خود استفاده می‌کنند که ما از این ظرفیت غافل هستیم.

رئیس کمیته ملی المپیک به هزینه ۳ میلیارد دلاری سالانه آی او سی برای سولیداریتی (آموزش) اشاره کرد و گفت: در این زمینه باید بیشتر فعال باشیم.

کشتی جهان بدون ایران امکانپذیر نخواهد بود

صالحی امیری در بخش دیگری از صحبت‌های خود به دیدار خود با «نناد لالویچ» رئیس اتحادیه جهانی کشتی اشاره کرد و افزود: لالویچ در دیدار نخستی که با وی داشتم موضع تندی درباره ایران داشت اما در این دیدار دیگر خبری از موضع تند نسبت به ورزش اول ایران و همچنین تعلیق نداشت. لالوویچ گفت که برای دفاع از کشتی ایران شدیدترین انتقادها را تحمل کردم و همچنان تلاش می‌کنم که در رقابت‌های جهانی در قرعه کشی به رژیم صهیونیستی مواجه نشویم.

رئیس نهاد بین المللی ورزش ایران ادامه داد: لالوویچ حتی این موضوع را مطرح کرد که بیشترین چالش ایجاد شده با اتحادیه جهانی از داخل ایران بوده است و همچنین مساله خاصی در انتخابات پیش روی کشتی ایران از منظر این اتحادیه وجود ندارد.

صالحی امیری ادامه داد: رئیس اتحادیه جهانی اعتقاد دارد که کشتی جهان بدون ایران امکانپذیر نخواهد بود و طبق آماری که او ارائه کرد در سال ۲۰۱۸ مسابقات کشتی ۲۰۶ میلیون بیننده داشت که این به دلیل جذابیت‌های کشتی بود و بخش اعظم آن مخاطبان ایرانی هستند.

صالحی امیری به این نکته اشاه کرد که آی او سی به همه نهادهای بین المللی تاکید کرده که باید به قوانین محلی هر کشور احترام گذاشت اما نباید قوانین آنها در تعارض با قوانین کمیته بین المللی المپیک باشد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر مشکلی با اتحادیه جهانی کشتی نداریم. ما کارگزار نظام هستیم نه سیاستگذار و کارگزار باید از سیاستگذار حمایت کند.

رئیس کمیته المپیک همچنین گفت: در دیداری که با ۱۹ تن از سران و مقامات ارشد ورزشی جهان داشتم هیچکدام مساله رقابت با رژیم صهیونیستی در عرصه جهانی و بین المللی را مطرح نکردند و از طرفی خود قهرمانان کشورمان نیز حاضر به مسابقه با ورزشکاران این رژیم نیستند، رژیمی که تماماً ضد منافع انسانی و اسلامی در جهان حرکت می‌کند.

صالحی امیری به دیدار خود با رئیسان فدراسیون‌های جهانی دو و میدانی و تکواندو اشاره کرد و اظهار داشت: در موضوع روادید ندادن به تکواندوکاران ایرانی در پیکارهای جهانی منچستر انگلیس گفت و گو کردیم و رئیس فدراسیون جهانی تکواندو گفت که به طور کتبی از میزبان تعهد گرفتیم تا هیچ‌گونه مشکلی برای روادید ورزشکاران در رقابت‌های آینده ایجاد نشود و حتی کمیته فنی را برای حل مشکل ورزشکار ایران که به آنها روادید داده نشده مأمور کردیم تا موضوع را بررسی کند.

سهراب مرادی نماد طلایی المپیک

وی در خصوص دیدار با «محمد جلود» دبیر کل عراقی فدراسیون بین المللی وزنه برداری گفت: جلود درباره «سهراب مرادی» ابراز نگرانی کرد و تاکید داشت که سهراب نماد طلایی ما است و حاضریم هزینه‌های وی را پرداخت کنیم چرا که باید در المپیک ۲۰۲۰ توکیو حضور داشته باشد.

رئیس کمیته ملی در پایان خاطر نشان کرد: در هر یک از دیدار با مقامات ارشد فدراسیون‌های جهانی یک درخواست داشتم و اینکه یک کرسی بین المللی به رئیسان فدراسیون‌های ورزشی ایران در مجامع بین المللی بدهند که البته ما در این زمینه ضعف‌های زیادی داریم و باید این موضوع از طریق رایزنی‌های گسترده برطرف شود.

نظر شما