شناسهٔ خبر: 33581788 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

زیرگذری که همیشه بسته است و تنها یک لاین دارد

مسئولین به وضع وخیم ساکنان شهرک دانش بیخ گوش تهران رسیدگی کنند

وزارت صنعت، وزارت راه و راه آهن به وضعیت شهرک دانش به خصوص زیرگذرها رسیدگی کنند تا حد اقل بیماران اورژانسی و آتش نشانی دچار مشکلاتی نشوند که با هیچ سرمایه ای قابل جبران نیست

صاحب‌خبر -

گروه اجتماعی: وزارت صنعت، وزارت راه و راه آهن به وضعیت شهرک دانش به خصوص زیرگذرها رسیدگی کنند تا حد اقل بیماران اورژانسی و آتش نشانی دچار مشکلاتی نشوند که با هیچ سرمایه ای قابل جبران نیست

مسئولین به وضع وخیم ساکنان شهرک دانش بیخ گوش تهران رسیدگی کنند


به گزارش بولتن نیوز، زیرگذری با یک لاین در شهرک دانش بیخ گوش تهران وجود دارد که توسط راه آهن ساخته شده و هر روزه محل عبور هزاران خودرو از سواری و آمبولانس گرفته تا تریلی و کامیون و از بالای آن هم راه آهن می گذرد بجای رفاه جان ساکنان تبدیل شده به آفت جان.


آفت جان از این لحاظ که این پل که توسط راه اهن ساخته و استحکام سازی شده به گونه ای است که تنها یک خودرو از زیر ان می گذرد و برای عبور خودروهایی که از روبرو حرکت می کنند جایی نیست. هر روز ترافیک هر روز تصادف هر روز کامیونهایی که سقف آنها گیر می کند هر روز آمبولانسهایی که قرار است بیماری را به بیمارستانی در خارج شهرک منتقل کند ولی در ترافیک گیر کرده است و هر روز هزاران ساعت وقفه و زمان مردم و گارگران زحمت کش این خطه که پشت ترافیک سنگین زیر محل عبور راه اهن صف می کشند اما کسی نگاهی هم به زیر دست نمی کند.
مسئولین برای ساماندهی وضعیت شهرسازی و شبکه بهداشت و درمان و سیستم بانکی و زیرگذر و ترافیک سنگین شهرک دانش که در بیخ گوش تهران روبروی سه راه ایران خودرو قرارداد و عمدتا ساکنان آن از قشر کارگر هستند، فکری بکنند. شاید وزارت صنعت وزارت راه و راه آهن نشسته اند تا حادثه های غم انگیز بیشتر و بیشتر شود و شاید روزی در آن دورها تکانی به خود بدهند و شرکتهای اطراف و راه آهن و وزارت صنعت، وزارت راه نگاهی به مسئولیت های اجتماعی خود بیندازند یا راه را تعریض کنند یا سقف پل را بلند تر.


شهرک دانش بخشی از دهستان دانش در بخش مرکزی شهرستان قدس استان تهران قرار دارد. این شهرک در بزرگراه فتح و روبروی سه راه ایران خودرو است و علی رغم اینکه بیش از یک هزار خانوار در آن زندگی می کنند اما از زیر ساختهای مناسب شهری و امکانات لازم مانند بانک و شبکه بهداشت مناسب و امکانات شهری و یا حد اقل یک زیرگذر دوبانده برای جلوگیری از ترافیک و ازبین نرفتن وقت مردم و همچنین عبور سریعتر آمبولانس ها و خودرو های آتش نشان برخوردار نیست و البته معدود بانکهای موجود نیز ساعت دو بعد از ظهر تعطیل می کنند و مردم باید به بیرون از شهرک مراجعه کنند و شبکه بهداشت و درمان هم از ساعت 12 نیمه شب تعطیل است و در صورت نیاز امکانات درمانی وجود ندارد. در واقع گویا مردم این شهرک در جغرافیای تهران گم شده اند.


شهرک دانش در گذشته به نام قلعه سیدها معروف بوده‌است؛ و قدمت تقریبی آن به دوره قاجار می‌رسد. قلعه سیدها توسط خانواده بزرگی از سادات به صورت قلعه بنا شد و ساکنان آن همگی سید بودند و به کشاورزی و دامداری مشغول بودند. سند ملکی این روستا در حوزه ثبت اسناد ری است. در دوران پهلوی دوم توسط فردی به نام تیمسار «بقایی» ساکنان قلعه از جای اصلی خود با فاصله اندکی به محل دیگری منتقل و بافت آن تبدیل به روستا شد و نام آن به شاه آباد تغییر یافت. مردم روستا جهت تأمین آب مصرفی خود با مشکلات فراوانی از آب سد کرج و گاهی هم از نهر فیروز بهرام استفاده می‌کردند تا اینکه معمار «مستوفی» و همسرش با حفر یک حلقه چاه عمیق، آب شیرین را به روستا آوردند. کودکان روستا در خانه یکی از اهالی به نام «قنبر مهر علی» آموزش می‌دیدند. اما اهدای زمین از طرف «لاله» یکی از زمین داران روستا و ساخت آن توسط خیرین کودکان روستا را صاحب مدرسه کرد. با گذشت زمان و به دلیل مهاجرت و وجود کارخانجات متعدد از جمله زامیاد و ایران خودرو به ساکنان روستا افزوده شد و به شهرکی تبدیل شد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این محل به شهرک دانش تغییر نام داده شد. این شهرک تا سال ۱۳۷۵ زیر نظر بخش داری کن محسوب می‌شد و بعد از آن تاریخ به بخشداری مرکزی شهرستان قدس واگذار شد. ساکنان امروز آن بیشتر کارگر هستند و در کارخانه‌ها و کارگاه‌های اطراف شهرک به کار مشغولند.


ساکنین اولیه آن سادات بودند. بعدها با کوچ اقوام مختلف بافت مردمی آن تغییر کرد. بیشتر اهالی به شکل طایفه ای زندگی می‌کنند و از قومیت‌های تالش، آذری، لر و کردهستند. جمعیت آن براساس سرشماری سال ۱۳۹۵، ۴۴۰۲ نفر و تعداد ۱۰۵۰ خانوار در آن زندگی می‌کنند.


این شهرک در شمال شرقی محدوده شهرستان قدس و در نقشه کلان‌شهر تهران، در حریم منطقه21 شهرداری واقع شده‌ از شمال به بزرگراه فتح (جاده قدیم کرج) و مسیر راه‌آهن تهران به کرج و از شرق به خیابان دکتر بهشتی (جاده سعیدآباد به شهریار) و از جنوب به روستای زرنان و از غرب به جاده کمربندی چیتگر (کمربندی قدس، اندیشه و شهریار منتهی می‌شود.


شهرک در مجاورت صنایع و کارخانجات بزرگی است. مانند: ایران خودرو، گروه بهمن، زامیاد، پلاستیران و ساراول

نظر شما