شناسهٔ خبر: 33508583 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

وعده‌ به مردم سیل‌زده از جنس ایمان و تلاشی به رنگ جهاد

سپاه مرد میدان عمل است، اگر قول و وعده‌ای هم به مردم سیل‌زده می‌دهد از جنس ایمان و تلاشی به رنگ جهاد است و تا تحویل دادن کلید تمام خانه ها به مردم، خدمات جهادی اش همچنان ادامه دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، آخرین روزهای زمستان سال 97 وقتی که مردم مازندران بعد از اتمام خانه تکانی برای استقبال از بهار آمده می‌شدند و در حال تدارک سفره هفت‌سین بودند سیل این سین ناخوانده با پهن کردن سفره‌اش بساط زندگی مردم را در گل و لای پیچید و با خودش برد.

دو روز مانده به سال تحویل قهر طبیعت جان و زندگی مردم را در قبضه دستانش گرفت و بارش شدید باران و برف در شرق مازندران بحران درست کرد.

در مناطق بالادست مازندران جاده‌های روستایی بخاطر بارش سنگین برف که ارتفاع آن به یک و نیم متر می‌رسید، قطع شد و مردم از یک طرف در محاصره برف بودند و از طرفی نیز رانش زمین هم زیرپای راه‌های ارتباطی آنها را خالی کرد و امکان تردد وسایل نقلیه وجود نداشت.

دار و ندار زندگی مردم براثر سیلاب از بین رفت و  زانو به بغل میان گل و لای‌ها مانده بودند ،آهی هم در بساط‌شان نمانده بود که بخواهند با خسارتی که سیلاب بر دستشان گذاشت، سودا کنند.

همان یک سقفی که بر سر داشتند و اندک اندوخته محصولات کشاورزی و دامی که رنجنامه‌اش را با دستان پینه بسته نوشته‌اند، باید خرج جهیزیه و تحصیل فرزندانشان می‌کردند که سیل همه را به یغما برد.

حدود 12 شهرستان مازندران که بیشترین جولان سیل در شهرستان سیمرغ بود، در گل و لای فرو رفت. سیلاب چهره زندگی مردم را نرسیده به نوروز تغییر داد و اشک غم را در این هاگیر و واگیر شرایط بد اقتصادی به چهره شان نشاند.

اما در این میان سپاه و بسیج همیشه آماده، مردان روزهای سخت که برای تامین آرامش و آسایش مردم هر جا که باشد، جان خود را در طبق اخلاص می‌گذارند،در همان ساعات اولیه شروع سیلاب که مردم هم باورشان نمی‌شد کسی به دادشان برسد، دل به بحران سیل زدند، پنجه در پنجه سیلاب برای نجات جان و زندگی مردم دست به کار شدند.

مسئول بسیج سازندگی سپاه کربلا مازندران از به خط شدن 448 گروه جهادی بالغ بر 5 هزار و 979 نفر در مرحله اول خدمات رسانی به مردم سیل زده می‌گوید:« سپاه بعد از نجات جان مردم از سیل،در اسرع وقت برای پاکسازی و لایروبی منازل مردم از گل و لای دست به کار شد.»

محمدمهدی اقبال‌پور به بازکردن راه های بسته ارتباطی روستایی و جاده‌های رانشی هم اشاره می کند:« سپاه کربلا 200 دستگاه ماشین‌آلات سنگین و‌ نیمه سنگین اعم از بیل مکانیکی ، جرثقیل، لودر، کامیون و... را وارد مرحله عمل و 100 کیلومتر راه روستایی از جاده‌های رانشی و مسیرهایی که براثر سیلاب و برف بسته شده بود را باز کرد.»

وی با بیان تلاش جهادی مهندسی سپاه برای بازسازی و ترمیم پل های آسیب دیده در سیل خاطرنشان می‌کند:«6 دهنه پل سیل زده که راه ارتباطی چند روستا به هم بوده و آنها را به مرکز شهر وصل می‌کرد توسط سپاه تعمیر و بازسازی شد.»

روایت سیل و خرابی‌های آن را اگر بتوان در چندین صفحه نوشت، روایت خدمت بی‌منت سپاه و بسیج به مردم سیل‌زده مازندران را نمی‌توان در چندین کتاب قطور به نگارش در آورد. چرا که آمدن و خرابی به بار آوردن سیل یک بخش ماجرا است اما بازسازی مناطق سیل زده صد ماجرای دیگر.

خانم فرشته پازوکی مسئول سازمان بسیج جامعه زنان در این باره می‌گوید:«مردمی که دچار بحران سیل شدند، از نظر روحی و روانی نیاز به اورژانس اجتماعی داشتند. چرا که به یک باره تمام دار و ندارشان را از دست دادند آنهم کمتر از ۴۸ ساعت مانده با سال تحویل. برای همین باید بذر امید را در دل مردم ناامیدی کاشت که تلخی سیل زندگی آنها را به گل و لای سرد نشاند.

سپاه در این مورد هم دست به کار شد و با فرستادن مشاوران اجتماعی و روانشناسان خبره روحیه‌ای در مردم ایجاد کرد تا بتوان کار بازسازی مناطق سیل‌زده را باهمکاری خود آنها آغاز کند.»

خدمات رسانی مردانی که مامورند به انجام تکلیف و بر سر آن هم تا پای جان هم ایستاده‌اند در این گزارش کوتاه نمی‌گنجد جز آنکه بتوان گوشه‌ای از بار بدوش گرفته وظیفه دستگاه‌های دولتی را بر شانه‌هایشان در نزدیک به سه ماه پس از سیل خانه خراب کن به تصویر کشید.

 در خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان چیزی که زیاد به چشم می آمد نه تنها مردم سیل زده را بلکه یک دنیا انگشت به دهان ماندند، حضور گسترده جوانانی بود که با لباس خاکی برای لایروبی خانه‌ها از گل و لای و پاکسازی جاده‌ها و جوی‌های آب از باقی مانده سیلاب از هم سبقت می‌گرفتند.

و حال عطر خدمت گروه‌های جهادی سپاه کربلا و ورود به مرحله بازسازی که از فصل بهار نارنج شروع شد، همچنان در مناطق سیل زده مازندران با همان شور و شوق به مشام می‌رسد.

مسئول بسیج سازندگی سپاه کربلا در همین رابطه بیان می‌کند:«با توجه به طرح همبستگی ملی که متولی آن سازمان بسیج مستضعفین است ، مرمت و ساخت 700 واحد مسکونی سیل زده را سپاه کربلا مازندران برعهده گرفت که از این تعداد 274 واحد مسکونی توسط گروه‌های جهادی مرمت و تعمیر ،کلید آن به مردم سیل زده تحویل داده شد.»

به گفته اقبال‌پور از میان 72 گروه جهادی فعالی که باگذشت تقریباً ۹۰ روز از سیل همچنان در مناطق سیل‌زده مشغول خانه‌سازی هستند، 42 گروه جهادی هم مزین به نام 42 شهید مدافع حرم به سبک خدمات جهادی شهدای مدافع حرم که راه و رسم‌شان در دفاع از امنیت و حضور در صحنه خدمت در ذهن مردم نقش بسته است ،مشغول ساخت و ساز 75 واحد مسکونی سیل‌زدگان که زمین آن را تحویل و مراحل بانکی و نیز تائیدیه بنیاد مسکن هم گرفته شد، هستند.

سپاه مرد میدان عمل است، اگر قول و وعده‌ای هم به مردم سیل‌زده می‌دهد از جنس ایمان و تلاشی به رنگ جهاد است و تا تحویل دادن کلید تمام خانه ها به مردم، خدمات جهادی اش همچنان ادامه دارد.

اقبال‌پور در پایان با تاکید بر اینکه حتی در ماه رمضان امسال خدمت‌رسانی به مردم سیل زده متوقف نشد و لشکر مردمی حضرت زینب(سلام الله علیها) با تامین 200 سبد کالا برای نیازمندان اقدام کرد، می‌گوید:« سپاه بعد از مرمت و‌ تحویل خانه‌ها به سیل‌زدگان، علاوه بر تامین وسایل و مایحتاج زندگی آنها،27 فقره جهیزیه را هم برای نوعروسانی که در سیل جهیزیه‌شان از بین رفت، تامین کرد تا خانه آرزوهایشان را دوباره برپایه امید و ایمان بنا کنند.»

انتهای پیام/86018/ع

نظر شما