سلامت نیوز:عضو هیات علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با بیان این موضوع که فشار خون بالا یا پرفشاری خون یک بیماری مزمن است که در آن فشار خون در شریانها بالا میرود، افزود: به دنبال این افزایش فشار، قلب باید برای حفظ گردش خون در رگهای خونی شدیدتر از حالت طبیعی فعالیت کند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از وبدا، دکتر سید رضا خطیبی، تشریح کرد: فشار خون شامل دو مقیاس سیستولی و دیاستولی است که وابسته به انقباض (سیستول) یا شل شدن (دیاستول) ماهیچه قلب بین ضربانها میباشند.
در حالت استراحت، فشار خون طبیعیِ سیستولی (یا حداکثر فشار خون) بین ۱۰۰ تا ۱2۰ میلیمتر جیوه و فشار خون طبیعی دیاستولی(یا حداقل فشار خون) بین ۶۰ تا 85 میلیمتر جیوه است. در صورتی که فشار خون بطور مزمن برابر یا بیش از ۱۴۰ بر روی ۹۰ میلیمتر جیوه باشد، فرد از فشار خون بالا رنج میبرد.
دکتر سید رضا خطیبی ضمن اشاره به اینکه در استان خراسان رضوی فشار خون بالا 18.7 درصد، شیوع داشته و از این حیث، در رتبه چهارم کشوری قرار دارد، گفت : در برخی موارد بالا رفتن فشار خون باعث خونریزی مغزی میشود و پرفشاری خون عامل خطر عمده در سکته مغزی، سکته قلبی(حملات قلبی)، نارسایی قلب، آنوریسمهای شریانی (به عنوان مثال، آنوریسم آئورت)، بیماری شریانهای پیرامونی و دلیل بیماریهای مزمن کلیه است. حتی افزایش خفیف فشار خون شریانی نیز با کاهش امید به زندگی مرتبط است.
تغییر رژیم غذایی و روش زندگی میتواند در کنترل فشار خون مؤثر بوده و خطر عوارض ناشی از آن را بر سلامتی کاهش دهد. با این حال، درمان دارویی غالباً برای افرادی که تغییر روش زندگی در آنها بی تأثیر بوده یا کافی نبودهاست، ضروری میباشد.
وی ضمن اشاره به «بسیج ملی کنترل فشارخون» بیان کرد: جمعیت هدف دراین برنامه، افراد 30 ساله و بالاتر هستند که با مراجعه به خانه های بهداشت، پایگاه های بهداشتی و ایستگاه های موقت و یا از طریق وبسایت salamat.gov.ir ضروری است که نسبت به کنترل فشارخون خود اقدام نمایند.
نظر شما