شناسهٔ خبر: 33365620 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

تشکیلات خودگردان از سفیر آمریکا شکایت می‌کند

وزارت خارجه تشکیلات فلسطین شکایت از سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی را به دلیل اظهارات ضد فلسطینی او بررسی می کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، واکنش‌های اعتراضی فلسطینی‌ها به اظهارات اخیر «دیوید فریدمن» سفیر ایالات متحده آمریکا در سرزمین‌های اشغالی فلسطین همچنان ادامه دارد.

وزارت امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین یکشنبه (۱۹ خرداد) اعلام کرد که قصد دارد از فریدمن به دلیل اظهارت ضد فلسطینی‌اش به دیوان کیفری بین‌المللی (لاهه) شکایت کند.

خبرگزاری وفا فلسطین گزارش داد که وزارت خارجه تشکیلات خودگردان طی بیانیه‌ امروز خود اظهارات سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی را دنباله سیاست‌های جانبدارانه کامل دولت آمریکا از اشغالگری رژیم صهیونیستی و سیاست‌های استعماری و توسعه‌طلبانه این رژیم دانست.

دیوید فریدمن دیروز (شنبه) در گفت‌وگو با روزنامه نیویورک تایمز گفت که تل‌آویو حق دارد بخش‌هایی از کرانه باختری رود اردن را به خود ملحق کند.

در بیانیه وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین آمده است: «این وزارتخانه بررسی می‌کند که آیا اظهارات فریدمن در سطحی است که بتوان در دادگاه لاهه علیه آن، به دلیل اظهارات، کارها و تلاش‌هاییش جهت تحمیل دیدگاه نژادپرستانه خود شکیات کرد».

سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی فلسطین گفته بود:‌ «فکر می‌کنم که تحت شرایطی خاص، اسرائیل حق حفظ بخش‌هایی از کرانه باختری -و نه همه آن- را دارد».

این اظهارت فردیدمن که به جانبداری از صهیونیست‌ها معروف است، اعتراض و خشم گروه‌ها و شخصیت‌های فلسطینی را در پی داشته است.

جنبش‌های فتح، مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، جهاد اسلامی و الاحرار از دیروز هر کدام در بیانیه‌های جداگانه‌ای این اظهارات را محکوم کرده‌اند و آن را به مثابه نابودی کامل مذاکرات سازش و در راستای اجرای معامله قرن دانسته‌اند.

از زمان روز کار آمدن دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ و تصمیمات وی در قبال شهر قدس و شناسایی این شهر فلسطینی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و به دنبال آن انتقال سفارت آریکا به از تل‌آویو به این شهر، روابط سیاسی فلسطینی‌ها به ویژه دولت خودگردان به ریاست محمود عباس با آمریکایی‌ها متوقف شده است.

از آن زمان، تشکیلات خودگردان فلسطین که زمانی برای انجام گفت‌وگوهای سازش و دست‌یابی به توافق با صهیونیست‌ها به میانجیگری آمریکایی‌ها دل بسته بودند، خواستار کنار گذاشتن واشنگتن از این مذاکرات شد و گفت که دیگر نمی‌توان به آمریکایی‌ها به عنوان «میانجی‌های بی‌طرف» اعتماد کرد.

افزون بر این اقدامات ضد فلسطینی، آمریکا طی بیش از یک سال گذشته تبلیغات گسترده‌ای برای طرح صلح ادعایی خود موسوم به معامله قرن انجام داده و قرار است طی هفته‌های آینده از آن به صورت کامل رونمایی کند.

این طرح به دنبال حذف همیشگی بازگشت آوارگان فلسطینی (مطابق آمار شش میلیون) به سرزمین خود و اسکان آن‌ها در «وطن جایگزین» یعنی کشورهای دیگر است و به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی در دولت آمریکا و انتقال سفارت این کشور از تل‌آویو به شهر قدس در این راستا انجام شده است و قرار نیست کشوری به نام فلسطین به پایتختی قدس به رسمیت شناخته شود.

کاخ سفید آمریکا دو هفته پیش اعلام کرد که نشست اقتصادی منامه بحرین که قرار است در روزهای ۲۵ و ۲۶ ژوئن (۴ و ۵ تیرماه) برگزار شود به عنوان اولین گام در راستای اجرای طرح موسوم به «معامله قرن» است.

انتهای پیام/ص