شناسهٔ خبر: 331898 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ابتکار | لینک خبر

رهبر انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران کنگره بزرگداشت ۶۵۰۰ شهیداستان کرمان:

هدف دشمن اندوهگین و ناامیدکردن مردم است

صاحب‌خبر - بیانات رهبر انقلاب اسلامی در دیدار دست‌اندرکاران کنگره بزرگداشت ۶۵۰۰ شهید استان کرمان که در تاریخ ۶ اسفند ۹۷ برگزار شده بود، روز پنج‌شنبه در مصلای امام علی‌(ع) در کرمان منتشر شد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبری، آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار، بزرگداشت نام و یاد شهیدان را تکریم جهاد و مجاهدان در راه خدا و تشویق به ادامه دادن راه پرافتخار آنان دانستند و گفتند: در دوران دفاع مقدس، یاد کردن توام با احترام و افتخار از شهیدان و رزمندگان موجب شد میل به حضور در میدان دفاع از کشور گسترش یابد و امروز نیز هدف دشمنان از ضدیت با احیاء یاد شهیدان، مسدود کردن جاده پرافتخار شهادت و جلوگیری از تشویق آحاد جامعه به حرکت مجاهدانه است.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: تعظیم نام و یاد شهیدان حرکت مجاهدانه را در کشور تقویت می‌کند.
ایشان راز اقتدار یک ملت را وجود جوانان دلیر، نترس و آماده سینه سپر کردن و ایستادگی در عرصه‌های گوناگون دانستند و گفتند: ملتی که از این سرمایه برخوردار باشد، پیروز و مقتدر است و هرگز ذلیل نخواهد شد و احیاء نام شهیدان، سازنده چنین سرمایه و جوانانی است.
آیت‌الله خامنه‌ای پیام جاودانه شهیدان را برحذر داشتن جامعه از ترس و اندوه خواندند و خاطرنشان کردند: تلاش و هدف دشمنان ایران از جنگ نرم، «اندوهگین و ناامید کردن ملت ایران و ترساندن آن از ورود در میدان» است اما در مقابل، پیام و بشارت شهیدان برای ما این است که اگر بر خلاف خواست دشمنان وارد میدان مبارزه شوید، خدای متعال همچون دوران دفاع مقدس، ترس و اندوه را دور خواهد کرد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با تجلیل از علما، جوانان و عموم مردم مومن و شریف و نجیب کرمان و یادآوری خدمات آنان به اسلام و انقلاب افزودند: همه به‌ویژه جوانان باید هرچه بیشتر کار و تلاش کنند تا بتوانند سهم خود را در پیشرفت کشور همچون گذشته ادا کنند.
متن کامل بیانات ایشان به شرح زیر است:
اوّلاً خیلی تشکّر می‌کنم از شما آقایان محترم و برادران عزیز به خاطر این اقدام بجا و ان‌شاءالله موثّر، یعنی تکریم شهیدان و بزرگداشت نام مکرّم و مطهّر شهیدان. اینکه ما یک اقدام‌کننده را، یک حرکت‌کننده را بزرگ بداریم و به او اهمّیّت بدهیم، نه فقط تکریم او است و نه فقط تکریم کار او است بلکه به معنای ایجاد تداوم در حرکت او است؛ این مهم است، از همه مهم‌تر این است. وقتی یک نفری می‌رود در میدان جهاد و شما او را تکریم می‌کنید، سه کار انجام داده‌اید: یکی اینکه این مجاهد فی‌سبیل‌الله را تکریم کرده‌اید، احترام کرده‌اید؛ یکی اینکه جهاد را تکریم کرده‌اید؛ کار سوّم این است که شما دیگران را به ادامه‌‌ این راه تشویق کرده‌اید. این اتّفاقی است که در جنگ تحمیلی ما و دفاع مقدّس هشت‌ساله‌ ما افتاد؛ یعنی یک جوانی رفت جبهه و شهید شد، پدر او، مادر او، مردم دیگر به نام او افتخار کردند، این موجب شد افراد زیادی به سمت میدان جهاد حرکت کنند و این راه ادامه پیدا کند. در دوران دفاع مقدّس، از رزمندگان با احترام یاد می‌شد؛ این موجب می‌شد که کسان زیادی میل به این حرکت و به این میدان پیدا کنند. خب، این یک اتّفاقی است که در دوره‌‌ دفاع مقدّس افتاده، بعد از آن هم تا امروز کم و بیش این کار شده.
توجّه داشته باشید که برای همین خاصیّت سوّم، برای همین مسئله‌ سوّم، مخالفین شما، دشمنان شما، می‌خواهند یاد شهدا احیاء نشود و شهدا تکریم نشوند؛ برای اینکه جادّه‌ شهادت کور بشود، مسدود بشود، برای اینکه دیگران تشویق به حرکت مجاهدانه نکنند. دیده‌اند و تجربه کرده‌اند و ما و شما هم تجربه کرده‌ایم که وقتی نام شهدا، یاد شهیدان‌ با عظمت برده می‌شود، جوان امروز که نه دوره‌ جنگ را دیده، نه دوره‌ امام را دیده، نه خاطره‌ای از آن زمان دارد، وقتی می‌فهمد که یک جایی در آن طرف منطقه و با هزاران فرسنگ فاصله دارند با دشمنان می‌جنگند، عاشق حرکت به میدان جهاد می‌شود، پا می‌شود می‌رود در حلب، در بوکمال، در زینبیّه، بنا می‌کند جنگیدن و به شهادت هم می‌رسد. ببینید! این به خاطر این است که شماها شهید را احترام کرده‌اید؛ چون شهادت مورد تکریم قرار گرفته، این به طور طبیعی حرکت شهادت‌طلبانه را، حرکت مجاهدانه را در کشور تقویت می‌کند.
و راز اقتدار یک ملّت هم همین است که جوانانش، افراد فعّالش، در میدان‌ها دلیر وارد بشوند، گستاخ وارد بشوند، نترسند. نه اینکه حتماً باید مردان ما شهید بشوند؛ نه، دنبال این نیستیم؛ دنبال این هستیم که همه‌ ماها در عرصه‌های گوناگون و دشوار، قدرت این را داشته باشیم که سینه‌مان را سپر کنیم، قدرت این را داشته باشیم که ایستادگی کنیم؛ این مهم است؛ اگر این [جور] شد، این ملّت پیروز است، این ملّت مقتدر است، این ملّت هرگز ذلیل نمی‌شود، کسی نمی‌تواند او را زیردست خودش قرار بدهد. ببینید یاد شهیدان چقدر مهم است!
خب، این مطالبی که آقایان ذکر کردند، این کارهایی که انجام گرفته، کارهای خوب و متنوّعی است و خوب انتخاب کرده‌اید؛ کارهای مختلفی است که هم جنبه‌ هنری، هم جنبه‌ علمی، هم جنبه‌ تبلیغی، هم جنبه‌ خدماتی، همه را مراعات کرده‌اید و کارهای خوبی انجام گرفته و ان‌شاءالله که بتوانید به بهترین وجهی این کار را تمام کنید. مهم این است که ما به این توجّه کنیم که پیام شهیدان به ما چیست؛ این مهم است. وَیَستَبشِرونَ بِالَّذینَ لَم یَلحَقوا بِهِم مِن خَلفِهِم اَلّا خَوفٌ عَلَیهِم وَ لا هُم یَحزَنون؛ این پیام شهیدان است. امروز همه‌‌ تلاش دشمنان ملّت ایران در جنگ نرم چیست؟ این است که ملّت ایران را اندوهگین و ناامید و ترسیده و مانند اینها بکنند، وادار کنند ملّت ایران را که از ورود در میدان بترسد، مایوس باشد؛ پیام شهدا نقطه‌ مقابل این است: اَلّا خَوفٌ عَلَیهِم وَ لا هُم یَحزَنون؛ خوف و حزن برداشته است در میدان شهادت.
این پیام، پیام روز اوّل شهیدان نیست که خیال کنیم مثلاً ۳۰ سال، ۳۵ سال است شهید شده؛ نه، این پیام، پیام همیشگی شهیدان است؛ یعنی آنها در جوار قدس الهی و نعمت الهی هم که هستند، مرتّب دارند به ما پیام می‌دهند، بشارت می‌دهند: وَیَستَبشِرونَ بِالَّذینَ لَم یَلحَقوا بِهِم مِن خَلفِهِم اَلّا خَوفٌ عَلَیهِم وَ لا هُم یَحزَنون؛ این پیام شهدا است. اگر وارد میدان مبارزه بشویم -یعنی همان چیزی که دشمنان ما از آن می‌ترسند و واهمه دارند- باید بدانیم که خدای متعال بیم و ترس و اندوه را از ما دور می‌کند؛ کما اینکه در دوره‌‌ دفاع مقدّس هم همین‌جور بود. آن کسانی که می‌رفتند جبهه و یک مدّتی آنجاها بودند، وقتی که می‌خواستند به محیط خانواده و شهر برگردند، محیط شهر برای‌شان سنگین بود، یعنی واقعاً برای‌شان فشار داشت؛ [در صورتی که] آنجا برای‌شان مثل بهشت بود؛ یک معنویّتی بود، یک روحانیّتی بود، خوش بودند‌- خوشِ به معنای روحی و معنوی و غرق در ذکر الهی بودن- این‌جوری بودند. جوان‌ها آنجا واقعاً در زیر رگبار، زیر خمپاره، زیر ترکش لذّت می‌بردند که این هم خاصیّت فداکاری است، خاصیّت حضور در میدان مبارزه‌ لله و جهاد فی‌سبیل‌الله است. وقتی می‌آمدند داخل شهر و این ارتباطات و انتظامات شهری و مناسبات گوناگونی را که در محیط‌ها هست می‌دیدند، غالباً دلشان می‌گرفت، به ما هم می‌گفتند، واقعش هم همین بود؛ این به خاطر این است که آنجا صفا هست، آنجا معنویّت هست، آنجا بهشت است؛ مصداق کامل «لا خَوفٌ عَلَیهِم وَ لا هُم یَحزَنون» آنجا است.
خب، الحمدلله مردم کرمان هم امتحان خوبی داده‌اند در طول زمان. بنده خاطرات خیلی خوبی دارم از کرمان و مردم کرمان و علمای کرمان و جوان‌های کرمان؛ از قبل از انقلاب، از سال ۴۲ و ۴۳ که ما با کرمان ارتباط پیدا کردیم و رفت ‌و ‌آمد کردیم، آنجا همیشه همین‌جور بوده: مردمِ علاقه‌مند، مومن، شریف، واقعاً نجیب که در خطّ درست حرکت کردند؛ یعنی عامّه‌‌ مردم این جور بودند؛ بحمدالله عناصر برجسته‌ای هم بین اینها پیدا شدند؛ بین علمای‌شان هم واقعاً همین‌جور [است]. علمایی که ما دیدیم در کرمان، مردمانی [بودند] بسیار خوب، مومن، علاقه‌مند، نجیب. نجابت کرمانی‌ها [معروف است]. امروز هم که خب الحمدلله مردم کرمان در خدمت اسلام و در خدمت انقلاب هستند و هر چه بیشتر باید تلاش کنند، کار کنند به خصوص جوان‌ها، مخصوصاً جوان‌ها برای اینکه بتوانند سهم خودشان را در پیشرفت کشور ان‌شاءالله ادا کنند، همچنان که در گذشته ادا کردند.
و ما هم دعا می‌کنیم که خداوند متعال به همه‌ شماها توفیق بدهد و بتوانید این وظایف بزرگ را ازجمله این کار بزرگداشت را به بهترین وجهی ان‌شاءالله انجام بدهید. خداوند ان‌شاءالله شماها را حفظ کند.

نظر شما