شناسهٔ خبر: 33144132 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

دوازدهم شهریور، تاریخ برگزاری انتخابات مجدد در فلسطین اشغالی

با تداوم ناتوانی نتانیاهو در جلب نظر احزاب مختلف رژیم صهیونیستی برای تشکیل ائتلاف کابینه، کنست تاریخ دوازدهم شهریور را برای برگزاری انتخابات زودهنگام معین کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در حالی که فقط دو روز از فرصت شش هفته‌ای «بنیامین نتانیاهو» برای تشکیل کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی باقی‌مانده اما به دلیل شانس پایین وی برای این کار، تاریخ انتخابات سراسری مجدد در فلسطین اشغالی مشخص شد.

به نوشته وبگاه «عروتص شوع» اگر مذاکرات نتانیاهو با احزاب پیروز در انتخابات بیستم فروردین شکست خورده و به نتیجه نرسد، نمایندگان بیست‌ویکمین دوره پارلمان رژیم صهیونیستی «کنست» رای به انحلال خواهند داد و انتخابات زودهنگام مجدد در تاریخ سوم سپتامبر (دوازدهم شهریور) برگزار خواهد شد.

حزب لیکود روز دوشنبه لایحه ارائه شده از سوی «میکی زُهَر» نماینده پارلمانی خود مبنی بر انحلال کنستِ بیست‌ویکم و برگزاری انتخابات جدید در مدت زمانی کمتر از پنج ماه بعد از انتخابات قبلی را تایید کرد.

در صورتی که نتانیاهو نتواند تا روز چهارشنبه کابینه ائتلافی خود را تشکیل دهد، انتخابات مجدد در تاریخ سوم سپتامبر برای گزینش نمایندگان بیست‌ودومین دوره کنست و هموار شدن راه برای تشکیل کابینه جدید برگزار می‌شود.

این در حالی است که «آویگدور لیبرمن» رهبر حزب «اسرائیل بیتونا» ضمن اعلام حمایت از انحلال کنست و برگزاری انتخابات جدید، گفته شاید در انتخابات بعدی با حزب «حق جدید» به رهبری «آیلت شاکد» ائتلاف کند.

 

در حالی که تمام احزاب شرکت‌کننده در ائتلاف دولت پیشین، نتانیاهو را برای تشکیل کابینه و نخست‌وزیری بعدی به «رووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی معرفی کردند اما انتظارات و شروط متوقعانه برخی از سران این احزاب، روند تشکیل کابینه را با کُندی مواجه ساخته است. (جزئیات بیشتر)

تاخیر کنونی به دلیل اختلافات ایدئولوژیک نیست بلکه احزاب مختلف با نگاه به نتانیاهوی ضعیفی که پیش رو خود دارند، به دنبال سهم‌خواهی از دولت جدید هستند و دیگر به نتانیاهو اجازه نخواهند داد تا یک نفره برای همه مسائل تصمیم‌گیری کند. برای نمونه، حزب اسرائیل بیتونا به رهبری لیبرمن خواستار ممانعت از ورود ارتدوکس‌های افراطی به ارتش اسرائیل و «مشت آهنین» علیه گروه‌های مقاومت در نوار غزه است. حزب «راست متحد» خواستار تغییرات بیشتر در نظام قانونی این رژیم است. حزب «کولانو» به رهبری «موشه کهلون» نیز درباره بودجه‌بندی و تخصیص منابع ملاحظاتی دارد.

اگر نتانیاهو نتواند در فرصت باقی‌مانده، کابینه ائتلافی را تشکیل دهد، دو راه پیش رو دارد: یا به ریولین بگوید که شخص دیگری را مأمور کند یا از او درخواست برگزاری انتخابات سراسری جدید در فلسطین اشغالی داشته باشد.

نتانیاهو از سال ۲۰۰۹ تاکنون در سه دوره متوالی زمام قدرت را در دست دارد و از سال ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۹ هم این سمت را در اختیار داشت.

انتهای پیام/ص

نظر شما