شناسهٔ خبر: 33069501 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

انتخابات ریاست جمهوری اندونزی همچنان قربانی می گیرد

جاکارتا در وضعیت هشدار

از ماه آوریل که در اندونزی، بزرگترین و پیچیده‌ترین انتخابات یک روزه جهان برگزار شده، مدام خبرهای ناگوار درباره این انتخابات به گوش می‌رسد. از روز سه‌شنبه که نتیجه رسمی و نهایی انتخابات اعلام شد، جاکارتا؛ پایتخت اندونزی به میدان جنگ میان حامیان نامزد شکست خورده و نیروهای امنیتی و پلیس تبدیل شد و دست کم 6 نفر در این درگیری‌ها کشته و بیش از 200 تن دیگر زخمی شدند.

صاحب‌خبر -

مرگ این 6 نفر در حالی رقم خورد که پیش از این نیز رسانه‌های جهان با شگفتی از مرگ 270 نفر از کادر برگزار‌کننده این انتخابات در جریان شمارش آرا خبر داده بودند.
به گزارش الجزیره، کمیسیون انتخابات اندونزی روز سه‌شنبه اعلام کرد جوکو ویدودو، رئیس‌جمهوری کنونی اندونزی با کسب ۵۵.۵ درصد از آرای انتخابات ۱۷ آوریل برای بار دوم پیروز شده است اما پرابوو سوبیانتو، رقیب اصلی ویدودو از پذیرش نتایج امتناع کرد و حامیانش سه‌شنبه شب در جاکارتا دست به اعتراض زده و با پلیس ضدشورش درگیر شدند. این درگیری‌ها به دیروز چهارشنبه هم کشیده و باعث شد سخنگوی پلیس جاکارتا اعلام کند، حدود 50 هزار پلیس و سرباز در جاکارتا مستقر شده‌اند تا با کسانی که سنگ، کوکتل مولوتف و وسایل آتش زا به سوی ساختمان‌ها، اماکن و پلیس پرتاب می‌کنند، برخورد شود. پلیس طی سه‌شنبه شب و چهارشنبه برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک آور و آب پرفشار استفاده کرده است.
فرماندار جاکارتا هم دیروز اعلام کرد، در اعتراضات جاکارتا دست‌کم شش نفر کشته و بیش از ۲۰۰ نفر دیگر زخمی شدند. پلیس جاکارتا این آمار را قبول ندارد و گفته است، در اعتراضات پایتخت اندونزی تنها یک نفر کشته شده و پلیس ضدشورش برای پراکنده کردن معترضان از گلوله‌های پلاستیکی استفاده کرده است. فرماندار جاکارتا از معترضان خواست نظم عمومی را رعایت کنند تا تعداد کشته‌ها و زخمی‌ها افزایش پیدا نکند. او افزود: از پرسنل امنیتی هم تقاضا دارم خویشتنداری کنند تا از هرگونه درگیری ناخواسته با معترضان جلوگیری به عمل آید.
ناظران بی‌طرف و تحلیلگران بر این باور هستند که انتخابات اندونزی انتخاباتی آزاد و منصفانه بود اما پرابوو سوبیانتو، ژنرال‌ سابق نیروهای ویژه اندونزی و رقیب جدی ویدودو در انتخابات می‌گوید، «تقلب‌های گسترده و بی‌قانونی‌های زیادی» در جریان رأی‌گیری و شمارش آرا رخ داده است. او و تیم انتخاباتی اش در نظر دارند نتایج انتخابات را در دادگاه قانون اساسی اندونزی به چالش بکشند. اما تاکنون هیچ سندی برای ادعای وقوع تقلب گسترده‌ در انتخابات ارائه نشده است. بنا بر گزارش جاکارتا پست، به موجب قانون اساسی اندونزی، اگر پرابوو تا 72 ساعت آینده شکایت خود را به دادگاه قانون اساسی ببرد و سند کافی برای اثبات ادعای تقلب داشته باشد، دادگاه ظرف 14 روز به شکایتش رسیدگی می‌کند و هر حکمی که دادگاه صادر کند، قطعی است و قابل فرجام خواهی نیست.
پنل نظارتی انتخابات اندونزی در روزهای اخیر دو شکایت رسمی مبنی بر وقوع تقلب در انتخابات 17 آوریل را به خاطر ارائه نشدن مدارک کافی از سوی شاکیان رد کرده است.
بنابراین پروسه قانونی برای رسیدگی به ادعاهای پرابوو وجود دارد و بعید نیست این پروسه به جریان بیفتد اما آنچه مقامات اندونزی و ناظران را نگران کرده این است که تظاهرات‌
مردمی ادامه دار شود و حتی پس از آنکه دادگاه قانون اساسی به نفع یا علیه پرابوو رأی داد هم مردم به خانه‌هایشان برنگردند. تقریباً شبیه آنچه در فرانسه رخ داد و معترضانی که مطالبات اقتصادی داشتند حتی پس از تأمین شدن برخی از مطالباتشان حاضر نشدند به خانه‌هایشان برگردند.
در روز 17 آوریل برای نخستین بار در تاریخ اندونزی، انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات پارلمانی(در قالب دو مجلس علیا و سفلی) و انتخابات استانی و منطقه‌ای همزمان برگزار شد و حدود 193 میلیون واجد شرایط رأی دادن، در بزرگترین و پیچیده‌ترین رأی‌گیری یک روزه جهان شرکت کردند. چند روز پس از آن، رسانه‌ها اخباری مبنی بر مرگ 9 نفر از کارمندان شمارش آرا به خاطر کار طاقت فرسای شمارش خبر دادند اما رفته رفته بر تعداد این تلفات افزوده شد و به رقم 270 نفر رسید.

کلمات کلیدی

انتخابات

اندونزی

وضعیت هشدار

نظر شما