شناسهٔ خبر: 33003337 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

340 نفر در سیستان و بلوچستان پیوند کلیه شدند

زاهدان- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: حدود 340 نفر در سیستان و بلوچستان به دلیل نارسایی کلیوی تاکنون پیوند کلیه شده اند که 70 درصد آنان دچار بیماری پرفشاری خون کنترل نشده بودند.

صاحب‌خبر -

دکتر سیدمهدی طباطبایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نظام سلامت برای هر بیمار پیوندی کلیه 50 میلیون تومان هزینه متحمل می شود در حالیکه اکثر افراد پیوند شده قبل از این اقدام با کنترل فشارخون خود می توانستند با درمان ساده از عوارض بعدی جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: از 22 هزار بیمار فشار خونی سیستان و بلوچستان تنها 6 درصد فشار خون کنترل شده دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان از اجرای طرح ملی غربالگری فشار خون در سیستان و بلوچستان خبر داد و افزود: مرحله نخست این طرح شامل آموزش و اطلاع رسانی است که از 27 اردیبهشت آغاز شده و مرحله دوم آن غربالگری است که از 17 خرداد آغاز و تا 15 تیر ادامه می یابد.
وی بر مشارکت مردم در این طرح مهم تاکید کرد و گفت: در طرح غربالگری فشار خون تمامی اقدامات در سامانه سیب ثبت و افرادی که دارای پرفشاری خون هستند برای آنان اقدامات درمانی رایگان آغاز خواهد شد.
طباطبایی گفت: افراد با مراجعه به پایگاههای سلامت، مراکز خدمات جامع سلامت، بیمارستانها، داروخانه ها و پایگاههای سیار می توانند از خدمات این طرح ملی بهره مند شوند.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور به سبب گستردگی جغرافیایی و قرار گرفتن در همسایگی 2 کشور افغانستان و پاکستان در حوزه بهداشت و درمان به سه بخش تقسیم شده که شهرستان های شمالی شامل زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل، شهرستان های زاهدان، میرجاوه، خاش، سراوان و سیب و سوران زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و شهرستان های ایرانشهر، سرباز، نیکشهر، مهرستان، چابهار، کنارک، دلگان، فنوج و قصرقند زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر قرار دارد.
7316**3213

نظر شما