شناسهٔ خبر: 33002962 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

گام مثبت اصلاحی در بسته انتقال ارز حاصل از صادرات

یک کارشناس اقتصادی ضمن مثبت ارزیابی کردن حذف سقف‌های صادراتی در بسته انتقال ارز گفت: اصرار بانک مرکزی به فروش 50 تا 60 درصد از ارز حاصل از صادرات در نیما منطقی نیست زیرا اگر صادرکننده یکی از 5 روش انتقال ارز را انتخاب کند، بانک مرکزی به هدف خود رسیده است.

صاحب‌خبر -

مهدی طباطبایی نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه حذف سقف‌های صادراتی گامی مثبت در بسته جدید بازگشت ارز حاصل از صادرات است، اظهارداشت: در سیاست‌های قبلی برگشت ارز حاصل از صادرات که به موجب آن صادرکنندگان تا سقف یک میلیون یورو معاف از عرضه ارز در سامانه نیما و یک تا 3 میلیون یورو موظف به عرضه 50 درصد از ارز خود به سامانه نیما بودند، افراد را به سمت دریافت کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف متمایل می‌کرد.

وی افزود: اینکه بانک مرکزی در چارچوب جدید سقف‌بندی صادرکنندگان را حذف کرده، نکته مثبتی است اما مشخص نیست چرا همچنان به تعیین سهمیه برای تخصیص ارز حاصل از صادرات اصرار دارد.

* صادرکننده در انتخاب یکی از ۵ روش انتقال ارز آزاد باش

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اگر 5 روش انتقال ارز که همان عرضه در سامانه نیما، فروش حواله به صرافی‌ها در قالب سامانه نیما، انتقال اسکناس ارز به داخل و فروش به صرافان، واردات در مقابل صادرات و یا فروش حواله ارز به واردکننده است را قبول داریم، اگر صادرکننده خود می‌تواند یکی از این 5 روش را انتخاب کند، بانک مرکزی به هدف خود برای انتقال ارز حاصل از صادرات رسیده است.

طباطبایی نژاد با بیان اینکه هنوز منطق تعیین سهمیه برای نحوه فروش مشخص نیست، گفت: بانک مرکزی با چه هدفی این سهمیه‌ها را تعیین می‌کند؟ اگر صادرکننده به جای عرضه در نیما به واردکننده دیگری ارز فروخت، چه عیبی دارد؟ وقتی صادرکننده‌ خارج از نیما و به هر قیمتی به واردکننده ارز بفروشد، می‌تواند در نیما آن به به ثبت برساند که در حال حاضر هم این اتفاق می‌افتد؛ پس این قید برای چیست؟

وی اضافه کرد: به نظر می‌رسد هدف از الزام به عرضه ارز از کانال سامانه نیما، کنترل و قیمت قیمت ارز از طریق این سامانه است.

انتهای پیام/