شناسهٔ خبر: 32489236 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندارد اتریش گزارش داد:

تشدید بحران در لیبی بخاطر اشتباه محاسباتی حامیان خلیفه حفتر

تهران- ایرنا- نشریه استاندارد چاپ اتریش با اشاره به طولانی شدن لشکرکشی خلیفه حفتر برای تسخیر پایتخت لیبی، از اشتباه محاسباتی حامیان وی از جمله عربستان و آمریکا خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، این نشریه اتریشی در گزارش روز گذشته خود نوشت: با گذشت سه هفته از آغاز حمله گسترده نیروهای ژنرال «حفتر» به طرابلس، دستیابی آنها به اهداف مورد نظر بیش از پیش دست نیافتنی به نظر می رسد.
اکنون حفتر قدرتمندترین مرد غرب لیبی، با اشتباهی محاسباتی در وضعی قرار گرفته که نه راه پیش دارد و نه راه پس.
شاید بتوان یکی از انگیزه های خلیفه حفتر برای لشکرکشی به طرابلس را موفقیتش در تصاحب بزرگترین میدان نفتی لیبی در الشراره دانست که او را برای دستیابی به این هدف بلندپروازانه جسورتر کرده، اما گویا وی فراموش کرده که علت این موفقیتش، موافقت سران نیروهای محلی برای همکاری با او بوده است.
این در حالی است که نقش حامیان خارجی لشکرکشی به طرابلس با طولانی شدن این روند، بیش از پیش مشخص می شود.
در حالی که در میدان نبرد، این ژنرال لیبیایی در تلاش است دولت مورد حمایت سازمان ملل را شکست دهد، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا از عملکرد وی تقدیر می کند.
کاخ سفید اعلام کرده که ترامپ در گفت وگویی تلفنی در خصوص اقدامات حفتر در «مبارزه با گروه های ترویستی» صحبت کرده است.
از سوی دیگر نام کشورهایی مانند مصر، امارات متحده عربی و عربستان سعودی در فهرست حامیان خارجی وی دیده می شود.
در اروپا نیز فرانسه به طرفداری از حفتر مانع موضع گیری انتقادی اتحادیه اروپا علیه نیروهای مهاجم شده است، هر چند از دید دولت قانونی لیبی این اقدام به منزله حمایت از یک «دیکتاتور» است.
به نوشته اشتاندارد شرایط کنونی به خوبی نشان می دهد که حفتر و حامیان خارجی اش در مورد تسخیر طرابلس در یک حمله برق آسا مرتکب اشتباه شده اند و تنها نتیجه آن تشدید تنش ها در کشور لیبی بوده است.
در عین حال ناکارآمدی فرماندهی مانند خلیفه حفتر نیز اوضاع را در لیبی وخیم تر کرده است. وی که خود را ژنرال می نامد در واقع آموزش کلاسیک ندیده و مدارج نظامی را طی نکرده است.
حفتر که پیشتر با «معمر قذافی» در سال های دهه 1980 در جنگ چاد شرکت داشته، در دوره ای به آمریکا رفته و تحت آموزش سازمان سیا قرار گرفته است.
گفتنی است؛ در حالی که در اسفند سال گذشته، رهبران حاکم در بنغازی و طرابلس تصمیم داشتند با برگزاری یک دوره از گفت ‌و‌گوهای ملی به سمت مدیریت بحران و مرکزیت قدرت حرکت کنند به ناگهان با هجوم نیروهای خلیفه حفتر به طرابلس که دولت مستقر در آنجا مورد تأیید جامعه جهانی نیز است، صفحه معادلات به گونه‌ای دیگر ورق خورد.
شبس**6143**1859

نظر شما