شناسهٔ خبر: 32400703 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

حریرچی: پرداختی از جیب بدترین نوع تأمین منابع در نظام سلامت پولی است

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پرداختی از جیب، بدترین نوع تأمین منابع در نظام سلامت پولی است که هزینه در موقع دریافت خدمت پرداخت می‌شود، در واقع سوبسید فقیر به‌غنی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، ایرج حریرچی پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاح واحدهای آنژیوگرافی، آنژیوپلاستی، عروق محیطی، تخت‌های ممتاز و تخت‌های مراقبت ویژه بیمارستان فوق تخصصی جراحی عروق علوی که در هتل درّ نجف برگزار شد، گفت: اصلی‌ترین هدف نظام سلامت این است که سلامت مردم را افزایش دهد و به‌دلیل گران‌بودن هزینه‌های سلامت، هدف دوم را محافظت مالی مردم در برابر خدمات عنوان کرده که چند موضوع شامل اینکه مردم در برابر هزینه‌های بهداشت و درمان فقیر نشوند، دچار هزینه‌های کمرشکن نشوند و همچنین پرداختی از جیبشان به‌حداقل برسد، می‌شود.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: هدف سوم کسب رضایت مردم است که باز هم به‌مسایل مالی وابسته است و هدف چهارم کارایی است، به این معنا که با پول کمتر سلامت بیشتری به‌دست آید.

وی با بیان اینکه بدترین نوع فقر، فقر ناشی از بیماری است، اظهار کرد: وقتی علت فقر بیماری است، در سیکل معیوبی قرار می‌گیرد و طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت در حال حاضر سالانه ۱۰۰ میلیون نفر به‌خاطر هزینه‌های بهداشتی و درمانی زیر خط فقر می‌روند، در حالی که نیمی از مردم دنیا خدمات بهداشتی و درمانی ناقص دریافت می‌کنند.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه این آمار در کشور ما قبل از اجرای طرح تحول سلامت ۸۳ درصد بود، ادامه داد: این آمار به این معناست که سالانه ۸۳ درصد زیر خط فقر قرار می‌گرفتند که پس از اجرای طرح تحول سلامت اتفاقات مهمی رخ داد.

حریرچی متذکر شد: پرداختی از جیب، بدترین نوع تأمین منابع در نظام سلامت پولی است که هزینه در موقع دریافت خدمت پرداخت می‌شود، در واقع سوبسید فقیر به‌غنی است که متوسط آن در دنیا ۱۸ درصد است و در کشور ما قبل از طرح تحول سلامت ۵۰ درصد بوده و در سال ۹۵ به ۳۵.۱ درصد رسیده است.

وی اظهار کرد: طبق قانون در برنامه ششم باید این آمار به‌زیر ۲۵ درصد برسد، بنابراین ما هنوز دچار مشکل هستیم، البته به‌طور معمول هیچ دولتی در دنیا نمی‌تواند همه این هزینه‌ها را تأمین کند و در اروپا و آمریکا نیز این اتفاق نمی‌افتد در حالی که ۷۰ درصد بیمارستان‌ها در چند ایالت آمریکا خیریه است، اما هیچ چیزی عاید سمن‌ها و خیران نمی‌شود و توسعه بیمارستان را هم تأمین نمی‌کند.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأکید کرد: بسیاری از سخنان دین ما به‌زبان علمی توسط مجامع بین‌المللی دنیا مطرح می‌شود و شعار اصلی آنان نیز این است که هیچ خدمتی در نظام سلامت نباید ارائه شود، مگر اینکه فقرا از آن بهره‌مند شوند.

حریرچی با اشاره به اینکه ۳ درصد بیمارستان‌های کشور خیریه است، متذکر شد: فقرا به بیشتر بیمارستان‌های خیریه ما نمی‌توانند مراجعه کنند، در واقع اصلاً امکان ورود فقرا وجود ندارد، مگر اینکه خیران بتوانند هزینه را پرداخت کند.

وی اضافه کرد: تجربه ثابت‌ شده جهانی این است که اگر خدمات با تخفیف ارائه شود، هم چیزی عاید فقرا نمی‌شود، بنابراین از خیران درخواست دارم که اگر قصد راه‌اندازی درمانگاه یا بیمارستانی با پذیرش روزی یک‌هزار بیمار را دارند، لطفاً مرکزی با امکان پذیرش روزانه ۱۰۰ بیمار راه‌اندازی کنند و در مقابل به‌مدت ۱۰ سال از او حمایت کنند.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در بیمارستان‌های خیریه قم، مشهد یا تهران نیز مشاهده کرده‌ام که افراد طبقه متوسط به‌بالا مراجعه می‌کنند و در واقع کسانی هستند که توان مالی استفاده از بیمارستان خصوصی را ندارند و تمایلی به‌استفاده از خدمات دولتی هم ندارند.
 
حریرچی بیان کرد: اشکال از ما است که شاید ما برنامه‌ریزی خوبی نکرده‌ایم، بنابراین باید در این زمینه برنامه‌ریزی صورت گیرد تا فعالیت‌های این حوزه گسترش پیدا کند و فقرا و محرومان نشانه‌گیری شوند.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشریح کرد: ترجیح ما این است که خیران مرکز درمانی بسازند و خودشان آن را اداره کنند، در غیر این صورت می‌توانند با ساخت مرکز درمانی، برای اداره آن را در اختیار دولت بگذارند.

باید اعتیاد به‌حمایت قطع شود

سرپرست فرمانداری مشهد نیز در ادامه این مراسم با اشاره به اینکه جامعه ما در همه اقشار اعم از دانش‌آموز و پزشک به حمایت اعتیاد پیدا کرده است، گفت: وقتی کار دست مردم می‌افتد باید این اعتیاد را قیچی کنیم.

حیدر خوش‌نیت تأکید کرد: خیران هر کاری را از صفر تا صد آن انجام دهند و منتظر دولت نباشند، زیرا دولت به‌قدری حجیم و سنگین شده که به‌راحتی نمی‌تواند حرکت کند، بنابراین اگر می‌خواهید ثمره کار خود را بچشید خودتان باید کار را به‌خوبی انجام دهید.

وی با بیان اینکه مجمع خیرین با دور هم جمع کردن خیران، با سرعت به‌موضوعات مورد نیاز رسیدگی می‌کند، متذکر شد: اگر بخواهیم سراغ راه دیگری برویم زمان زیادی صرف می‌کند.

سرپرست فرمانداری مشهد یادآوری کرد: در حوزه سلامت خدمات ارزشمندی صورت گرفته است و در همین راستا از تلاش‌های خیران و دانشگاه علوم پزشکی مشهد قدردانی می‌کنم.

بیمارستان علوی تنها بیمارستان جراحی عروق منطقه شرق کشور است

در ادامه رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیمارستان علوی یکی از بیمارستان‌هایی است که دارای خصوصیت ویژه‌ای نسبت به‌سایر بیمارستان‌های تک‌تخصصی در مشهد است، گفت: چند بیمارستان تک‌تخصصی در مشهد به‌نام‌های ام‌البنین(س‌)، علوی، ابن سینا و خاتم‌الانبیا(ص) فعالیت دارند که در حوزه سلامت خدمت می‌دهند.

محمدرضا دارابی با بیان اینکه حوزه سلامت حوزه بسیار وسیع، حساس و پرزحمتی است، افزود: شاخصه ویژه بیمارستان علوی این است که تنها بیمارستان جراحی عروق منطقه شرق کشور بوده که خدمات خود را با جمعیت اقل پنج تا ۶ نفر از متخصصان این رشته ارائه می‌دهد و استان‌های خراسان‌های رضوی‌، شمالی و جنوبی، گلستان و سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد که شاید این نوع خدمت در سایر بیمارستان‌های تک‌تخصصی ما وجود نداشته نباشد.

وی بیان کرد: همه بیمارستان‌ها در مشهد نیاز به‌خدمات کسانی دارند که در این بیمارستان خدمت کنند و این ویژگی، مسؤولیت این پزشکان را چندبرابر می‌کند، زیرا اگر بیمارستان علوی به‌عنوان بیمارستان فوق تخصصی عروق فعالیت می‌کند، انتظار ما از متخصصان است که کار را به‌نحو احسن انجام دهد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه چنین بیمارستانی باید امکانات فیزیکی و تجهیزات خوبی در اختیار داشته باشد، ادامه داد: آرزوی ما این بود که در یکی از بیمارستان‌های بزرگ مشهد این خدمات ارائه شود تا خدمت‌رسانی به بیماران سریع‌تر و منسجم‌تر صورت گیرد.

دارابی یادآور شد: بیمارستان لطفی‌نژاد در جنوب مشهد در حال احداث است که به‌طور قطع فضای مناسبی برای مرکز تروما و جراحی عروق است، اکنون در بیمارستان علوی نیز همت شده تا نیازهای تجهیزاتی در حیطه جراحی عروق مرتفع شود و تلاش‌های بسیاری شد تا بخشی از تجیهزات با تلاش خیران، وزارتخانه و دانشگاه علوم پزشکی فراهم شود.

وی تأکید کرد: امروزه اعتقاد داریم که هم علم خوب است و هم ثروت، به‌شرطی که در خدمت مردم باشد و این علم، علم نافذ است، علم‌الصحه نیاز مردم بوده و مقوله‌ای است که همه به‌آن نیاز دارند و ثروتی است که می‌تواند در خدمت مردم قرار گیرد، علم را دانشگاهیان و ثروت را خیران ارائه می‌دهند و نیازهای مردم را برطرف می‌کنند که این ثروت، هم برکت و هم خدمت است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد: از خیرانی که ثروت خود را با خون دل به‌دست آوردند و آن را به‌پای سلامت مردم هزینه می‌کنند قدردانی می‌کنم، اگر چه که دولت دوست دارد خدمت‌رسانی کند، اما حوزه سلامت بسیار گسترده و پرهزینه است.

انتهای پیام/ ۷۰۰۶۳/و

نظر شما