شناسهٔ خبر: 32399392 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

مسئولان فرهنگي فارغ از گرايش هاي سياسي مفاخر را ثبت کنند

صاحب‌خبر -
خبرگزاري آريا - تهران-ايرنا- مديرعامل انجمن شاعران ايران گفت: مسئولان فرهنگي کشور فارغ از گرايش هاي سياسي موظف هستند براساس معيارهاي تخصصي چون شاعرانگي و نقش آفريني هنري و... مفاخر کشور را ثبت کنند.

«فاطمه راکعي» روز يکشنبه در گفت و گو با خبرنگار سياسي ايرنا با قدرداني از شوراي شهر تهران براي نامگذاري برخي معابر به اسم زنان نامدار عرصه هنري و فرهنگي، گفت: از اين افراد شماري در قيد حيات هستند که ميان عموم هنرشناسان و آگاهان اجتماعي جايگاه بالايي دارند؛
وي با بيان اين که گروهي در پي تضعيف اين اقدام شايسته شوراي شهر هستند،اظهارداشت: اين نامگذاري، به ويژه آنها که در قيد حيات هستند به دليل مقايسه اي که شکل مي گيرد مشکلاتي را در پي خواهد داشت.
اين فعال هنري در خصوص تغيير ترکيب شوراي شهر تهران در دوره هاي بعد و احتمال کنار گذاشتن اسامي اين معابر گفت: بعيد مي دانم در اين باره عطف به ماسبقي رخ دهد وکساني بخواهند چنين کاري کنند چرا که اين کار وجهه عمومي مناسبي نخواهد داشت. اين کار(نامگذاري معابر به نام مفاخر فرهنگي و هنري) پيشتر بايد انجام مي شد و به تعويق افتاده است.
راکعي اظهارداشت: در انجمن شاعران ايران از دوره هاي قبل با همکاري شوراي شهر و زيباسازي شهرداري تهران، سرديس هايي در «باغ خانه شاعران» نصب شد که در ميان آنها نام افرادي چون طاهره صفارزاده و مشفق کاشاني ديده مي شود. اگرچه براي سيمين بهبهاني و فروغ فرخزاد تا به حال چنين کاري انجام نشده است.
وي ادامه داد: خانه شاعران ايران فارغ از گرايش هاي سياسي با نگاهي تاريخي، فرهنگي و ادبي افراد واجد شرايط براي مطرح شدن به عنوان مشاهير تاريخ ادبيات را معرفي مي کند.
اين فعال فرهنگي افزود: يکي از اين چهره ها، مشفق کاشاني بود که سرديس وي در باغ شاعران نصب شده است؛ اگر چه به عنوان شاعري بزرگ، دردمند و خادم که مدتي رياست انجمن شاعران را عهده دار بود در اين نامگذاري اسمش از قلم افتاده است.به همين دليل پيشنهاد کرديم خانه وي واقع در خيابان ظفر تهران به اسم اين استاد نامگذاري شود که قرار است اين کار انجام شود.
راکعي با تاکيد بر اينکه نبايد با نگرش هاي سياسي بزرگان شعر، ادب و هنر را حذف کرد، خاطرنشان کرد: بايد با نامگذاري خيابان ها و معابر شهر خلاء موجود در اين زمينه را پر کرد و اين کار اجماع و عزم طيف هاي مختلف جامعه را مي خواهد.
وي با اشاره به مخالفت شماري از افراد براي معرفي برخي از مفاخر ادبي، يادآور شد: آنها نه تنها مخالف معرفي مشاهير زن ادبيات ايران چون «فروغ فرخزاد» و «سيمين دانشور» هستند حتي با نمايش عکس «پروين اعتصامي» مخالفت مي کنند. اين روش ها اگر ادامه يابد معلوم نيست به کجا کشيده شود.
راکعي اضافه کرد: تمام مسئولان فرهنگي کشور فارغ از گرايش هاي سياسي موظف هستند اين مفاخر را بر مبناي معيارهاي تخصصي چون شاعرانگي و نقش آفريني هنري و... ثبت کنند.
اين فعال فرهنگي در عين حال گفت: نمي توانم بگويم اين کار شوراي شهر کامل و فراگير بوده بلکه بر مبناي معيارهاي مشخصي انجام شده است. اين نامگذاري عمدتا افرادي را شامل مي شود که در گذشته جايي را به اسمشان نکرده اند. با اين حال اميدوارم اين کار آخر شورا نباشد.
اين فعال اصلاح طلب در خصوص مخالفت «علي نصيريان» با نامگذاري يکي از معابر تهران به نام خودش هم گفت: اين هنرپيشه سينما و تئاتر به تاريخ هنر ايران تعلق دارد و بايد در اين باره رضايتش گرفته شود و گرنه حق نداريم جايي را به اسم او ثبت کنيم.
به گزارش ايرنا، شوراي شهر تهران روز بيست وهفتم فروردين ماه امسال با اتفاق آرا با تغيير نام چند خيابان به اسم مفاخر هنر و ادبيات ايران موافقت کرد.
سيام**3202 **2021**
انتهاي پيام /*

برچسب‌ها:

نظر شما