شناسهٔ خبر: 32394706 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

رمان تاریخی «پس از بیست سال» رونمایی شد

رمان تاریخی «پس از بیست سال» حاصل چهار سال تلاش محققانه و هنرمندانه «سلمان کدیور» در جمع نویسندگان و کتاب دوستان رونمایی شد

صاحب‌خبر -

به خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیراز، رمان تاریخی «پس از بیست سال» حاصل چهار سال تلاش محققانه و هنرمندانه «سلمان کدیور» با حضور «اکبر صحرایی» از نویسندگان خوش آوازه فارس در کشور، در کافه شهرکاغذی شیراز رونمایی شد.

 

این اثر که در واپسین ماه های سال 97 به بازار کتاب آمد و اولین بار به عنوان یکی از تازه ترین کتاب های مدرسه ی رمان شهرستان ادب در نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت ۲۰۱۸ رونمایی شده، قرار بود در هفته «هنر انقلاب» در شیراز رونمایی شود اما به علت سفر نویسنده اثر به مناطق سیل زده برای کمک به همو طنانی که از سیل آسیب دیده بودند، آئین رونمایی تا آخرین روزهای اولین ماه بهار به تعویق افتاد.

 

این رمان مرد سالار نیست

 

«اکبر صحرایی» که آثار درخشانی چون «حافظ هفت»، «راز اشلو» و «دار و دسته دارعلی» را در کارنامه دارد درباره رمان «پس از بیست سال» گفت: در ابتدا به نظر می آمد که حجم کار کمی برای مخاطب دافعه ایجاد کند اما وقتی شروع به خواندن کردم متوجه شدم که این اثر کشش داستانی خوبی دارد و فضاسازی کار خیلی خوب از کار درآمده است.

 

این نویسنده شیرازی با اشاره به اینکه مطالعه و پژوهش در خوب نوشتن خیلی تاثیرگذار است، ابراز کرد: تحقیقات قوی و تسلط برموضوع در کنار قلم خوب باعث می شود باورپذیری کار افزایش یابد، از نظر من به عنوان مخاطبی که دستی در نوشتن دارد، این اثر بسیار باورپذیر شده به طوری که وقتی اولین بار کتاب را خواندم فکر می کردم شخصیت هایی مثل «سلیم» که حدودا 80 درصد داستان را بر دوش دارند، واقعی هستند، در صورتی که امروز در گپ و گفتی که بانویسنده داشتیم متوجه شدم سلیم زائیده تخیل نویسنده است و خیلی خوب و هنرمندانه شکل گرفته تا حدی که در نظر مخاطب یک شخصیت تاریخی واقعی به نظر می آید.

 

وی انتخاب موضوع و قلم سلیس و روان و تازگی و نواوری در داستان نویسی را از نقاط قوت این اثر دانست و افزود: پرداختن به نقش زنان در برهه های مهم تاریخی نیز یکی از ویژگی های این رمان است، و با خنده ادامه داد: البته اعتراض دارم که چرا بیشتر زنان این رمان شهید شدند. 

 

نمره 20 نویسنده خوش آوازه فارسی به رمان «پس از بیست سال»

 

این نویسنده توانمند بیان کرد: این کتاب از نظر کمی و کیفی برای اولین چاپ یک نویسنده محشر است و باید به آن نمره 20 داد، البته در فصل بندی از نظر من مشکلاتی داشت، ما معتقدیم هر فصل از یک کتاب مثل قصه باید ابتدا، میانه و پایان داشته باشد. اما در این رمان گاهی یک بخش هایی از فصل با چند ستاره جدا می شود و بعد از ستاره با یک جهشی سراغ بخش بعد می رویم، من به این نوع تقسیم بندی که نمی توان به آن فصل گفت انتقاد دارم یا از لحاظ زمانی موارد معدودی در رمان بود که با سند تاریخی از نظر زمانی انطباق نداشت، البته در اثر هنری تا حدی طبیعی است.

 

صحرایی اظهار کرد: این رمان خیلی خوش خوان است و چندسال از یکی از برهه های مهم تاریخ اسلام و وقایع تاریخی که باعث شکل گیری تشیع می شود، را در ساحت داستان به تصویر کشیده که کار ارزشمندی است. علاوه بر آن ریشه انحرافات بعدی که تا امروز در شکل گیری داعش هم ادامه دارد را در کتاب میشود دید، ما در حوزه تاریخ اسلام داستان خوب کم داریم، رمان «پس از بیست سال» را یکی از کارهای قوی و حجیم این عرصه می توان برشمرد حتی به جرات می توانم بگویم این رمان یکی از بهترین رمان هایی بوده که اخیرا خواندم.

 

یک سال نوشتم و دور ریختم چون قانع نمی شدم

 

«سلمان کدیور» نویسنده کتاب گفت: من چهار سال برای نوشتن این کتاب تلاش کردم، در یک سال اول نسخه اولیه کار را نوشتم اما چون از نظر ادبی خودم را قانع نکرد، تمام نوشته هایم را دور ریختم و پس از چندین ماه تحقیق بیشتر دوباره شروع به نوشتن کردم.

 

وی درباره علت انتخاب زاویه دید در این اثر توضیح داد: اکثر رمان های تاریخی دنیا معمولا از زاویه دید دانای کل روایت می شود چرا که نویسنده می خواهد یک قرائت از تاریخ را بگوید.

 

کدیور عنوان کرد: رمان تاریخی با کتاب مستند تاریخی تفاوت دارد، در کتاب تاریخی نویسنده باید بی طرف باشد اما در رمان تاریخی غالبا نویسنده بی طرف نیست و قرائت خودش را از تاریخ می گوید، رمان «پس از بیست سال» هم برداشت «سلمان کدیور» از تاریخ امیرالمومنین و شخصیت ها و جریان های فکری ماجرای «صفین» است، این کتاب، یک کتاب تاریخی صرف نیست، بستر کار تاریخی است اما این اثر یک رمان و کتاب ادبی است.

 

«صفین» محل تضارب تمام جریان های فکری زمان خود بود

 

این هنرمند خوش آتیه در خصوص اینکه چرا واقعه «صفین» را برای نوشتن رمان انتخاب کرده، پاسخ داد: برایم مهم بود روی یک واقعه ای تمرکز کنم که محل تضارب تمام جریان های فکری زمان خود باشد، «صفین» چنین حالتی دارد، مهمترین نقطه ای از تاریخ است که 2 نوع قرائت از اسلام با هم درگیر می شوند، قصدم این بود که درگیری و جدال این دو نوع قرائت را روایت کنم.

 

وی تاکید کرد: به عقیده من «صفین» از «کربلا» مهم تر است و یکی از اتفاقات جهان اسلام است که جا افتاده و مورد غفلت واقع شده است، اتفاقی که در کربلا می افتد ریشه در وقایعی مانند «صفین» دارد، روایت داریم که  امام علی(ع) می فرماید: «در حقانیت این نبرد اگر کسی شک کند در حقانیت خدا و نبی(ص) شک کرده است، یکی از علت هایی که به این قسمت از تاریخ اسلام پرداختم این بود که یک پرده مغفول از تاریخ تشیع را به زبان داستان روایت کنم.»

 

کدیور خاطرنشان کرد: من به عنوان یک نویسنده معترض جهان امروز هستم و تحت عنوان این کتاب اعتراضم را به جامعه امروز بیان می کنم، مهمترین انگیزه من از نوشتن وقوع انقلاب اسلامی به عنوان یک تجربه حکومت دینی است، هر آنچه ما بکنیم، چه بخواهیم چه نخواهیم به پای امیرالمومنین نوشته می شود بنده سعی کردم افراد و جریان های سیاسی آن زمان را بشکافم تا آیینه عبرت امروز باشد.

 

این هنرمند دهه شصتی که بیش ازیک دهه قبل ابتدا با اشعار اجتماعی و عاشقانه به دنیای هنر گام نهاد، درباره تازه ترین آثاری که در دست نوشتن دارد ،خبر داد: آثار بعدی من هم داستانی است، به خاطر خلائی که در عرصه داستان حس کردم، بیشتر روی داستان تمرکز کردم، عرصه شعر انقلاب غنی شده و کمبود کمتری دارد، هم اکنون 2 کار جدید در حد طرح دارم البته هنوز قطعی نیست، یکی کار داستانی درباره امام هادی(ع) قصد دارم انجام دهم اگر خود حضرت توفیق بدهند و یک رمان مدرن هم طرح زدم و در مراحل ابتدایی نوشتن هستم.

 

در پایان این 2 نویسنده به سوالات حضار درباره این اثر پاسخ دادند و علاقمندان کتاب را با 20 درصد تخفیف و امضای نویسنده از شهر کاغذی خریداری کردند.

 

نظر شما