شناسهٔ خبر: 32393037 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

مهر گزارش می دهد:

هجوم ملخ های صحرایی به هشتبندی/آغاز عملیات مبارزه با بسیج امکانات

میناب - با هجوم ملخ های صحرایی به منطقه هشتبندی عملیات مبارزه و معدوم سازی با بسیج امکانات مردمی و دولتی آغاز شد.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: پس از هشدار سازمان جهانی فائو مبنی بر هجوم ملخ‌های مهاجم و مخرب صحرایی به استان‌های جنوبی ایران از جمله استان هرمزگان در روزهای اخیر هجوم این ملخ‌ها در منطقه هشتبندی استان هرمزگان مشاهده شده است.

منطقه هشتبندی از قطب‌های اصلی کشاورزی استان هرمزگان است که هزاران هکتار از اراضی این منطقه به کشت انواع محصولات صیفی و باغی اختصاص دارد که هجوم ملخ‌ها امنیت غذایی مردم کشور و سرمایه مردم این منطقه که اراضی کشاورزی و مرکبات است را نشانه گرفته است.

بیش از هزار هکتار از مراتع منطقه هشتبندی در روستاهای مختلف این منطقه مورد هجوم ملخ‌های صحرایی قرار گرفته است که عملیات سمپاشی و مبارزه با بسیج امکانات مردمی و دولتی در حال انجام است.

با توجه به حجم و گستردگی مراتع آلوده به ملخ‌های صحرایی برنامه ریزی دقیق و تداوم مشارکت‌های مردمی و همچنین تأمین به موقع بودجه مورد نیاز برای مقابله با ملخ‌ها از سوی جهادکشاورزی استان هرمزگان و مدیریت بحران استانداری هرمزگان برای اجرای موفق طرح ضروری است.

علی مویدی رئیس جهادی کشاورزی شهرستان میناب در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین اقدامات برای مقابله با ملخ‌های صحرایی در سطح شهرستان میناب به ویژه منطقه هشتبندی، گفت: پس از اعلام سازمان‌های بین المللی در خصوص هجوم و مهاجرت ملخ‌های صحرایی به سمت استان‌های جنوبی ایران استان هرمزگان نیز برای مقابله به این آفت به حالت آماده باش درآمد.

وی افزود: برای رهگیری ملخ‌های صحرایی ۱۸ اکیپ شناسایی در شهرستان میناب تشکیل و فعال گردید.

رئیس مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان میناب خاطرنشان کرد: در دوم اسفندماه سال ۹۷ شاهد هجوم ملخ‌های صحرایی برای نخستین بار در منطقه مازاوی سندرک شهرستان میناب بودیم که عملیات سمپاشی با موفقیت در این منطقه انجام شد.

مویدی تصریح کرد: به دلیل اینکه دسته جاتی از این ملخ‌ها در برخی از مناطق شهرستان پراکنده بودند موفق به تخم ریزی شدند که شاهد هجوم دوباره این ملخ‌ها در سطح شهرستان به ویژه منطقه هشتبندی هستیم.

وی گفت: با همکاری فرمانداری شهرستان و تشکیل ستاد مدیریت بحران شهرستان و بسیج تمامی دستگاه‌های مردمی و دولتی موفق به کنترل این آفت در سطح شهرستان شدیم.

رئیس مدیریت جهاد کشاورزی میناب گفت: با برنامه ریزی و تلاش‌های که در حال انجام است مناطق آلوده در منطقه هشتبندی به آفت ملخ صحرایی در تحت کنترل است و نگرانی در این رابطه با توجه به بسیج امکانات وجود ندارد و همانند سایر مناطق هجوم ملخ‌ها در منطقه هشتبندی با انجام عملیات سم پاشی کنترل می‌شود.

محمد محمود زاده رئیس مرکز جهاد کشاورزی هشتبندی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص آخرین اقدامات برای مقابله با ملخ‌های صحرایی در این منطقه، گفت: قریب به هزار هکتار از اراضی منطقه هشتبندی آلوده به آفت ملخ‌های صحرایی می‌باشند و عملیات معدوم سازی و مقابله توسط جهاد کشاورزی و نیروهای بسیج مردمی در حال انجام است.

وی افزود: با توجه به گستردگی مناطق آلوده به ملخ صحرایی نیاز بیشتر به حضور نیروهای بسیج مردمی به ویژه تراکتورداران محلی برای انجام سریع عملیات سمپاشی مناطق آلوده می‌باشیم.

رئیس مرکز جهادی کشاورزی هشتبندی گفت: طی سه روز مبارزه برای مقابله با ملخ‌های صحرایی قریب به ۳۰۰ هکتار از مناطق آلوده در منطقه هشتبندی سمپاشی گردیده است.

محمود زاده تصریح کرد: عملیات مبارزه با ملخ‌های صحرایی با قوت ادامه دارد و تلاش می‌گردد در کمترین زمان ممکن این آفت در منطقه هشتبندی برای جلوگیری از ورود خسارت کنترل گردد.

وی گفت: از همکاری تمام ارگان‌ها به ویژه فر مانداری شهرستان، بخشداری، شورای اسلامی بخش و شهر، شوراهای اسلامی روستاها، حوزه و پایگاه‌های بسیج، دهیاران و نیروهای مردمی، معتمدین محلی، شهرداری و همه کسانی که در امر مهم معدوم سازی ملخ‌ها جهاد کشاورزی را یاری نمودند قدردانی می‌کنم.

محمود زاده تصریح کرد: دامداران محلی مستقر در ارتفاعات هشتبندی از چرای دام‌های خود در مناطق آلوده خوداری نمایند.

رئیس مرکز جهاد کشاورزی هشتبندی افزود: اهالی و دامداران هرگونه مشاهده هجوم ملخ‌ها را به مرکز جهاد کشاورزی گزارش نمایند تا عملیات سمپاشی و مبارزه بلافاصله در دستور کار قرار گیرد.

مشکلی در مبارزه با ملخ‌های صحرایی نداریم / تاکنون خسارتی گزارش نشده است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان با بیان اینکه با قدرت با حمله دستجات ملخ‌های صحرایی مبارزه می‌کنیم و تاکنون خسارتی وارد نشده است، گفت: احتمال می‌دهیم تا خردادماه درگیر با حمله ملخ‌ها باشیم.

علی باقر زاده همایی ظهر شنبه در نشستی خبری، افزود: ریزش ملخ‌ها در هرمزگان مبحث جدیدی نیست بلکه در سنوات گذشته نیز همچون جاسک، سیریک و بندرلنگه وجود داشت بلکه امسال شدتش بیشتر شده است.

وی با بیان اینکه آفتی نیست که کنترل شود بلکه تمامی تجهیزات نیز مهیا است، تصریح کرد: علت این شدت عدم مبارزه مناسب با این ملخ‌ها در خارج از مرزها به سوی کشور عربستان و کشورهای در مسیر عبور دستجات ملخ صحرایی است که منجر به شدت حمله ملخ‌ها در کشورمان شده است.

باقرزاده همایی با اشاره به اینکه اگر مبارزه صورت نگیر ممکن است خسارت وارد کند، اظهار کرد: اینکه مبارزه صورت نمی‌گیرد از سوی رسانه‌های خارجی امری نادرست و شانتاژ رسانه‌ای است.

وی با اشاره به اینکه از بهمن‌ماه با تشکیل کمیته ویژه میارطه شروع شد و تاکنون ۲۲ هزار هکتار آلوده به ملخ‌ها سم‌پاشی شده است، خاطرنشان کرد: در این خصوص کمک‌های لازم و اعتبارات کافی نیز در اختیار و حتی سه هواپیما نیز برای این امر اختصاص یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان با بیان اینکه بیش از یک میلیارد تومان نیز هزینه شده است و هیچ محدود اعتباری وجود ندارد، تصریح کرد: تمامی امکانات مهیا و اگر سم و نیرو بیشتری لازم باشد، هیچ مشکلی وجود ندارد.

وی ادامه داد: از ۵۳۰ هکتار اراضی ردیابی شده ۵۰ نقطه آلوده به حمله ملخ‌های صحرایی استان در شهرستان‌های بندرلنگه، بندرعباس، سیریک و میناب نیز شناسایی شده و با ۱۵ دستگاه تراکتور و بیش از ۳۰۰ دستگاه سم‌پاشی پشتی و دستی و تأمین آفت‌کش نیز عملیات مبارزه صورت می‌گیرد.

باقرزاده با اشاره به اینکه هر فروند هواپیما تا هزار هکتار را تحت پوشش قرار می‌دهد، عنوان کرد: مردم در صورت مشاهده این‌گونه ملخ‌ها مراتب را به جهاد کشاورزی اطلاع دهند.

وی با بیان اینکه تاکنون خسارتی نیز گزارش نشده و تنها نگرانی ما تخم‌گذاری آن‌هاست، اضافه کرد: بازسازی و آماده‌سازی ۹ باند موقت فرود هواپیمای سم‌پاش در مناطق اصلی کشاورزی استان نیز صورت گرفته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان با اشاره به اینکه از ۲۲ هزار هکتار شناسایی شده هشت هزار هکتار علیه پوره و ۱۴ هزار هکتار علیه دستجات ملخ بود، تصریح کرد: تاکنون دو موج از حمله دستجات ملخ‌های صحرایی به هرمزگان رخ داده و در صورت وقوع موج‌های بعدی بازهم اجازه عبور آن‌ها به استان دیگر نداده و سریعاً آن‌ها را از بین می‌بریم و نخواهیم گذاشت تخم‌ریزی کنند.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۴۲ نخستین ورود گسترده ملخ‌های صحرایی کشور به وقوع پیوست، اضافه کرد: نخستین موج حمله در هفتم بهمن‌ماه سال گذشته در ۷ نقطه رخ داد و موج دوم در نخستین روزهای سال جاری رخ داد.

باقرزاده با بیان اینکه سه فروند هواپیمای درنظرگرفته شده برای مبارزه با ملخ‌های صحرایی نیز با سرنشین است، در پاسخ به سوال خبرنگاری، عنوان کرد: خوردن ملخ‌های زنده از لحاظ شرعی و بهداشتی مشکلی ندارد.

وی با اشاره به اینکه بیشتر حمله‌ها در بخش منابع طبیعی بوده است، تصریح کرد: این حملات به مزارع بسیار کم بوده و جلوگیری‌های لازم را انجام داده‌ایم و احتمال می‌دهیم تا خردادماه درگیر با حمله ملخ‌ها باشیم.

باقرزاده با بیان اینکه در منطقه هشتبندی مبارزه کامل انجام داده و مشکلی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: اگر خبری دال بر وجود ملخ‌ها نیز به گوش برسد، سریعاً نیز کارشناسان امر به محل اعزام و بررسی‌ها صورت می‌گیرد.

این مقام مسئول در پایان اظهار کرد: پیش‌بینی می‌کنیم در مجموع هفت تا هشت میلیارد تومان نیز برای مبارزه با دستجات ملخ‌های صحرایی نیز مورد نیاز باشد.

نظر شما