شناسهٔ خبر: 32311200 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

پس از دیدار با اسد و ولید المعلم؛

ظریف: درباره وضعیت ادلب نگرانی جدی داریم

خبرگزاری ایسنا

وزیر امور خارجه کشورمان که صبح امروز (سه‌شنبه) راهی دمشق شد، بعد از زیارت حرم حضرت زینب (س) به تشریح برنامه‌های سفر خود به سوریه و همچنین ترکیه پرداخت.

صاحب‌خبر -
ظریف با بشار اسد دیدار کرد
 
به گزارش «پارسینه»، دکتر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه، که به سوریه سفر کرده است، پیش از ظهر امروز با آقای بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، دیدار و گفتگو کرد.
 
بررسی ابعاد مختلف روابط دوجانبه، مهمترین مسائل منطقه ای، بررسی آخرین تحولات ابتکار آستانه و روند سیاسی حل بحران در سوریه، پیگیری توافقات سفر معاون اول رئیس جمهور اسلامی ایران به سوریه از محورهای اصلی گفتگو در این دیدار بود.
 

وزیر امور خارجه در ادامه سفر به سوریه، با آقای ولید معلم همتای سوری خود دیدار و در خصوص مهمترین موضوعات فی‌مابین در روابط دوجانبه، تحولات منطقه ای و جهانی از جمله تحولات شمال آفریقا گفتگو کرد.

دکتر ظریف در این دیدار با تاکید بر اینکه مقاومت دولت و ملت سوریه در برابر خطر تروریسم، منطقه را از یک خطر و توطئه بزرگ نجات داد، بر لزوم خروج همه تروریست ها از سوریه و احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه تاکید کرد.

وزیر امور خارجه سوریه نیز با اشاره به همکاری های دو کشور در سال‌های اخیر اظهار داشت: این همکاری ها موجب شد تا توطئه های بزرگی را خنثی کنیم و لازم است این همکاری ها تداوم و تعمیق یابد.

ظریف پس از دیدار با ولید المعلم همتای سوریه‌ای خود در دمشق در جمع خبرنگاران سوری و ایرانی درباره وضعیت ادلب عنوان کرد: ما درباره وضعیت ادلب نگرانی جدی داریم و حتما ما، ترکیه و روسیه موظفیم تعهداتی که درباره ادلب شده و یکی از مهمترین آنها خلع سلاح گروه‌های تروریستی و خارج کردن این گروه‌ها از ادلب است را اجرا کنیم.

ظریف همچنین عنوان کرد: گروه النصره و تهدیدی که اینها برای مردم ادلب و مردم مناطق اطراف به ویژه حلب دارند، تهدید جدی است و همه ما در گروه‌ آستانه موظفیم در این زمینه این کار را با جدیت دنبال کنیم و در سفر به ترکیه حتما در این زمینه صحبت خواهم کرد.

وزیر امور خارجه ایران درباره گفت‌وگوهایش با بشار اسد نیز گفت: ما گفت‌وگوی خوبی داشتیم و درباره موضوعات منطقه‌ای، روند صلح آستانه و روابط دوجانبه ایران و سوریه هم گفت‌وگو کردیم. ما همیشه در کنار مردم سوریه هستیم و با دولت سوریه و مردم سوریه برای بهبود وضعیت اقتصادی هر دو کشور همکاری خواهیم کرد و معتقدم از طریق همکاری می‌توانیم شرایط زندگی را برای هر دو ملت ارتقا دهیم.

وی بیان کرد: ما نیاز داریم در عرصه بین‌المللی از جمله روند آستانه همکاری کنیم تا در مسیر دستیابی به صلح و حل سیاسی بحران سوریه  حرکت کنیم.

ظریف همچنین گفت: من گفت‌وگوی خیلی خوبی با ولید المعلم وزیر خارجه سوریه داشتم برای اینکه چگونه بتوانیم پروسه سیاسی را در قالب روند آستانه و کمیته قانون اساسی سوریه به پیش ببریم و نیاز داریم در این زمینه‌ها و با همتایان روسی و ترکیه‌ای همکاری کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی عنوان کرد که صلح و ثبات در منطقه در دستورکار همکاری‌های ما قرار دارد.

 وی همچنین با بیان اینکه درباره همکاری‌های اقتصادی نیز گفت‌وگوهای بسیار خوبی داشتیم، بیان کرد: تصمیمات خوبی در دو کشور برای همکاری بین دو کشور و بخش خصوصی و دولتی دو کشور در حوزه اقتصادی اتخاذ شده است.

وزیر خارجه ادامه داد: درباره ترانزیت بین ایران، عراق و سوریه نیز بحث‌های خوبی در سفر آقای روحانی به بغداد و همچنین سفر عادل عبدالمهدی به ایران صورت گرفت و امیدوارم این اقدامات در جهت صلح و امنیت منطقه و منافع مردم منطقه به ویژه مردم ایران، عراق و سوریه باشد.

وزیر خارجه، پس از ورود به دمشق در حضور خبرنگاران به تشریح اهداف سفر خود پرداخت.
 
mp4 تعداد بازدید : 9
<div id="video-display-embed-code_582501" ><script type="text/JavaScript" src="https://www.parsine.com/fa/news/play/embed/520551/582501?width=800&height=600"></script></div>
 
ظریف گفت: با توجه به تحولات اخیر در منطقه خصوصاً سیاست‌های خصمانه آمریکا بعد از شکست‌های پی در پی سیاسی و میدانی این دولت و رژیم صهیونیستی از جمله اقدام غیر قانونی ترامپ در اعلام پذیرش بلندی‌های جولان به عنوان بخشی از سرزمین رژیم صهیونیستی و همچنین اعلام قدس به عنوان پایتخت این رژیم و اقدام ابلهانه، غیر قانونی و بی سابقه دولت آمریکا در اعلام کردن سپاه پاسداران به عنوان یک گروه تروریستی نیاز بود که تمام تلاش‌ها در منطقه برای پیگیری پیروزی‌های میدانی و هماهنگی سیاست‌های کشور‌های منطقه صورت بگیرد و طراحی نیز برای پیشبرد برنامه‌ها و گفتگو‌ها در رابطه با موضوع سوریه برای حل بحران سیاسی این کشور بعد از پیروزی میدانی ایجاد شده پیگیری شود. در این چارچوب به سوریه سفر کرده‌ام و قرار است که در چارچوب تعاملات بین‌الملل بعد از سوریه سفری نیز به ترکیه داشته باشیم.

وزیر خارجه در ادامه خاطرنشان کرد: بین مقامات عالیرتبه ایران و سوریه در جهت گسترش همکاری‌های اقتصادی و دیگر همکاری‌ها رایزنی‌ها و گفتگو‌های خوبی صورت گرفته است و نیاز است که این رایزنی‌ها و توافقات پیگیری شود و ما در جریان ملاقات با رئیس جمهور، نخست وزیر و وزیر امور خارجه سوریه این طیف از بحث‌های مختلف را پیگیری می‌کنیم.

نظر شما