شناسهٔ خبر: 31213116 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

شبستان گزارش می‌دهد:

بازی رنگ‌ها و طعم‌ها در جشنواره‌ غذاهای فراموش شده صومعه‌سرا

جشنواره غذاهای فراموش شده در صومعه‌سرا با حضور بانوان فعال در این حوزه در تالار فرشتگان صومعه‌سرا برگزار شد.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری شبستان، صومعه‌سرا_مائده فلاحتکارضیابری: رنگ‌های زیبا و جذاب، عطر ادویه و طعم دل‌نشین غذاهای اصیل گیلانی، این‌بار از تالار فرشتگان صومعه‌سرا به مشام رسید، جشنواره‌ای که به‌همت میراث فرهنگی با هدف احیای غذاهای محلی و سنتی و اشاعه فرهنگ غذای سالم برگزار شد.

 

سفره‌ای از غذاهای متنوع، ساده و سالم که هر کس با ذوق و سلیقه خود یک سفره زیبا چیده و در آن غذاهای محلی که چشم هر بازدیدکننده‌ای را خیره می‌کرد پخت شده بود.

 

در این جشنواره کودکان با لباس محلی آمده بودند تا از نزدیک با غذاهای محلی و سنتی که فراموش شده و گاها حتی اسمشان را هم نمی‌دانند، آشنا شوند.

 

غذاهای سنتی هر منطقه نماد خرده ‌فرهنگ‌ها و آداب‌ و رسوم مردم بومی آن منطقه است و در واقع غذاهای جذاب و معتبر می‌تواند گردشگران را به یک مقصد گردشگری مشخص سوق دهد.

 

 

* جشنواره غذا فرصت خوبی برای آشنایی با غذاهای سنتی فراموش شده است

«بهار رمضانی‌پور» با بیان اینکه با پخت آش اباتری، آش ترش، کویی‌تره و حلوا ضیابری در این جشنواره شرکت کرده است، اظهار کرد: جشنواره غذا فرصت خوبی برای آشنایی با غذاهای سنتی فراموش شده است.

 

این شرکت کننده با بیان اینکه توجه به پخت غذاهای سنتی نباید تنها به برگزاری یک جشنواره‌ ختم شود، افزود: نیاز است که نسل امروز ما با غذاهای قدیمی آشنا شوند تا به جای فست‌فودها و غذاهای آماده مضر از غذاهای مفید سنتی استفاده نمایند.

 

وی با بیان اینکه باید مردم گیلان به حفظ تنوع غذاهای سنتی خود اهمیت دهند، گفت: بانوان هنرمند گیلانی می‌توانند با مواد غذایی ساده و ارگانیک، معجزه کنند.

 

 

*جشنواره، تأثیر به‌سزایی در معرفی ظرفیت‌های گردشگری غذا دارد

«معصومه فلاحتکار» با بیان اینکه برای شرکت در این جشنواره از روستای نفوت آمده‌ام، تصریح کرد: کویی آش، اناربیج و بج‌دوشاب از غذاهای اصیل گیلان است که پخت کرده‌ام.

 

این شرکت کننده در جشنواره با بیان اینکه با هدف احیای غذاهای فراموش شده گیلان در این جشنواره حضور پیدا کردم، خاطرنشان کرد: کویی آش از غذاهایی بود که مورد استقبال بسیاری از بازدیدکنندگان قرار گرفت و از طرز تهیه آن پرسیدند.

 

وی با بیان اینکه اگر این دستاوردها با جدیت دنبال شود، می‌تواند تأثیر به‌سزایی در معرفی ظرفیت‌های گردشگری غذا داشته باشد، بیان کرد: به خانواده‌ها و به خصوص جوانان توصیه می‌کنم که از مصرف غذاهای فست فود و آماده خودادری و همیشه از غذاهای محلی و خانگی استفاده کنند.

 

 

* جشنواره سبب آشنایی هر چه بیشتر مردم با داشته‌های سنتی شهر خود شد

«منیژه کامران» با اشاره به اینکه در این جشنواره تجربه‌های جدیدی از پخت غذاهای اصیل گیلانی کسب کردم، اظهار کرد: این جشنواره سبب آشنایی هر چه بیشتر مردم با داشته‌های سنتی شهر خود شد.

 

این بازدیدکننده جشنواره غذاهای فراموش شده افزود: بسیاری از غذاهای سنتی که در میان غذاهای امروزی از یاد رفته بود در این جشنواره به وسیله شرکت‌کنندگان احیا شد.

 

وی با بیان اینکه در این جشنواره با غذاهایی آشنا شدم که تا کنون حتی اسمشان به گوشم نخورده بود، گفت: آش کدو، آش اباتری، تره کدو و اناربیج از جمله این غذاها بود.

 

کامران با بیان اینکه از این جشنواره استقبال فوق‌العاده‌ای به عمل آمد، تصریح کرد: متاسفانه این جشنواره با اینگونه ظرفیت نباید در مکان به این کوچکی برگزار می‌شد زیرا اکثر حاضرین سرپا و به دلیل ازدحام جمعیت اغلب گله‌مند بودند.

 

گفتنی است، در این جشنواره علاوه بر احیای غذاهای سنتی، غذاهای امروزی از جمله پیراشکی، ترشیجات و همچنین گل‌های زیبا، لوازم خانگی و... هم به فروش می‌رسید و سخنرانی و اجرای موسیقی سنتی و پاپ از دیگر برنامه‌های آن بود.

نظر شما