شناسهٔ خبر: 30307402 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی | لینک خبر

دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر کریمی: بین‌المللی سازی، آموزش و پژوهش، پاسخگویی به نیازهای جامعه تحت پوشش دانشگاه از وظایف اصلی دانشکده دندانپزشکی است

صاحب‌خبر -

نشست هیات رییسه دانشگاه یکشنبه 9 دی 97 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد.

روند رسیدگی به دانشجویان مجروح حادثه واژگونی اتوبوس
 
پیش از دستور دکتر صادق نیت به چگونگی روند رسیدگی به وضعیت دانشجویان مصدوم حادثه واژگونی اتوبوس اشاره کرد و گفت: از 25 مجروح این حادثه 16 نفر به بیمارستان امام خمینی منتقل شدند. در شرایط عادی ضریب اشغال اورژانس بین 250 تا 300 درصد است بااین‌وجود یکی از اورژانس‌ها را برای پذیرش مصدومان تخلیه کردیم.  اساتید رشته‌های مختلف به وضعیت مجروحان رسیدگی کردند. از این 16 نفر 9 نفر ترخیص شدند. از 7 نفر باقی‌مانده که حال عمومی بدتری داشتند یک نفر به بخش منتقل شد و 6 نفر دیگر تحت مراقبت‌های ویژه هستند که  خوشبختانه حال عمومی بهتری پیداکرده‌اند و می‌توانند صحبت کنند.
وی افزود: بیمارستان امام خمینی در زلزله سال گذشته نیز همین شرایط را داشت. خوشبختانه در این حادثه نیز بیمارستان نقش خود را به‌خوبی ایفا کرد و در بین 16 دانشجوی مصدوم فوتی نداشتیم. با توجه به نقشی که بیمارستان امام خمینی در شرایط حساس و بحرانی دارد خوب است که مسئولان در تخصیص بودجه و تأمین تجهیزات موردنیاز، نگاه ویژه‌تری نسبت به این بیمارستان داشته باشد.
دکتر رستمیان معاون اجتماعی دانشگاه نیز، خواستار همکاری واحدهای مختلف در جمع‌آوری دستاوردهای 40 ساله دانشگاه در عرصه‌های آموزشی، پژوهشی و سلامت شد تا به مناسبت ایام دهه فجر در قالب نمایشگاه به‌نمایش گذاشته شود.

معرفی دستاوردها و محصولات جدید پژوهشکده علوم  دندانپزشکی

دکتر رکن رییس پژوهشکده علوم دندان‌پزشکی به معرفی این مرکز و فعالیت‌های آن پرداخت و گفت: پژوهشکده علوم دندانپزشکی باهدف توسعه فعالیت‌های پژوهشی در رشته‌های تخصصی دندان‌پزشکی و مواد دندانی فعالیت رسمی خود را از سال 91 آغاز کرد و در حال حاضر 4 مرکز تحقیقاتی دندانپزشکی، لیزر در دندانپزشکی، ایمپلنت‌های دندانی و پیشگیری و پوسیدگی دندان در این پژوهشکده فعالیت دارند.
وی تعداد طرح‌های مصوب پژوهشکده از آذر 93 تاکنون را 160 طرح برشمرد که 81 طرح آن خاتمه یافته است و افزود: در این بازه زمانی 32 جلسه  شورای پژوهشی برگزارشده که در آن 177 طرح موردبررسی قرارگرفته است.
دکتر رکن با اشاره به امتیاز و جایگاه چهار مرکز تحقیقاتی فعال در این پژوهشکده گفت: از سال 92 پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی پژوهشی  در پژوهشکده صورت گرفت. درمجموع در این سال‌ها  7 دانشجوی PhD پذیرش شدند که 3 نفر از آنان فارغ‌التحصیل و مابقی در حال تحصیل هستند.
رییس پژوهشکده دندان‌پزشکی به معرفی فعالیت‌های هریک از مراکز تحقیقاتی زیرمجموعه پژوهشکده پرداخت و گفت: مرکز تحقیقات دندانپزشکی تاکنون  نرم‌افزار طرح درمان ارتودنسی و دستگاه ارزیابی ترک‌های مینای دندان را ثبت اختراع کرده است. در این مرکز مجله JDTUMS منتشر می‌شود که  در سایت‌های معتبر بین‌المللی ازجمله PubMed نمایه شده است و مقالات آن در بسیاری از کشورها مورداستفاده قرار می‌گیرد.
وی افزود: در مرکز تحقیقات دندانپزشکی، آزمایشگاه‌های متعددی وجود دارد که یکی از مهم‌ترین‌های آن، آزمایشگاه مرجع مواد دندانی است. تاکنون 15 استاندارد ملی مواد دندانی در این مرکز تدوین‌شده است. در این آزمایشگاه، کنترل کیفی محصولات دندانپزشکی وارداتی و تولیدات داخلی انجام می‌شود. به دلیل کیفیت بسیار خوب این آزمایشگاه بسیاری از دانشگاه‌ها برای استفاده از امکانات آن مراجعه می‌کنند.
دکتر رکن با اشاره به فعالیت آزمایشگاه آسیب‌شناسی مرکز تحقیقات دندانپزشکی گفت: در این مرکز آزمایش‌های ایمونوهیستوشیمی انجام می‌شود. این آزمایشگاه یکی از مراکز منحصربه‌فرد در این زمینه است. در این آزمایشگاه،  بانک ضایعات دهان نیز ایجادشده که کار جدیدی است و برای فعالیت‌های پژوهشی مورداستفاده قرار می‌گیرد.
وی در معرفی فعالیت‌های آزمایشگاه سلولی مولکولی گفت: این آزمایشگاه  با برخورداری از تجهیزات پیشرفته، آمادگی ارائه خدمات مربوط به جداسازی و کشت اولیه سلول‌های پریودنشیوم را دارد.
رییس پژوهشکده دندانپزشکی آزمایشگاه میکروبیولوژی دهان و آزمایشگاه مطالعات حیوانی را دو آزمایشگاه مهم دیگر این مرکز خواند و گفت: این آزمایشگاه‌ها ازنظر تأمین نیروی انسانی و تأمین امکانات نیاز به حمایت دانشگاه دارند.
دکتر رکن در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی مرکز تحقیقات لیزر در دندانپزشکی پرداخت و گفت: کاربرد  لیزر در دندانپزشکی جزء روش‌های نوین محسوب می‌شود به همین دلیل بخش عمده فعالیت مرکز تحقیقات لیزر در حوزه آموزش است و به همین منظور تاکنون سه دوره دانشجوی Ph.D by Research پذیرش شده‌اند. این مرکز مجهز به امکانات پیشرفته‌ای است و تنها مرکزی است که مجوز آموزش لیزر را از وزارت بهداشت کسب کرده است.
رییس پژوهشکده علوم دارویی، در توضیح مرکز تحقیقات ایمپلنت‌های دندانی گفت: از ابتدای تشکیل این مرکز بر طراحی و ساخت ایمپلنت ایرانی، درمان Perimplantitis ، ورود به عرصه ایمپلنتولوژی دیجیتال و تولید مامبران کلاژن هدف‌گذاری کردیم.
وی با اشاره به دستاوردهای مرکز تحقیقات ایمپلنت‌های دندانی افزود: در زمینه درمان ضایعات پری ایمپلنتایتیس فرمولاسیون و سامانه رهایش موضعی دارو را طراحی کردیم. مطالعات حیوانی این دارو  انجام‌شده و برای تولید نیاز به سرمایه‌گذاری دارد. با توجه به اینکه 17 تا 18 درصد از ایمپلنت‌ها ممکن است دچار التهاب شود که درمان آن بسیار مشکل است؛ این ثبت اختراع می‌تواند تحولی در دنیا باشد.
دکتر رکن از طراحی و ساخت یک سیستم ایمپلنت ایرانی مناسب و به‌روز خبر داد و گفت: پس از سال‌ها مطالعه و  همکاری با مهندسان رشته‌های مختلف،  ایمپلنت ایرانی طراحی‌شده است. نتیجه ارزیابی‌های آن بسیار موفق بوده و می‌تواند جایگزین خوبی برای ایمپلنت‌های وارداتی مشابه باشد.
رییس پژوهشکده علوم دارویی با اشاره به فعالیت مرکز تحقیقات پیشگیری پوسیدگی دندان گفت: این مرکز از سال 95 به مجموعه پژوهشکده ملحق و تاکنون موفق به چاپ  21 مقاله ایندکس شده در pubmed  و ISI  شده است. انتظار از این مجموعه بالاست بایستی در زمینه بهبود شاخص‌های سلامت دهان در سطح ملی نقش‌آفرینی  کند.
وی با اشاره به فعالیت مرکز تحقیقات رشد فرآورده‌های دارویی گفت: این مرکز موافقت قطعی خود را از شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در سال 91 اخذ کرد و امسال دور دوم اعضاء شورای توسط رییس دانشگاه منصوب شدند.
دکتر رکن در بخش پایانی سخنان به بیان  نیازهای پژوهشکده در تأمین نیروی انسانی و تجهیزات موردنیاز پرداخت و برنامه‌های پیش روی آن را تشریح کرد.

بررسی جایگاه اجتماعی بانوان

سپس دکتر وسکویی مشاور رییس دانشگاه در امور زنان به تشریح فعالیت‌های دفتر امور بانوان دانشگاه پرداخت و گفت: دفتر امور زنان در زمینه توانمندسازی بانوان که مورد تأکید وزارت بهداشت  است فعالیت دارد.
وی افزود: تاکنون کشور در از بین بردن اختلاف جنسیتی در آموزش موفق عمل کرده است اما همچنان سهم زنان در درآمدهای حاصل از اشتغال، به‌جز بخش کشاورزی و  نسبت به دست آوردن صندلی‌های مجلس، جایگاه مناسبی نیست. البته سهم بانوان در درآمدهای حاصل از اشتغال در وزارت بهداشت و دانشگاه سهم خوبی است.
دکتر وسکویی با اشاره به میزان حضور بانوان در موقعیت‌های مدیریتی ممتاز جهان گفت: حضور کم بانوان در موقعیت‌های مدیریتی ممتاز در همه جای دنیا کمرنگ است و فقط شامل کشورمان نمی‌شود. در مطالعه‌ای که از 16 موسسه معتبر دنیا انجام‌شده 20.5 درصد مسئولیت‌ها و 6.4 درصد مدیریت‌های سطح بالا به بانوان اختصاص می‌یابد.
وی بیشترین حضور زنان در موقعیت‌های مدیریتی کشور را در مجلس شورای اسلامی برشمرد و گفت: در دوره ششم 31 نفر و در دوره دهم 17 نفر از بانوان کرسی‌های مجلس را به خود اختصاص دادند.
مشاور امور بانوان دانشگاه، با اشاره به سهم بانوان در دانشگاه گفت: از هزار و 808 عضو هیات علمی دانشگاه   41 درصد خانم؛ از بیش از 11 هزار دانشجوی دانشگاه 61 درصد  دانشجوی دختر و از بیش از 18 هزار نفر از کارکنان دانشگاه 65 درصد خانم هستند. همچنین بیش از 49 درصد از سه میلیون نفر جمعیت پوشش دانشگاه را بانوان تشکیل می‌دهند.
دکتر وسکویی با اشاره به آمار بانوان شاغل در دانشگاه گفت: چهار هزار و 500 نفر از خانم‌های شاغل مجرد هستند. 499 نفر خودسرپرست هستند که بیش از 300 نفر از آنان مدرک دیپلم و زیردیپلم دارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح فعالیت‌های دفتر امور بانوان دانشگاه پرداخت و گفت: تا پایان آذرماه 400 مشاوره به کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه ارائه‌شده است.
مشاور رییس دانشگاه در امور بانوان، بر پایش سلامت بانوان دانشگاه تأکید کرد و گفت: کوهورت دانشگاه نیز در این زمینه فعالیت دارد و لازم است تلاش بیشتری در تأمین سلامت بانوان صورت گیرد.
سپس هریک از اعضای هیات رییسه درخصوص موضوعات مطرح‌شده به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.

توانمندی و شایستگی معیار انتخاب مسئولان

دکتر کریمی رییس دانشگاه نیز در جمع‌بندی مباحث مطرح‌شده گفت: در ابتدای این دوره مدیریتی، یکی از نگرانی‌هایی که در دانشکده دندانپزشکی وجود داشت اینکه این دانشکده از مسئولیت اصلی خود دور شده است. ضمن ارج نهادن به تلاش‌هایی که در دوره‌های قبل صورت گرفته؛ معتقدم مسئول دانشکده باید حضور مستمر داشته باشد که بتواند پاسخگوی مسائل دانشکده باشد. دلیل انتخاب دکتر رکن هم جدا از سوابق ارزشمند ایشان، همین نکته بوده و حالا می‌بینیم که این انتصاب بعد از گذشته یک سال نتیجه مثبتی داشته است.
رییس دانشگاه درخصوص درخواستی که در جذب هیات علمی پژوهشی مطرح شد گفت: هیات علمی آموزشی و پژوهشی نباید جدا از هم باشند. دکتر رکن شما به‌عنوان رییس دانشکده و پژوهشکده باید تلاش کنید اعضای هیات علمی درگیر فعالیت‌های پژوهشی هم بشوند. ممکن است پژوهشکده در رشته‌های خاص نیاز به هیات علمی پژوهشی داشته باشد اما در موارد دیگر باید از توان سایر اعضای هیات علمی کمک گرفته شود. دلیل انتخاب شما به‌عنوان رییس دانشکده و پژوهشکده هم همین مسئله بوده است.
وی در زمینه بین‌المللی سازی دانشکده دندانپزشکی گفت: دانشگاه دو رییس برای دانشکده دندانپزشکی نمی‌خواهد؛ ما نمی‌خواهیم دانشکده بین‌المللی جداگانه‌ای داشته باشیم. مسئول بین‌المللی شدن دانشکده دندانپزشکی دکتر رکن است و این مسئله باید با هماهنگی بیشتر با دکتر کردی و دکتر سهراب پور هرچه سریع‌تر حل شود.
رییس دانشگاه با تأکید بر اینکه دانشکده دندانپزشکی باید مسئولیت پاسخگویی به نیازهای سلامت دهان و دندان را بپذیرد گفت: برای تأمین سلامت منطقه تحت پوشش دانشگاه باید همکاری تنگاتنگی با معاونت بهداشت داشته باشید.
دکتر کریمی همکاری و هماهنگی را لازمه پیشرفت امور دانست و گفت: بارها و بارها تأکید کرده‌ام راهی بهتر از گفتگو، همکاری و هماهنگی  برای پیشبرد کارها نیست. به همین منظور تصمیم گرفتم در جلسات هیات رییسه از دانشکده‌ها، مراکز تحقیقاتی و مدیران گروه‌های آموزشی دعوت شود که فعالیت‌های خود را معرفی کنند تا هم فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی برجسته آنان مطرح شود و هم در صورت نیاز مداخلات لازم صورت گیرد.
وی خواستار بررسی بیشتر دلایل انتخاب دانشکده‌های دندانپزشکی، توسط رتبه‌های برتر کنکور شد و گفت: پزشکی دانشگاه همیشه انتخاب اول نفرات برتر کنکور سراسری است و لازم است چنین رویکردی در دندانپزشکی هم وجود داشته باشد و اگر این‌طور نیست باید دلایل آن بررسی شود.
دکتر کریمی در پایان این بخش از سخنان خود از تلاش‌های دکتر رکن در ایجاد آرامش و همگرایی بیشتر در دانشکده و همکاری مستمر با دانشگاه و معاونت‌ها قدردانی ویژه کرد و گفت: ما هم از فعالیت‌های دانشکده و پژوهشکده حمایت خواهیم کرد.
رییس دانشگاه در ادامه سخنان خود، ضمن قدردانی از تلاش‌های دکتر وسکویی در پیشبرد امور بانوان در دانشگاه، گفت: هیچ‌وقت در انتخاب مسئولان رویکرد جنسیتی نداشتم. افراد برحسب توانایی‌های خود می‌توانند جایگاه‌های مختلف را به دست آورند. اما باتوجه به اینکه درصد قابل‌توجهی از کارکنان، اساتید و دانشجویان دانشگاه خانم هستند مشاور امور بانوان در دانشگاه ایجادشده است.
وی با اشاره به موفقیت جنسیتی در بعضی رشته‌ها گفت:  بیش از 80 درصد از خانم‌ها در پرستاری موفق هستند و حتی باید مدیریت این رشته به خودشان واگذار شود.
دکتر کریمی در پایان سخنان خود با اشاره به جایگاه  دفتر امور بانوان در دانشگاه گفت: دفتر امور بانوان سال‌های پیش در دانشگاه ایجادشده و این دفتر جایگاه مشاوره‌ای دارد و نه اجرایی.  دکتر وسکویی نیز از توانایی بالایی برخوردار است می‌تواند امور مربوط به بانوان را در دانشگاه پیگیری کند.

نظر شما