شناسهٔ خبر: 30029639 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

بازارچه چله شو در قائمشهر برپا شد

ساری – ایرنا – بازارچه چله شو برای حمایت از صنایع دستی زنان سرپرست خانوار روز دوشنبه با حضور مسئولین شهرستانی و اعضای شورای شهر در عمارت شهرداری قائمشهر برپا شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا ، این بازارچه با همت شورای شهر و شهرداری قائمشهر در 15 غرفه برپا شد و زنان سرپرست خانوار در این بازارچه به عرضه کالاهای مختلف همچون کیف ، جاجیم ، مواد غذایی ، چرم و غیره پرداختند .
یکی از بانوان حاضر در این بازارچه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه 6 سال کار صنایع دستی انجام می دهد، گفت: گلیم بافی و جاجیم از هنرهای دستی من است ، بنده همه ساله با شرکت در نمایشگاه ها و جشنواره ها به عرضه محصولاتم می پردازم .
مرضیه غلام رضایی با اشاره به شعار سال ' حمایت از کالای ایرانی ' افزود: با شرکت کردن در جشنواره ها ، نمایشگاه ها و بازارچه ها صنایع دستی خود را به معرض دید همگان قرار می دهم تا مردم با مشاهده از کالای ایرانی بتوانند نسبت به خرید کالای مایحتاج خود اقدام کنند.
وی با اعلام اینکه افرادی که علاقه مند به صنایع دستی باشند نسبت به خرید محصولاتم اقدام می کنند ، گفت: حتی برخی از مشریانم ، با خرید محصولات همچون جاجیم و گلیم این محصولات را به خارج از کشور ارسال می کنند .
غلام رضایی با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی ام تهیه نخ و گران شدن آن است ، افزود : تقاضای تسهیلات کرده ام ، امیدوارم با ارائه شدن تسهیلاتم بتوانم بازارم را بیش از پیش رونق ببخشم .
یکی دیگر از بانوان قائمشهری که به مدت 40 سال به کار با دستگاه 'جاجیم بافی ' مشغول است ، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با دستگاه ' کرچال ' یا جاجیم بافی نسبت به بافت کت ، شلوار ، حوله ، پتو و غیره اقدام می کنم .
فاطمه اکبری افزود: مشتریانم افراد خاص هستند ، آنان علاقه خاصی به بافت های سنتی دارند .
وی با بیان اینکه برای به روز رسانی دستگاه جاجیم بافی تسهیلات تقاضا کرده است، گفت: با ارائه تسهیلاتم موفق شدم تا دستگاهم را به روز رسانی کنم .
این بانوی قائمشهری با بیان اینکه قدیم دستگاه جاجیم ثابت بود اما هم اکنون به صورت سیار است ، افزود: با بردن دستگاه به نمایشگاهها و بازارچه ها به بافت جاجیم مشغول می شوم تا افرادی که علاقه مند به هنر جاجیم هستند بتواننند آموزش های لازم را فرا بگیرند .
شهردار قائمشهر هم گفت: این بازارچه با هماهنگی اعضای شورای شهر برپا شد تا با نگاه به بازار محلی بتوانیم به کسب و کار خرد رونق ببخشیم .
بهمن معین پور افزود: با راه اندازی این بازارچه درصدد هستیم تا زنان خانوار با حضور در این بازارچه بتوانند صنایع دستی خود را به معرض دید همگان قرار دهند که این موضوع هم به بخش اقتصاد خانوار می کند .
این بازارچه همه روزه تا 30 آذر ماه از ساعت 8 صبح تا 8 شب برای بازدید علاقه مندان برپا است .
آیین قدیمی مازنی ها در شب یلدا یا همان چله سو فرصتی برای پاسداشت کهن بوم مازندران است.
ایرانیان نزدیک به چندهزار سال است که شب چله (یلدا) یا آخرین شب پاییز که درازترین و تاریکترین شب در طول سال است را تا سپیده دم بیدار می مانند و در کنار یکدیگر خود را سرگرم می‌دارند تا اندوه غیبت خورشید و تاریکی و سردی روحیه آنان را تضعیف نکند و با به روشنایی گراییدن آسمان به رختخواب روند و بیاسایند.
شعرخوانی و داستان‌ خوانی، گرد آمدن به دور بزرگ ترها، فال حافظ، شاهنامه خوانی، خوردن غذا و تنقلات و همچنین برخی بازی های خانگی از مراسم این شب بلند است که همه جنبه نمادی دارند و نشانه برکت ، تندرستی ، فراوانی و شادکامی هستند .
شب یلدا که در زبان مازندرانی از آن به 'چله شو 'یاد می شود، در فرهنگ بومی مردم مازندران دارای آداب و رسوم خاص و رنگ و بوی دیگری دارد، زنان و مردان محلی و روستایی این خطه شمال کشور ، چندین روز قبل از رسیدن بلندترین شب سال دست به تدارکی باشکوه از شیرینی ها و تنقلات محلی می زنند.
7334/1654

نظر شما