شناسهٔ خبر: 29950698 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

تاثير خوردن صبحانه در کاهش ابتلا به بيماري قلبي

صاحب‌خبر -
خبرگزاري آريا - طبق يافته هاي جديد، افراد ميانسالي که عادت به نخوردن وعده صبحانه دارند بيش از افرادي که صبحانه کامل مي خورند دچار گرفتگي عروق قلب مي شوند.
به گزارش خبرگزاري آريا از مهر، محققان دانشگاه «تافتس بوستون» در جديدترين مطالعه خود به رابطه بين صبحانه و سلامت بهتر قلب پي بردند.
اين محققان عنوان مي کنند افرادي که صبحانه مي خورند، کمتر دچار تشکيل پلاک در عروق خوني شان مي شوند.
پلاک ها رسوبات چربي، کلسيم و ساير مواد قابل تشکيل در عروق هستند که منجر به سخت شدگي و تنگ شدن عروق خوني مي شوند. به اين حالت «آترواسکلروز» يا تصلب شريان گفته مي شود. تصلب شريان مي تواند منجر به حمله قلبي، سکته و ساير مشکلات شود.
«خوزه پنالوو»، سرپرست تيم تحقيق، در اين باره مي گويد: «تنها نخوردن صبحانه علت اصلي تشکيل پلاک در عروق خوني نيست. بلکه دلايل متعددي مي تواند در بروز تصلب شريان نقش داشته باشد.»
به گفته وي، «در بسياري از افراد، حذف وعده صبحانه بخشي از مجموعه عادات بد است. به عنوان مثال اين افراد تمايل به خوردن بيشتر در وعده هاي بعدي دارند.»
پنالوو در ادامه تاکيد مي کند: «در راس تمامي اين دلايل، حذف وعده صبحانه ممکن است داراي تاثيرات منفي بر هورمون هاي تنظيم کننده اشتها، قندخون و انسولين باشد.»
مطالعات قبلي نشان داده اند افراد عاشق خوردن صبحانه، کمتر چاق بوده يا مبتلا به ديابت يا بيماري قلبي هستند.
اين مطالعه شامل بيش از 4000 فرد بزرگسال 40 تا 45 ساله از اسپانيا بود. 3 درصد اين افراد هيچوقت صبحانه نمي خوردند درحاليکه 27 درصد به طور منظم صبحانه مفصل مي خوردند.
محققان مشاهده کردند در حدود 75 درصد افرادي که هيچوقت صبحانه نمي خوردند دچار تشکيل پلاک در عروق شان شده بودند، در حاليکه 57 درصد افرادي که صبحانه مفصل مي خوردند، دچار گرفتگي عروق شدند.
محققان دريافتند طرفداران خوردن صبحانه از لحاظ شيوه هاي ديگر زندگي هم سالم تر بودند. به عنوان مثال، آنها ميوه و سبزيجات، غذاي دريايي و گوشت کم چرب بيشتري مي خوردند. همچنين کمتر چاق يا مبتلا به فشارخون بالا، ديابت يا ميزان کلسترول ناسالم بودند.

نظر شما