شناسهٔ خبر: 29368639 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

صدور مجوز شکار پرنده در خراسان رضوی امکانپذیر شد

مشهد- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: پروانه شکار پرندگان با لحاظ محدودیتهای زمانی و مکانی در این استان با تفویض اختیار از سوی سازمان مرکزی امکانپذیر شد.

صاحب‌خبر -

تورج همتی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر این اساس با هدف ممانعت از شکار غیرمجاز و حمایت از شکارچیان ضابطه مند صدور پروانه شکار پرندگان با لحاظ کردن محدودیتهای زمانی و مکانی میسر شده است.
وی ادامه داد: متقاضیان برای دریافت پروانه می توانند درخواستهای خود را به اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ارائه دهند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی همچنین گفت: چنانچه کانون مخاطره آمیزی به لحاظ بروز بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از سوی دامپزشکی اعلام شود پروانه های صادره فاقد اعتبار خواهد بود.
وی افزود: بر حسب ظرفیت و جمعیت موجود پرندگان در خراسان رضوی که طی آمار مشاهدات از سوی کارشناسان محیط زیست در سراسر استان اعلام شده و نیز پس از بررسی و بازدید میدانی گروههای شناسایی، کنترل و پایش و با لحاظ نگاه ویژه به حساسیتها و نگرانیهای حامیان و فعالان حقوق حیوانات، صدور پروانه شکار پرنده در این استان صادر می شود.
همتی ادامه داد: متقاضیان با رعایت موارد اعلام شده پس از دریافت مجوز می توانند به شکار بپردازند و عملکرد شکارچیان دارای مجوز توسط محیط بانان به صورت شبانه روزی مورد پایش و نظارت قرار می گیرد و با متخلفان طبق قانون برخورد خواهد شد.
وی گفت: هرگونه شکار و صید پرندگان در خارج از مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست و تنها در مناطق آزاد استان امکانپذیر است. پروانه شکار پرنده صرفا برای متقاضیان بومی که طی پنج سال گذشته سابقه تخلف نداشته باشد صادر می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی افزود: در این چارچوب پروانه با اعتبار یک ماه بدون قابلیت تمدید و به دو صورت جداگانه با عناوین مجوز شکار پرندگان آبزی و خشکی زی صادر می شود. بر این اساس شکار پرنده تنها روزهای جمعه در مناطق آزاد استان و در طول فصل شکار که از ابتدای آذر تا نیمه بهمن ماه ادامه دارد امکانپذیر است.
وی ادامه داد: هر متقاضی تنها می تواند یکی از پروانه های شکار پرندگان آبزی و یا خشکی زی را دریافت کند. بر اساس نوع پروانه دریافتی پرندگان آبزی از نوع آنقوت، چنگر، اردک سرسبز و خوتکا و پرندگان غیرآبزی نیز از گونه های کبوتر و باقرقره قابل شکار هستند.
همتی گفت:چهار قطعه کبوتر و یا دو قطعه باقرقره در بین پرندگان خشکی زی مجوز شکار دارند. همچنین شکارچیان توجه داشته باشند که که تعداد باقرقره های شکار شده از دو قطعه تجاوز نکند. در گونه های آبزی نیز چهار قطعه اردک سرسبز و یا یک قطعه آنقوت، چنگر و خوتکا مجاز به شکار بوده و لازم است تعداد آنقوت، چنگر و خوتکای شکار شده از یک قطعه تجاوز نکند.
20 درصد مساحت 117 هزار و 769 کیلومترمربعی خراسان رضوی زیر پوشش حفاظت محیط زیست قرار دارد. مساحت زیستگاههای این استان دو میلیون و 500 هزار هکتار است. خراسان رضوی به ازاء هر 25 هزار هکتار یک محیط بان در اختیار دارد. این استان دارای 41 منطقه چهارگانه و شکار ممنوع شامل 28 اثرملی طبیعی، پارک ملی، پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده و 13 منطقه شکار ممنوع است. حدود 80 گونه پستاندار، 285 گونه پرنده، دو گونه دو زیست، 68 گونه خزنده و 24 گونه ماهی در طبیعت خراسان رضوی زیست می کنند. گونه‌های شاخص حیات وحش این استان شامل بز وحشی، قوچ، گوسفند وحشی، آهو، پلنگ، یوزپلنگ، گرگ، کفتار و انواع پرندگان از قبیل پرندگان شکاری، هوبره، کبک است.
ظرف سه سال اخیر هیچگونه مجوز شکار پرنده و علفخوار در خراسان رضوی صادر نشده بود و امسال برای نخستین بار مجوز شکار قوچ، میش و آهو به صورت محدود در برخی شهرستانهای استان اوایل امسال صادر شد.
7496/1858

نظر شما