شناسهٔ خبر: 29364022 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

با رمز يکبار مصرف بانک ملي ايران ايمن بمانيد!

صاحب‌خبر -
خبرگزاري آريا - با رمز يکبار مصرف بانک ملي ايران ايمن بمانيد! عضو هيات مديره و معاون فناوري اطلاعات و شبکه ارتباطات بانک ملي ايران با تاکيد بر اينکه اين بانک نخستين تجربه کاربرد رمز يکبار مصرف در محيط اينترنت بانک را در ميان شبکه بانکي داراست، گفت: با رمز يکبار مصرف ضمن حفظ محرمانگي رمز کارت و ‌افزايش ضريب امنيت آن، مشکلات رمزهاي ثابت از قبيل فراموشي و لو رفتن نيز به طور کامل مرتفع مي شود.
با رمز يکبار مصرف بانک ملي ايران ايمن بمانيد! عضو هيات مديره و معاون فناوري اطلاعات و شبکه ارتباطات بانک ملي ايران با تاکيد بر اينکه اين بانک نخستين تجربه کاربرد رمز يکبار مصرف در محيط اينترنت بانک را در ميان شبکه بانکي داراست، گفت: با رمز يکبار مصرف ضمن حفظ محرمانگي رمز کارت و ‌افزايش ضريب امنيت آن، مشکلات رمزهاي ثابت از قبيل فراموشي و لو رفتن نيز به طور کامل مرتفع مي شود.
مسعود خاتوني در گفت و گو با روابط عمومي بانک ملي ايران با تاکيد بر اينکه افزايش روز افزون استفاده از کارت هاي بانکي در مراودات مالي و معضل سوء استفاده هاي اينترنتي از حساب هاي بانکي اهميت ارتقاي برنامه هاي حفاظت و صيانت از داشته ها و داده هاي مشتري را دو چندان کرده است، تصريح کرد: تنوع فناوري هاي به کار گرفته شده در شيوه هاي تبادلات مالي، تنوع درگاه ها و اخيرا نيز تنوع سازمان هاي ارايه کننده خدمات در قالب پرداخت ساز و پرداخت يار و از سويي توسعه حضور فين تک ها موجب شده تا مسيرهاي متعددي براي حرکت اطلاعات محرمانه مشتري در فضاي مجازي ايجاد شود که اين امر مخاطرات عديده امنيتي را براي بانک و مشتري به همراه دارد.
وي اظهار کرد: با توجه به آمارهاي شبکه بانکي کارت ها نقش زيادي در تعاملات تجاري چه به صورت حضوري و چه غيرحضوري دارند و از اين رو اتخاذ رويکردهاي ارتقاي امنيت کاربري اين کارت ها، از سوء استفاده هاي فزاينده اين حوزه ممانعت و آسايش بيشتري را براي استفاده کنندگان خدمات مالي الکترونيکي فراهم مي کند.
خاتوني ادامه داد: بر همين اساس بانک ملي ايران به عنوان نخستين بانک کشور فناوري استفاده از رمز يکبار مصرف را مورد استفاده قرار داد اما اين فناوري به دلايل متعددي نظير عدم آگاهي از فوايد رمزهاي يکبار مصرف، هزينه تهيه توکن سخت افزاري و همچنين عدم امکان استفاده از اينترنت بانک بدون حضور اين توکن ها از ديد مشتري تجربه خوشايندي نبود.
اين عضو هيات مديره بانک ملي ايران اضافه کرد: همين امر موجب شد تا زيرساخت هاي رمز يکبار مصرف (OTP) جديد به گونه اي ايجاد شوند که مشتري با درک فوايد آن، بدون پرداخت هزينه جانبي و با تمايل شخصي به ارتقاي امنيت خود کمک کند.
وي گفت: اين پروژه در تابستان سال گذشته کليد خورد و از آنجا که بايد تمامي کانال هاي دسترسي مشتري را پوشش مي داد، در گام نخست در همه خدمات بانکي و پرداخت مبتني بر کارت در تمامي درگاه ها تعريف شد.
خاتوني بيان کرد: خوشبختانه توانستيم رمز يکبار مصرف را در خردادماه امسال و پيش از بخشنامه جديد بانک مرکزي و احراز هويت پويا در قالب يک نرم افزار موبايلي با عنوان سامانه 60 به بهره برداري عملياتي برسانيم.
وي عنوان کرد: فرآيند فعال کردن رمز يکبار مصرف با نصب اپليکيشن 60 و سپس اجراي فرآيند احراز هويت چند فاکتوره که بخشي از آن از طريق خودپرداز و کارت فيزيکي انجام مي شود، صورت مي گيرد. با تکميل اين فرايند مشتري قادر است از رمز يکبار مصرف به صورت ويژه و اختياري در موقعيت هاي مشکوک و ناشناس در تمامي خودپردازها، پايانه هاي فروش و درگاه هاي پرداخت اينترنتي به عنوان رمز اول يا دوم استفاده کند.
معاون فناوري اطلاعات و شبکه ارتباطات بانک ملي ايران با تاکيد بر اينکه به زودي نيز شاهد فعال شدن رمز يکبار مصرف در اينترنت بانک و همراه بانک جديد يعني سامانه بام خواهيم بود، تصريح کرد: بانک ملي ايران اين افتخار را دارد که با رمز يکبارمصرف پيشگام تر از بانک مرکزي در موضوع احراز هويت پويا عمل کند و اميدواريم پس از بخشنامه جديد بانک مرکزي هم شاهد روشنگري و دستورالعمل هاي بيشتر و جامع تر براي رويارويي موسسات مالي با زيست بوم هاي آتي مالي باشيم.
وي خاطر نشان کرد: برنامه نويسان و متخصصان امنيت هر ميزان که نکات امنيتي را لحاظ کنند باز کنترلي روي ملاحظات امنيتي کاربر ندارند و OTP تکنولوژي است که توسط افزاره هاي سخت افزاري يا نرم افرازي به حفظ امنيت کاربر در انجام تراکنش ها در حوزه وب کمک مي کند. به کمک اين تکنولوژي، رمز يکبار مصرف بر اساس الگوريتم هاي مختلف به صورت تصادفي توليد و در زمان اجراي تراکنش کاربر مصرف و پس از 60 ثانيه از اعتبار ساقط مي شود.

نظر شما