شناسهٔ خبر: 29360197 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: نصر-قدیمی | لینک خبر

استاندار آذربایجان‌شرقی مطرح کرد:

دروازه ارتباطی دنیای شرق و غرب میزبان پژوهشگران باستان شناسی جهان

نصر: استاندارآذربایجان شرقی میزبانی دروازه ارتباطی دنیای شرق و غرب از پژوهشگران باستان شناسی جهان را گرامی داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش نصر، "مجید خدابخش" استاندار آذربایجان شرقی در آیین افتتاح سومین کنفرانس بین المللی  «باستانشناسی و حفاظت در امتداد جاده ابریشم» ضمن خیر مقدم به میهمانان داخلی و خارجی این کنفرانس بین المللی، گفت: حیات بشر وابسته به فرهنگ، علم، میراث معنوی و اندیشه است، تبریز در سال 2018 منتخب پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی است که این رویداد زمینه ای را برای مرور دوباره ظرفیت های فرهنگی، علمی و تاریخی آذربایجان و تبریز فراهم ساخت.

جاده ابریشم که جهان شرق را به غرب متصل ساخته است امروز در دروازه ارتباطی دنیای شرق و غرب میزبان پژوهشگران باستان شناسی و حفاظت از میراث فرهنگی است، دروازه ای که محل تعامل و تبادل فرهنگ، آیین و آدابی بوده که بر حیات بشری تاثیر بسزایی داشته است.

تبریز همواره به عنوان شهر اولین ها مطرح بوده بطوریکه  195 سال قبل اولین چاپخانه را در خود دایر ساخت و به سبب آن زمینه انتشار اولین نشریه، برپایی نخستین گام های هنر نمایشی، سینما و قدم های نخست نابینایان را در فراگیری دانش فراهم ساخت.

وی در ادامه با اشاره به اینکه تبریز به عنوان پایتخت در دوره ایلخانی ستون های بزرگترین دانشگاه جهان اسلامی را بنا نهاده است گفت: دانشگاه ربع رشیدی مرجعی برای تعامل افکار دانشجویان ایرانی و خارجی بود که برای فراگیری دانش به این سرزمین مراجعه می کردند.

خدابخش با اشاره به اینکه در دوره ایلخانی، تبریز به عنوان یکی از مکاتب مهم معماری محسوب می شد، اظهار کرد: تبریز علی رغم زلزله های متعددی که در طول تاریخ متحمل شده در این دوره جزو مکاتب های مهم معماری محسوب می شد که به دنبال آن مکتب غنی معماری و دانش معماران نقاط مختلف جهان را غنایت بخشیده است.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به صادرات محصولات تولیدکنندگان استان به اقصی نقاط کشور، بر غنایت استان از ظرفیت های مردمی و اقتصادی تاکید کرد و گفت: در سالی که گذشت شاهد صادراتی بالغ بر  2 میلیارد و 400 میلیون دلار از محصولات تولید شده توسط بخش خصوصی بودیم که به بیش از 60 کشور جهان صادر شد.

وی در ادامه ضمن تقدیر از اداره کل میراث فرهنگی و متولیان احیا کاروانسرای یام، اظهار کرد: این محل یکی از دستاوردهای بزرگ تبریز 2018 است که با همت و تلاش بخش خصوصی و همکاری میراث فرهنگی استان احیا و به ظرفیتی بزرگ در حوزه گردشگری تبدیل شده است.

خدابخش در پایان با بیان اینکه برگزاری این کنفرانس بین المللی فرصتی مغتنم  برای معرفی فرهنگ و تاریخ تبریز در جهان است، ادامه داد: برگزاری این کنفرانس فرصتی را برای بررسی ظرفیت های غنی این کهن شهر ایجاد کرد تا گواهی بر تاثیر بسزای ایران و تبریز بر تبادل فرهنگ و تکامل افکار بشری باشد.

انتهای پیام/

نظر شما