شناسهٔ خبر: 29118587 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: موج | لینک خبر

بازدید از سه سایت جنگلهای هیرکانی گیلان به همراه نمایندگانی از یونسکو

ثبت‌ جنگل‌های هیرکانی به عنوان مقاصد گردشگری و اکوتوریسم و به عنوان میراث جهانی یونسکو، هدف ارزشمندی است.

صاحب‌خبر -

  به گزارش خبرگزاری موج از گیلان، ثبت‌ جنگل‌های هیرکانی به عنوان مقاصد گردشگری و اکوتوریسم و به عنوان میراث جهانی یونسکو، با مشارکت دستگاه‌های مختلف، تشکل  های مردم نهاد و مشارکت تنگاتنگ مردم محلی، هدف ارزشمندی است.

 جنگل های هیرکانی بازمانده  دوران سوم زمین شناسی (ژوراسیک) یا همان عصر دایناسورها و  مادر جنگلهای جوان اروپا و شمال آمریکا محسوب شده و رویشگاه شماری از گونه هایی است که در سایر نقاط جهان از بین رفته است.

تنوع ارتفاعی و حاصلخیزی خاک، تغییرات دما و بارش فراوان ناشی از آن سبب رویش بیش از ۸۰ گونه درختی پهن برگ، ۴ گونه سوزنی برگ و ۵۰ گونه درختچه‌ای در این جنگل ها شده است.

حفاظت جنگل‌های هیرکانی یکی از اولویت  های دولت است

  به همین دلیل معرفی جهانی و حفاظت جنگل‌های هیرکانی یکی از اولویت  های دولت جمهوری اسلامی ایران است که در قالب این پروژه محقق خواهد شد.

با توجه به اینکه  بسیاری از زیستگاه‌های ما در معرض خطر است، ثبت‌جهانی این جنگل ها  می‌تواند ضمن  حفظ زیستگاه‌ها جلب توجه جهانیان به این مناطق جنگلی به عنوان مقاصد گردشگری و اکوتوریسم  شود.

این اقدام دسته‌جمعی برای ثبت‌ جنگل‌های هیرکانی به عنوان میراث جهانی یونسکو، با مشارکت دستگاه‌های مختلف، تشکل  های مردم نهاد و مشارکت تنگاتنگ مردم محلی، هدف ارزشمندی است و می‌تواند در تداوم حفاظت از این جنگل‌ها به‌عنوان یک سرمایه ارزشمند ملی و جهانی تأثیرگذار باشد.

سه منطقه جنگلی سیاه رود (حفاظت از سال 1378)، گشت رودخان (حفاظت از سال 1378) و منطقه حفاظت شده لیسار (حفاظت سال 1356)  با حداقل 20 سال سابق حفاظتی به عنوان مناطق پیشنهادی برای ثبت جهانی،  گام   اولیه در این راه می باشد.

هیرکان+های+گیلان+میراث+جهانی+می+شوند

توجه به سابقه سکونتی هزار ساله در این مناطق گویای پیوند جدایی ناپذیر و همزیستی مسالمت آمیز  انسان و طبیعت  و تداوم  چرخه حیات در این مناطق است.

در همین راستا و همراه با افزایش حفاظت و حراست این مناطق و فعال سازی و تقویت  تشکل های مردمی در کنار  انجام  فعالیت هایی نظیر آموزش زیست محیطی جوامع محلی  به ویژه دانش آموزان، زنان خانه دار، دهیاران و ...، تفکیک از مبدا  زباله، ترویج  بوم گردی به عنوان گردشگری همخوان با طبیعت و اکولوژی منطقه  با هدف حفظ  حیات جنگل و پایداری شیوه زندگی رایج در این مناطق صورت گرفته و ادامه دارد.  

ثبت جنگل های هیرکانی گیلان

در همین راستا طی نشست مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان با نمایندگانی از یونسکو خانم سوزانا کارولینا از کشور فنلاند و آقای دنیلی لویید از کشور فرانسه با همراهی نمایندگان سازمان حفاظت محیط زیست کشور، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری و منابع طبیعی کشور صورت  پذیرفت و با برنامه ریزی های انجام شده طی روزهای 6 تا 8 آبان ماه جاری  ار سه سایت گیلان به ترتیب از مناطق حفاظت شده و جنگلهای هیرکانی گشت رودخان در شهرستان فومن – لیسار در شهرستان تالش و سیاه رود در شهرستان رودبار ؛ بازدید به عمل آمد.

ثبت جنگلهای هیرکانی در لیست میراث جهانی یونسکو می‌تواند سهم زیادی در معرفی حرفه ای و شایسته ی طبیعت، فرهنگ و تمدن ایران علی الخصوص گیلان به زبان های مختلف در سطح بین المللی داشته و موجب جذب گردشگر و رونق اقتصادی برای این استان و جوامع محلی نزدیک به این سایت ها باشد.  و حفاظت از این مناطق را در سطح بین المللی ارتقاء بخشد.

  

نظر شما