شناسهٔ خبر: 28923879 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جمهوریت-قدیمی | لینک خبر

نگرانی آمریکا از همکاری مسکو در دور زدن تحریم ها توسط ایران

فایننشال تایمز در مورد نگرانی آمریکایی ها از همکاری روس ها در دور زدن تحریم ها توسط ایران نوشت: ایالات متحده باید مجددا تحریم های سنگین را با هدف تحریم صادرات نفت ایران پس از ۵ نوامبر اعمال کند

صاحب‌خبر -

به گزارش جمهوریت به نقل از نواندیش دولت ترامپ می ترسد که روسیه  به ایران کمک کند تا این کشور تحریم های نفتی ایالات متحده ها را دور بزند و به نوعی به فروش آن ادامه دهد.

فایننشال تایمز در مورد نگرانی آمریکایی ها از همکاری روس ها در دور زدن تحریم ها توسط ایران نوشت:  ایالات متحده باید مجددا تحریم های سنگین را با هدف تحریم صادرات نفت ایران پس از ۵ نوامبر اعمال کند؛ در حالی که تصمیم دونالد ترامپ برای خروج از یک معاهده هسته ای چند جانبه که امید به تحریم تهران را دارد، خواهد بود.
اما مقامات ارشد آمریکا در حال تلاش برای متقاعد کردن کشورهای دیگر برای کاهش واردات نفت ایران هستند و نگران هستند چرا که تهران به دنبال راه های عرضه ی جایگزین است.
یک مقام ارشد دولتی گفت: ایران ممکن است ایده استفاده از روسیه را در فروش نفت خودش در بازار جهانی برای جلوگیری از تحریم ها پیگیری کند.
هشدار می آید که جان بولتون، مشاور امنیت ملی آقای ترامپ، برای دیدار با مقامات ارشد روسیه در مسکو در اوایل هفته آینده آماده می شود و پس از آن سفر به صادر کننده نفت همسایه آذربایجان، که هم مرز با ایران است.
روسیه مخالف تصمیم دولت ترامپ برای اعمال مجددا مجازات تحریم های نفتی علیه ایران است و از پیمان هسته ای ۲۰۱۵، که توسط چین، انگلیس، فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا و همچنین ایران امضا شده، حمایت می کند.
همزمان مسکو و تهران از رژیم اسد در سوریه در جنگ داخلی طولانی خود علیه شورشیان حمایت می کنند که این حمایت به نوعی در نقطه مقابل تصمیمات آمریکا است.
 بیژن نمدار زنگنه، وزیر نفت ایران، هفته گذشته برای دیدار با همتای روسی خود از مسکو بازدید کرد. بر اساس گزارش وزارت انرژی روسیه، دو مورد همکاری بین کشورها مورد بحث قرار گرفت و گفتند که می خواهند با افزایش تولید نفت، بازار جهانی نفت را تثبیت کنند.
در عین حال، مقامات آمریکایی ماه ها را صرف کرده اند که در تلاش برای اطمینان از مشتریان نفت ایران، از جمله هند، کره جنوبی و ژاپن هستند، واردات نفت ایران را متوقف می کنند.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه گفت مه هدف ما همچنان به صفر رساندن صادرات نفت ایران است و بدین منظور منتظر تاریخ تعیین شده هستیم.
اما در هفته های اخیر، مقامات آمریکایی برای نخستین بار به طور عمومی اعلام کرده اند که آنها نیز آماده ارائه معافیت های معوقه خاص به برخی از خریداران هستند و این موضوع افزایش چشم انداز مثبت تهران را به صادرات نفت به کشورهای دیگر نشان می دهد.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه به خبرگزاری فرانسه گفت: ایالات متحده در حال تعیین فرایند داخلی است که معافیت را برای کشورهای مختلف در نظر می گیرد.” “ما آماده هستیم با کشورهائی کار کنیم که واردات آنها را بر اساس یک زمان بندی مشخص کاهش دهیم.
ترامپ، تولید کنندگان نفتی بزرگ مانند عربستان سعودی و روسیه را تشویق کرده است تا صادرات خود را افزایش دهند تا بتواند برای هرگونه کسری بودجه در بازار جهانی، برای تأمین نیازهای واردات از جایگاه های نفت ایران و حفظ قیمت ها را جبران نمایند.
روسیه از ۵ ماه پیش شروع به افزایش تولید نفت کرد و تولید را با حداقل ۴۰۰ هزار بشکه در روز به حدود ۱۱٫۴ میلیون بشکه در روز افزایش داد. اما صادرات روسیه احتمالا پس از ۵ نوامبر افزایش خواهد یافت. رییس جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، گفته است که او در ماه های آینده ۲۰۰۰۰۰ تا ۳۰۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد داد.
خریداران و تحلیل گران بازار نفت می گویند که مشخص کردن هر گونه انتقال مقادیر نفت از ایران به روسیه نسبتا آسان است. این دو کشور دارای هیچ خط لوله مشترکی نیستند، بنابراین هر حرکت تانکرهای دریایی، در سراسر دریای خزر می تواند از طریق سیگنال ها و تصاویر ماهواره ای رصد شود.
تعدادی از معامله گران به FT گفتند که نفت ایران بسته بندی شده از روسیه را نمی پذیرند. شرکت های نفتی روسیه و شرکت های خصوصی نیز مایل به تحریم های آمریکا نیستند. Rosneft، شرکت نفتی تحت حمایت دولت روسیه، متعلق به BP است که دارای ۱۹٫۷۵ درصد سهام شرکت است.
در یک سناریوی دیگر، روسیه می تواند به لحاظ نظری، خودش نفت ایران را مصرف کند و در مقابل از نفت خودش برای ایران صادر نماید.. برنامه “نفت در ازای کالا” بین روسیه و ایران برای سال ها مورد بحث قرار گرفته و به دور قبلی تحریم های ایالات متحده و اتحادیه اروپا بین سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ اختصاص دارد.
در حالی که مطبوعات روسیه و ایران، گفتند که توافق نامه ای که در آن مسکو نفت ایران را در برابر صادرات روسیه وارد کند، از بهار امسال آغاز می شود، اما به نظر می رسد  که چنین توافقی اکنون صورت گرفته است.
قاچاق نفت خام ناچیز است اما بی سابقه نیست و تلاش هایی برای جلوگیری از منشاء خام از مکان هایی مانند کردستان عراق در گذشته صورت گرفته است. مثلا داعش نیز نفت را به منظور تامین بودجه خود برای جنگ به این شکل می فروخت.
به هر روی اکنون نگرانی اصلی آمریکایی ها به نظر می رسد همین باشد که ایران از طریق روس ها تحریم نفتی را دور بزند.

 

نظر شما