شناسهٔ خبر: 28899023 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دولت.آی‌آر | لینک خبر

معاون اول رییس‌جمهور در بیست و دومین سالروز ملی صادرات:

روحیه و غیرت ایرانی و دینی ما اجازه نمی‌دهد با زورگویان مذاکره کنیم

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه بخش خصوصی باید میدان دار اصلی و موتور محرک اقتصاد ایران باشد، گفت: هدف دولت بازگرداندن ثبات و آرامش به عرصه‌های مختلف به منظور ایجاد رفاه و امید در میان مردم و فراهم کردن فضای کار و تولید در میان بخش خصوصی و فعالان عرصه تولید و صنعت بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، دكتر اسحاق جهانگيري پيش از ظهر امروز (يكشنبه) در بيست و دومين سالروز ملي صادرات با اشاره به اينكه شرايط اقتصادي كشور متاثر از شرايط بين المللي، سياست داخلي، اجتماعي و فرهنگي است، دلايل درون سازماني و برون سازماني موفقيت هر بنگاه را تبيين كرد و گفت: خواست دولت در نخستين گام ساماندهي روابط بين المللي كشور وسياست گذاري مناسب پيش بيني پذير شدن شاخص هاي اقتصادي بود و خوشبختانه در دولت يازدهم در اين زمينه با موفقيت توانستيم ثبات و آرامش را به اقتصاد كشور بازگردانديم و حتي نرخ تورم را تك رقمي كنيم.
دكتر جهانگيري در اين خصوص به مذاكره 18 ماهه براي دستيابي به برجام اشاره كرد و با بيان اينكه ما در مذاكرات تابوهاي بسياري را شكستيم ، گفت: امروز و در فضاي مجازي فيلم هايي از سخنان من در آن ايام درباره موفقيت هاي اقتصادي و سياسي منتشر مي شود كه آن اظهارات متناسب با آن مقطع زماني دقيق و درست بيان شد. 
وي با بيان اينكه قصد ندارد درباره مسايل مرتبط با سياست داخلي اظهار نظر كند،‌گفت: در خصوص مسائل داخلي تنها به اين جمله بسنده مي كنم كه خوب است همه ما رسم جوانمردي را به جا آوريم و تلاش كنيم روحيه جوانمردي در كشور تقويت شود. 
معاون اول رئيس جمهور با اشاره به تغييرات شرايط بين المللي پس از روي كار آمدن رئيس جمهور جديد آمريكا، تصريح كرد: شخصي مانند ترامپ كه توافقات بين المللي را بر هم مي زند و صراحتا اعلام كرده عليه ملت ايران جنگ اقتصادي راه مي اندازد مي خواهد با فشار ايران را پاي ميز مذاكره بكشاند، شايد برخي افراد توصيه كنند كه با ترامپ وارد مذاكره شويم و سخنانش را بپذيريم اما آيا روحيه و غيرت ايراني و ديني ما اجازه مذاكره با شخصي كه توافقي را برهم زده مي دهد؟
رييس ستاد فرماندهي اقتصادي مقاومتي تاكيد كرد: آمريكائيها بايد ابتدا از حرف زور دست بردارند . ملت ايران اهل منطق و گفتگو است اما اين گفتگو را از موضع برابر انجام مي دهد. 
دكتر جهانگيري با بيان اينكه هدف اصلي آمريكاييها در 13 آبان تحريم بانك هاي ايران و درآمدهاي نفتي است، گفت: در ماه هاي اخير هرچه توانسته اند به كشورهاي ديگر فشار آورده اند تا با ما همكاري نداشته باشند. برخي كشورها همكاري خود را قطع كرده اند و برخي نيز اين كار را انجام نداده اند و البته شركاي تجاري جديد نيز براي خود پيدا كرده ايم. ما براي مقابله با تحريم هاي آمريكا راهكارهايي انديشيده و دست بسته نبوده ايم. اما اين راه، راهي دشوار و پرسنگلاخ است ،بايد اراده كنيم كه اين مسير را با موفقيت پشت سر بگذاريم.
معاون اول رييس جمهور اظهار داشت: هدف آمريكاييها ايران و ملت ايران است و دروغ مي گويند كه در تحريم هاي خود واردات كالاهاي بشردوستانه، غذا و دارو را به ايران مدنظر قرار مي دهند. بيشترين سختگيري هاي آنها در چند ماه اخير براي واردات مواد اوليه دارو و انتقال پول براي واردات كالاهاي اساسي و ضروري مردم بوده است. البته اينكه تاكنون دارو و كالاهاي اساسي مورد نياز مردم بخوبي تأمين شده به دليل سياستگذاري و برنامه ريزي هاي دولت و همراهي بخش خصوصي بوده است. 
وي تصريح كرد: مقابله با تحريم هاي آمريكا فقط بر عهده نظام نيست بلكه وظيفه ملي آحاد جامعه است كه در اين مقطع پاي كار بياييم و همه نهادهاي عمومي و بخش خصوصي نيز بايد در اين راه با دولت همراهي داشته باشند. 
دكتر جهانگيري گفت: آمريكا در مسير تحريم هاي ايران تنهاست و فقط رژيم صهيونيستي و سعودي ها هستند كه با دولت واشنگتن براي فشار به ايران هم عقيده هستند پس در اين شرايط اگر با هم متحد باشيم ، قطعاً اين دوران طولاني نخواهد بود و خواهيم توانست از اين مقطع دشوار عبور كنيم. 
وي افزود: اگر ملت ايران و همه اركان نظام با هم هماهنگ و متحد باشيم و به آمريكا نشان خواهيم داد كه اقتصاد ايران با فشارهاي آنها به هم نخواهد ريخت آن وقت تجربه مي گويد آمريكا سر عقل مي آيد و دست از كارهاي خود برخواهد داشت. 
معاون اول رئيس جمهور تحريم هاي آمريكا را باج گيري، زورگيري و عين ظلم عليه يك ملت توصيف كرد و افزود: بخش خصوصي بايد قبول كند كه شرايط سختي پيش رو داريم و با همه توان به صحنه بيايد تا بتوانيم از اين دوران سخت با سربلندي عبور كنيم.
دكتر جهانگيري اظهار داشت: در دولت پيش از دولت تدبير و اميد قانون پيمان سپاري ارزي تصويب شده بود كه پس از آغاز به كار دولت يازدهم رسالت خود مي دانستم كه در كوتاه ترين زمان آن را لغو كنم كه در همين راستا در يكسال نخست دولت تدبير و اميد پيمان سپاري ارزي حذف شد و هم اكنون تنها مقرراتي كه در اين زمينه وجود دارد اين است كه اگر صادركننده اي ارز حاصل از صادرات خود را به چرخه اقتصاد برنگرداند از برخي تشويق هاي صادراتي نظير معافيت مالياتي محروم شود.
معاون اول رئيس جمهور صادرات را پيشران اقتصاد كشور دانست و گفت: اگر به دنبال افزايش توليد هستيم بايد صادرات را گسترش دهيم. هدف اصلي از صادرات تأمين ارز مورد نياز كشور است و اگر صادركننده اي ارز را به چرخه اقتصاد برنگرداند به گونه اي خروج سرمايه تلقي شود، اين صادرات نه تنها خدمت براي كشور نبوده بلكه اقدامي در جهت عكس خدمت است.
دكتر جهانگيري با تأكيد بر اينكه دولت به توانمندي و دانش بخش خصوصي باور دارد گفت: در تمامي جلسات تصميم گيري كه بخش خصوصي خواستار مشاركت در اتخاذ تصميم بوده، دولت همواره نماينده اي از بخش خصوصي را دعوت كرده است و نظرات بخش خصوصي را در تصميمات لحاظ كرده است. 
وي با اشاره به انتقاد برخي فعالان اقتصادي نسبت به تغيير برخي تصميمات و بخشنامه هاي دولت تصريح كرد: ما به خوبي مي دانيم كه عامل موفقيت يك كشور استمرار و ثبات سياستهاست. اما گاهي به جهت آنكه ناچار هستيم منافع ملي و مصالح 80 ميليون نفر را در نظر بگيريم، ممكن است تصميمي اتخاذ شود كه خواست برخي فعالان اقتصادي تأمين نشود و آن تصميم مطلوب يك بخش نباشد.
معاون اول رئيس جمهور گفت: در دولت يازدهم تمركز اصلي رئيس جمهور بر برجام معطوف بود و معاون اول رييس جمهور نقش بيشتري در اقتصاد كشور ايفا مي كرد اما در اين دوره رئيس جمهور وقت بيشتري براي مسائل اقتصادي كشور مي گذارند و معاونت اقتصادي ايجاد شده و دكتر نهاونديان معاون اقتصادي رئيس جمهور كه دبير ستاد اقتصادي دولت و دبير شوراي عالي هماهنگي اقتصادي قواي سه گانه است، سابقه رياست اتاق بازرگاني را دارد و به نوعي دغدغه هاي بخش خصوصي و فعالان اقتصادي را در دولت بيان مي كند. 
دكتر جهانگيري با اشاره به برخي مسائل مطرح شده از سوي فعالان اقتصادي نظير مشخص نبودن قيمت پايه صادراتي و تعيين غيركارشناسي هزينه هاي دفاتر صادراتي گفت: بر اساس گزارش هاي ارائه شده تصور ما اين است كه مسئله قيمت پايه صادراتي حل شده و اگر هنوز در اين زمينه مشكلي وجود دارد، رئيس اتاق بازرگاني آن را اعلام كند تا براي حل و فصل آن جلسه اي برگزار كنيم. اگر فعالان اقتصادي تصور مي كنند كه هزينه هاي دفتر صادراتي غيركارشناسي تعيين شده آن را به دولت منتقل كنند تا بررسي هاي لازم صورت بگيرد و تصميمات مناسب اتخاذ شود.
معاون اول رئيس جمهور با تأكيد بر اينكه نيازمند اعتماد متقابل ميان دولت و بخش خصوصي هستيم از فعالان اقتصادي خواست تعابير تلخ نظير تحريم داخلي به كار نبرند و افزود: ما بايد تهديدها را به فرصت تبديل كنيم و به گونه اي عمل كنيم كه ملت در سختي ها مقاومت كند. 
دكتر جهانگيري افزود: شرايط سخت و سختي براي انسان هاي بزرگ است وگرنه در شرايط آسان همه مي توانند كار كنند. بدانيم كه مظلوم تر از فعالان اقتصادي، ملت ايران و به ويژه طبقه ضعيف جامعه هستند كه درآمد ماهانه كمتر از 2 ميليون تومان دارند كه بايد به فكر آنها باشيم. 
معاون اول رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به سخنان سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص قيمت بنزين در برخي كشورها و ضرورت افزايش قيمت بنزين در ايران گفت: درست است كه قيمت بنزين در افغانستان 70 سنت است اما آيا تعيين اين قيمت براي بنزين در ايران شدني است؟ سياست هاي ما بايد گام به گام باشد و نمي توان يك باره اقتصادي را كه دولتي بوده را به سمت اقتصاد آزاد ببريم. بايد سياست مديريت شده داشته باشيم تا بتوانيم متناسب با شرايط جامعه اقتصاد كشور را به سمت اقتصاد آزاد سوق دهيم. 
در اين مراسم سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت نيز توجه به زنجيره توليد و مواد اوليه را پراهميت خواند و گفت: امسال هدفگذاري كرده ايم كه ده ميليارد دلار از واردات سال هاي گذشته تبديل به توليد داخلي شود و اين وزارتخانه اين برنامه را دنبال مي كند.
در اين مراسم همچنين رئيس اتاق بازرگاني ايران، دبير ستاد اجرايي فناوري نانو و برخي فعالان اقتصادي نيز ديدگاه ها و دغدغه هاي خود را مطرح كردند. 
گفتني است در اين مراسم با حضور معاون اول رئيس جمهور از 50 شركت نمونه و ممتاز صادراتي تقدير به عمل آمد.

نظر شما