شناسهٔ خبر: 28602600 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

پروبیوتیک برای بیماری کرون مفید است یا مضر؟

پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم یا جانداران ریز میکروسکوپی از جمله باکتری و مخمر هستند که می‌توانند برای بدن مفید باشند. برخی از افراد از پروبیوتیک برای افزایش باکتری‌های گوارشی در روده استفاده می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام فارس ایندکس، افراد مبتلا به بیماری کرون که یک عارضه التهابی در دستگاه گوارش است، انواع مختلفی از مشکلات گوارشی را تجربه می‌کنند.

 

مصرف پروبیوتیک ممکن است به کاهش علائم این بیماری در این افراد کمک کند.

 

افراد می‌توانند از پروبیوتیک به عنوان مکمل غذایی استفاده کنند یا مواد غذایی پروبیوتیک مانند ماست، کفیر، خمیر سویا و تمپه مصرف کنند.

 

محققان تحقیقات فراوانی را در زمینه فواید پروبیوتیک برای افراد مبتلا به بیماری کرون انجام داده‌اند.

 

این مقاله از وب‌سایت فارس ایندکس به بررسی آخرین تحقیقات در مورد مصرف پروبیوتیک برای کاهش علائم بیماری خواهد پرداخت.

 

مزایای بالقوه پروبیوتیک

 مواد غذایی رژیمی مانند کیمچی حاوی پروبیوتیک هستند.

 

تحقیقات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به بیماری کرون در بدن خود "میکروبیوم" جهش یافته دارند به این معنی که میزان باکتری‌های گوارشی در روده این افراد نامتعادل است.

 

برخی از کارشناسان معتقدند که مصرف پروبیوتیک می‌تواند با ترمیم میکروبیوم به فرد مبتلا به بیماری کرون کمک کند تا سیستم ایمنی بدنش بهبود یافته و علائم آزاردهنده کمتری را تجربه کند.

 

آنها بر این باورند که ایجاد باکتری‌های سالم در دستگاه گوارش با افزودن مواد غذایی پروبیوتیک طبیعی به رژیم غذایی می‌تواند باعث کاهش التهاب روده و ناهنجاری‌های سیستم ایمنی بدن شود و علائم بیماری کرون از جمله سوزش و درد در دستگاه گوارش، اسهال و ناراحتی معده را به حداقل برساند.

 

برای بررسی تاثیر پروبیوتیک بر افراد مبتلا به بیماری کرون، بیماران می‌توانند وعده‌های غذایی خود را یادداشت کرده و به مرور برخی مواد غذایی حاوی پروبیوتیک را وارد رژیم غذایی خود کنند و هرگونه تغییر در علائم بیماری را ثبت کنند.

 

غذاهای پروبیوتیک 

ماست

کامبوچا

کفیر

ترشی کلم

یکیمچ

تمپه

میسو

 

افراد سالم نیز می‌توانند با اضافه کردن مواد غذایی پروبیوتیک به رژیم غذایی خود باعث رشد باکتری‌های مفید موجود در سیستم گوارش خود شوند. موادغذایی پروبیوتیک شامل پیاز، تره فرنگی و پیاز هستند.

 

تحقیقات انجام شده اثر پروبیوتیک موجود در مواد غذایی در کاهش علائم بیماری کرون را تایید نمی‌کنند، بنابراین ممکن است برخی افراد ترجیح دهند ابتدا با مکمل‌های پروبیوتیک تغییر در رژیم غذایی را آغاز کنند.

 

با این حال، تا زمانی که کسی به مواد غذایی پروبیوتیک آلرژی نداشته باشد، اضافه کردن آنها به رژیم غذایی یک روش نسبتا بدون ریسک برای بهبود کلی سلامت بدن و کمک به مدیریت بیماری خواهد بود.

 

نتایج تحقیقات​

 

پروبیوتیک,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

محققان هنوز به این نتیجه نرسیده‌اند که کدام پروبیوتیک‌ها برای افراد مبتلا به بیماری کرون مفید هستند.

 

بیشتر تحقیقات پیرامون بیماری کرون و پروبیوتیک‌ها شامل مطالعات جزئی با کمتر از ۵۰ نمونه است.

 

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۴ نشان داد که پروبیوتیک‌ها عملکرد روده را بهبود بخشیده و تعداد عناصر ضد التهابی به نام سیتوکین در روده را افزایش می‌دهد.

 

در نتیجه محققان نتیجه گرفتند که پروبیوتیک‌ها "گزینه درمانی نویدبخش" برای بیماری التهاب روده (IBD) هستند. IBD اصطلاحی است برای مجموعه‌ای از بیماری‌ها و اختلالات مربوط به دستگاه گوارش که شامل بیماری کرون نیز است.

 

یک تحقیق سیستماتیک ۶۰ مطالعه مربوط به پروبیوتیک و انواع مختلف IBD  از جمله بیماری کرون و کولیت اولسراتیو را مورد بررسی قرار داد. محققان نتیجه گرفتند که شواهد و قرائن بیشتری استفاده از پروبیوتیک را برای درمان کولیت اولسراتیو نسبت به بیماری کرون حمایت می‌کنند.

 

به گزارش محققان دیگر، بسیاری از مطالعات تا به امروز به طور قطعی مفیدتر بودن پروبیوتیک‌ها نسبت به پلاسیبو را در درمان بیماری کرون تایید نمی‌کنند.

 

با اینکه چندین مطالعه جزئی در زمینه اثر پروبیوتیک بر کاهش علائم بیماری کرون موجود است، اما مطالعات گسترده‌تری لازم است تا بتوان نتیجه گرفت که مصرف پروبیوتیک به افراد مبتلا به این بیماری کمک می‌کند.

 

پروبیوتیک‌ها انواع مختلفی دارند، بنابراین باید مطالعات گسترده‌ای در زمینه این که کدام پروبیوتیک‌ها مفیدتر هستند، انجام شود.

 

محققی در یک مطالعه موردی مصرف پروبیوتیک‌های یخ‌زده دارای دوزهای بالا و چندگانه مانند VSL # ۳ یا E. coli strain Nissle ۱۹۱۷ را پیشنهاد کرد.

 

بیماران می‌توانند پروبیوتیک‌ها را به عنوان مکمل همراه با سایر داروهای خود برای از بین بردن یا کاهش علائم بیماری کرون مصرف کنند.

 

محققان علاوه بر اثر پروبیوتیک‌ها برای بیماری کرون، اثر آن بر درمان بیماری‌های دیگر نظیر اگزما، کولیک نوزاد، بیماری کبدی، سرماخوردگی، اسهال ناشی از عفونت، و بسیاری دیگر از بیماری‌ها را نیز بررسی کرده‌اند.

 

خطرات احتمالی

پروبیوتیک‌ها برای اکثر افراد بی‌خطر هستند. هرچند در موارد نادر، میکروارگانیسم‌های موجود در آن‌ها می‌تواند باعث ایجاد عفونت و عوارض جانبی در برخی افراد شود.

 

پروبیوتیک برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، نوزادان بیمار و افراد با بیماری‌های حاد می‌تواند خطرساز باشد.

 

افرادی که سیستم ایمنی سالمی دارند نیز ممکن است پس از مصرف پروبیوتیک  برخی از عوارض جانبی مانند نفخ یا ناراحتی معده را تجربه کنند.

 

فرد مبتلا به بیماری کرون می‌تواند برای کنترل بیماری خود داروهای مختلفی مصرف کند، بنابراین قبل از مصرف هر نوع دارو یا مکمل جدید حاوی پروبیوتیک باید با پزشک مشورت کند.

 

نتیجه

احتمال دارد که پروبیوتیک علائم بیماری افراد مبتلا به کرون را کاهش دهد اما تحقیقات تا به حال این موضوع را تایید نکرده‌اند.

 

تا زمانی که تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود، بهتر است افراد در مورد خطرات و مزایای اضافه کردن مکمل پروبیوتیک به رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنند.

 

پزشک ممکن است پیشنهاد کند که بیمار قبل و بعد از شروع رژیم پروبیوتیک، وعده‌های غذایی و علائم بیماری خود را به طور روزانه یادداشت کند تا بتواند اثرات مصرف پروبیوتیک در فرد را شناسایی کند.

 

 

برچسب‌ها:

نظر شما