شناسهٔ خبر: 28354509 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

حجت الاسلام خسروپناه:

دانشگاه ها موظف به تولید نظریه هستند/ ۱۷ نظریه به ثبت رسیده است

رئیس دبیرخانه کرسی‌های نظریه پردازی، نقد و مناظره تاکید کرد: هدف هیأت تولید نظریه نیست بلکه دانشگاه ها موظف به تولید نظریه هستند و هدف این هیئت حمایت از نظریه پردازان است.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه به نقل از طلیعه: همایش منطقه‌ای «آشنایی با کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره» صبح امروز (چهارشنبه، ۴ مهرماه) در محل سالن استاد شهریار دانشگاه آزاد واحد تبریز برگزار شد.

 

در این همایش حجت‌الاسلام «عبدالحسین خسروپناه»، رئیس دبیرخانه کرسی‌های نظریه پردازی، نقد و مناظره، «عزیز جوانپور»، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی، حجت الاسلام «حسن خیری»، رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی و روسا، مسئولان و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های استان های اردبیل، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی حضور داشتند.

 

 در ابتدای همایش جوانپور، ریاست دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی ضمن خیر مقدم به مدعوین به تشریح اهداف این همایش پرداخت و پس از آن حجت الاسلام خیری، مسئول دبیرخانه کرسی های نظریه پردازی دانشگاه آزاد برنامه، اهداف و فعالیت های صورت گرفته توسط دانشگاه آزاد در حوزه کرسی های نظریه پردازی و ترویجی  را بازگو کرد.

 

بنا به این گزارش در ادامه حجت الاسلام خسروپناه ضمن ابراز تسلیت بابت ایام عزاداری تاسوعا و عاشورا و همچنین به شهادت رسیدن مظلومانه تعدادی از شهروندان در حمله تروریستی شهر اهواز، گفت: این حادثه را صمیمانه به رهبر معظم انقلاب، دولت و ملت ایران و «اهالی شریف» اهواز تسلیت می گویم و از خداوند متعال برای خانواده‌های شهدا صبر و استقامت و برای مجروحان این حادثه تروریستی شفای عاجل طلب دارم.

 

دبیر کرسی های نظریه پرداز در ادامه به تاریخچه بحث آزاد اندیشی و کرسی های نظریه پردازی پرداخت و گفت: هیأت حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی، پس از پاسخ مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به جمعی از نخبگان علوم حوزوی، توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تأسیس در سال تشکیل ۱۳۸۲ تصویب شد و ابتدا در فرهنگستان علوم به ریاست دکتر داوری شروع به فعالیت کرد و بعد از آن آیت الله رشاد ریاست این هیأت را بر عهده گرفت.

 

رئیس دبیرخانه هیأت حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره ادامه داد: هیات حمایت از کرسی‌ها تشکیلاتی زیرمجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی به شمار می‌رود که حمایت از نظریه‌ها، نوآوری‌ها و ایده‌های جدید علمی در دانشگاه‌ها را بر عهده دارد و در واقع اگر پژوهشگر یا عضو هیات علمی نظریه جدید و یا نوآوری داشته باشد این هیات زمینه و بستر لازم را برای محقق فراهم می‌کند تا بتواند نظریه خود را در معرض نقد و بوته داوری قرار بدهد.

 

وی بیان کرد: در واقع هدف هیأت حمایت از نظریه پردازی و حمایت تولید نظریه نیست بلکه دانشگاه ها موظف به تولید نظریه هستند و هدف این هیئت حمایت از نظریه پردازان است.

 

رئیس موسسه حکمت و فلسفه ابراز کرد: در دوره کنونی نیز دانشگاه آزاد به صورت جدی به بحث نظریه پردازی اهتمام ورزیده که از این بابت از مسئولین این دانشگاه تشکر می کنیم.

 

 وی ادامه داد: دانشگاه آزاد ظرفیت بزرگی برای ارائه کرسی های تخصصی نظریه پردازی و ترویجی دارد که ان شاءالله استادان این دانشگاه به این مباحث ورود می کنند.

 

عضو شورای تحول و ارتقای علوم انسانی گفت: در واقع ما دو نوع کرسی آزاداندیشی و علمی در دانشگاه‌ها داریم که کرسی‌های آزاداندیشی زیرنظر معاونت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها تعریف شده اند و کرسی‌های علمی-تخصصی که جنبه پژوهشی دارد و معاونت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها مسئولیت برگزاری و پیگیری آن را با کمک دبیرخانه هیأت حمایت بر عهده دارند.

 

خسرو پناه افزود: در طول ۱۵ سال فعالیت، ۳۹ کرسی موفق از بین صدها کرسی برگزار شده به ثبت رسیده که از بین آنها ۱۷ نظریه، ۱۹ نوآوری و ۳ نقد ملی بوده است که در بین آنها استادان دانشگاه آزاد هم وجود دارند.

 

وی افزود: توصیه ما به استادان این است که چنانچه برای حضور در این مباحث آمادگی دارند ابتدا با کرسی های ترویجی شروع کنند. این کرسی ها تا کنون بیش از دو هزار مورد در کشور برگزار شده و دانشگاه علامه طباطبایی(ره)، اصفهان، امام صادق(ع) از جمله مراکز پیشتاز در این عرصه اند و از مسئولان دانشگاه آزاد تبریز هم می خواهیم که برای رونق این فضا به اساتید کمک کنند.

 

در ادامه خسروپناه با تشریح ساختار هیأت حمایت پرداخت و گفت: دبیرخانه دارای پنج شورای تخصصی علوم عقلی، علوم نقلی، علوم رفتاری، علوم اجتماعی و کرسی هنر، معماری است و طرح‌هایی که مربوط به یکی از حوزه‌های ۵ گانه باشد، دریافت می‌شود و با حضور اعضا شورای علمی که شخصیت‌های علمی برجسته و عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها هستند، بررسی می‌شود. البته شورای علمی مجاز است در برخی موارد ارزیابانی را از بیرون دعوت کنند که به صورت تخصصی آن طرح را بررسی کنند و اگر به این نتیجه رسیدند که لازم است که کرسی آن برگزار بشود، زیر نظر ناقدان و داوران برگزار شود.

 

خسروپناه همچنین با اشاره به اینکه چنانچه طرحنامه ای از ممیزی اولیه شوراهای تخصصی پنج گانه عبور کند داوران و ارزیابان معرفی شوند، گفت: برای این طرحنامه ها پیش اجلاسیه و در مرحله بعد اجلاسیه نهایی برگزار می شود که طی آن به صورت کاملا علمی، مستدل و جدی صورت می گیرد و در پایان داوران امتیاز طرحنامه را اعلام می کنند.

 

در پایان جلسه نیز حضار به طرح پرسش ­های خود درباره کرسی­ های نظریه پردازی، نقد و مناظره پرداختند که حجت الاسلام خسروپناه به آنها پاسخ داد.

نظر شما