شناسهٔ خبر: 28329837 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: نسیم | لینک خبر

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی خبر داد:

فعالیت ۸۳ مرکز روزانه خاص ناشنوایان

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه ۱۷ درصد معلولان تحت پوشش بهزیستی را افراد ناشنوا و کم شنوا تشکیل می دهند، گفت: ۸۳ مرکز روزانه و حرفه آموزی برای این افراد فعال است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، حسین نحوی نژاد در نشست خبری که روز سه شنبه به مناسبت هفته جهانی ناشنوایان در سازمان بهزیستی برگزار شد، افزود: معلولیت های ناشنوایی با توجه به اینکه مشکل جسمی نیست، معلولیت پنهان نامیده می شود چرا که معلولیت افراد جسمی و حرکتی کاملا مشخص است.

وی گفت:  در سال سه هزار فرد دچار معلولیت متولد می شود و در سال های اخیر با اجرای طرح غربالگری شنوایی از تشدید معلولیت شنوایی جلوگیری کرده ایم.

وی با اشاره به اینکه سالانه یک میلیون و ۲۳۰ هزار نوزاد در کشور متولد می شود، گفت: ۹۰ درصد این نوزادان تحت غربالگری شنوایی قرار می گیرند.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی تاکید کرد: ۵۰ درصد ناشنوایی و کم شنوایی ژنتیکی است و ۵۰ درصد دیگر مربوط به علل اکتسابی و ناشناخته است.

به گفته نحوی نژاد، با توجه به کاهش ازدواج های فامیلی عوامل ژنتیکی در بحث ناشنوایی کمتر شده و بیشتر عوامل اکتسابی تاثیرگذار است.

وی با اشاره به اینکه ۱۷ درصد معلولان را افراد ناشنوا و کم شنوا تشکیل می دهند، گفت: از میان یک میلیون و ۴۳۴ هزار و ۸۸۴ معلول تحت پوشش، ۱۷ درصد آنها معادل ۲۴۵ هزار و ۸۱ نفر دارای معلولیت کم شنوایی و ناشنوایی هستند.

وی تاکید کرد: ۶۳۷ هزار و ۴۶۱ مددجوی معلول معادل ۵۶۵ هزار و ۵۸۲ خانوار از سازمان مستمری می گیرند که ۵۴ هزار و ۸۱۱ نفر آنها معلولان ناشنوا و کم شنوا هستند.

نحوی نژاد با بیان اینکه از میان ۳۵ هزار و ۴۲۰ معلول دانشجوی تحت پوشش حوزه توانبخشی بهزیستی ۶ هزار و ۲۴۴ نفر آنها ناشنوا و کم شنوا هستند، گفت: این افراد ناشنوا بیش از ۱۷ درصد دانشجویان تحت پوشش را تشکیل می دهند.

وی گفت: در حال حاضر ۱۲۶۷ مرکز توانبخشی ویژه معلولان تحت پوشش سازمان بهزیستی فعالیت می کنند که از این میان ۸۳ مرکز خاص افراد ناشنوا و کم شنوا است.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: ۵۰ هزار معلول از خدمات مراکز روزانه، حرفه آموزی و کارگاه های تولیدی حمایتی برخوردار هستند که ۳۴۱۸ نفر آنها یعنی حدود ۷ درصدشان افراد ناشنوا و کم شنوا هستند.

نحوی نژاد اظهار داشت: ۴۰ هزار و ۹۴۶ معلول یارانه دریافت می کنند که دو هزار و ۶۲۴ نفر آنها نابینا و ناشنوا هستند.

وی به رسمیت شناخته شدن زبان اشاره افراد ناشنوا و کم شنوا اشاره کرد و گفت: در تلاش هستیم تا طرح یا لایحه ای برای به رسمیت شنیدن زبان اشاره ناشنوایان و کم شنوایان تدوین کنیم تا این افراد از یک زبان اشاره ملی برخوردار شوند.

به گفته معاون توانبخشی سازمان بهزیستی، قصد داریم از تجربه سایر کشورها در رسمی شدن زبان اشاره برخوردار شویم.

منبع: مهر

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

برچسب‌ها:

نظر شما