شناسهٔ خبر: 27466210 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آخرین نقش ماندگار عزت - علیرضا تابش *

تهران- ایرنا- در نهایت تألم و اندوه فراوان، یکی دیگر از مردمی‌ترین هنرمندان این سرزمین، دعوت حضرت حق را لبیک گفت و آخرین نقش ماندگار خود را در تاریخ هنرهای نمایشی این مرز و بوم به یادگار گذاشت.

صاحب‌خبر -

عزت‌الله انتظامی همچو نامش، عزت‌مندانه، سالیان سال، با نقش‌ها و آثاری جاودان برای هنر و فرهنگ این مملکت، افتخار و اعتبار به‌جا گذاشت و همیشه برای مردم شادی آفرید.
استاد عزت‌الله انتظامی از افتخارات هنر ایران زمین به ویژه در زمینه تئاتر و سینما بود که ایرانیان بی‌شماری در مقاطع مختلف سنی با هنر و حضور وی در سینما و تئاتر آشنا هستند. در کنار کارنامه هنری پربارش، منش و بینش انسانی و آزادیخواهی و احساس مسئولیت از شاخصه‌های بارز استاد انتظامی بود که همواره در مسیر زندگی احساس مسئولیت اجتماعی در برابر هنرمندان و مسائل مبتلا به جامعه خود داشت. این احساس مسئولیت باعث شده بود حمایت از هنر و نخبگان کشور از دغدغه‌های وی باشد و این صفت ارزشمند استاد انتظامی باید سرمشق سایر هنرمندان بخصوص هنرمندان جوان کشور قرار گیرد.
استاد انتظامی طی سال‌های اخیر در کارهای صنفی همیار هنرمندان بود، در جایگاه عضو شورای‌عالی خانه هنرمندان، رئیس هیأت مدیره خانه تئاتر و با نگاه مصلحانه خود و به بهانه‌های مختلف در کار خیر پیشقدم بود و از پیشکسوتان هنر تئاتر و سینما که خانه‌نشین شده بودند دلجویی می‌کرد و در صورتی که نیاز به کمک و حمایت داشتند در حمایت و رفع مشکلات آنان سعی می‌کرد.
استاد عزت‌الله انتظامی اولین جایزه بین‌المللی بازیگری سینمای ایران را در سال 1350 برای فیلم «گاو» در جشنواره فیلم شیکاگو دریافت داشت. جایزه‌ای که سال‌ها بعد زینت‌بخش موزه سینمای ایران شد. در سال 2007 یونسکو از استاد تجلیل کرد و آیین بزرگداشت و تجلیل از این بازیگر برجسته سینمای ایران مطابق با مهر ماه 1385 در مقر سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد یونسکو در پاریس برگزار شد.
در این نمایشگاه پوستر فیلم‌هایی که انتظامی در آنها نقش‌آفرینی کرده ‌است به همراه آرشیو عکس‌های شخصی وی و لوح تقدیر فیلم گاو به نمایش درآمد.
در دیداری که نوروز سال 95 با استاد عزت‌الله انتظامی داشتم ایشان به برخی خاطرات شیرین خود در عرصه تئاتر و سینما و همکاری‌اش با مرحوم مرتضی احمدی و زنده‌یاد علی حاتمی اشاره کرد.
عزت‌الله انتظامی که اولین مدیرعامل موزه سینمای ایران بود خاطرات خود در آن دوره را برشمرد و گفت: «نخستین کسی بودم که جوایز ملی و بین‌المللی خود را به موزه سینما اهدا کردم و بسیاری از هنرمندان را تشویق و ترغیب کردم که جوایز و افتخارات خود را جهت گردآوری، حفظ، ثبت و عرضه مناسب میراث سینمای ایران به گنجینه موزه سینما اهدا کنند.»، آقای بازیگر در این سال‌ها در مقام عضو هیأت امنای موزه سینما تلاش‌های ارزنده‌ای در حفظ و معرفی میراث سینمای نوین ایران داشت. استاد انتظامی در قامت یک هنرمند محبوب و مردمی برای کاستن آلام بیماران و نیازمندان پیشقدم می‌شد. خبرنگاران به یاد دارند بغض آقای بازیگر سینمای ایران هنگامی که راجع به کودکان بی‌سرپرست افغان صحبت می‌کرد، همه را متأثر کرد یا فراخوان‌های او برای کمک به آزادی زندانیان غیرعمد و فراخوان همت عالی در سینما عصر جدید برای کمک به تأمین دارو برای بیماران مبتلا به «ام‌ اس» و ده‌ها مورد مشابه دیگر را. هنردوستان ایرانی هیچگاه کلام و اشارات نافذ «آقای بازیگر» را در حمایت از نیازمندان فراموش نخواهند کرد چرا که باور داشتند و دارند واژه هنرمند، یگانه عیار عیان او بود.
عمری چنین با عزت، آثاری جاودانه و ماندنی در عرصه نمایش و سینما از کسی چون آقای بازیگر برمی‌آمد. یاد و خاطره عزت‌الله انتظامی از یاد رفتنی نیست. روحش شاد که همیشه شادی آفرید.
مدیرعامل بنیاد فارابی*
فراهنگ**9246**1055

نظر شما