شناسهٔ خبر: 26837546 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رزمایش مشترک استرالیا و انگلیس در دریای جنوبی چین

کوالالامپور- ایرنا- همزمان با اوج گرفتن تنش ها در دریای جنوبی چین ، با توافق مقام های ارشد استرالیا و انگلیس ،ناو جنگی ملکه الیزابت ام اچ اس به همراه کشتی های جنگی استرالیا دریای جنوبی چین رزمایش مشترک دریایی برگزار می کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از رسانه های آسیایی ، جولی بیشاپ وزیر امورخارجه استرالیا پس از رایزنی با گاوین ویلیامسون وزیر دفاع انگلیس اعلام کردکه کشتی های نظامی استرالیا ناو ملکه الیزابت را در آب های جنوب شرق آسیا و دریای جنوبی چین همراهی می کنند.
بیشاپ وزیر امور خارجه استرالیا به همراه وزیر دفاع این کشور در هفته گذشته به لندن سفر و با وزیر دفاع انگلیس در مورد رزمایش مشترک نظامی در آبهای جنوب شرق آسیا گفت وگو و افزایش همکاری های نظامی دو جانبه گفت وگو کردند.
استرالیا ماه گذشته 36 میلیارد دلار تجهیزات گسترده نظامی دریایی از انگلیس خریداری کرد.
بر اساس این گزارش ،احتمالا ناو جنگی ملکه الیزابت اچ ام اس به زودی وارد آبهای جنوب شرق آسیا و دریای جنوبی چین می شود که کشتی های استرالیا این ناو را در رزمایشی که از آن به عنوان ' آزادی ناوبری در آبهای آزاد' نام برده شد ، همراهی خواهند کرد.
رسانه های آسیایی از این اقدام به عنوان نمایش قدرت انلگیس و استرالیا علیه چین در آبراه استراتژیک دریای جنوبی چین نام برده اند.
این اقدام در واقع ورود به منطقه ای است که پکن آن را حیات خلوت خود دانسته و بر بیش از 90 درصد از این آبراه ادعای ارضی دارد.
وزیر دفاع بریتانیا نیز دراین دیدار اعلام کرد که این پیامی برای همه دنیاست که انگلیس و استرالیا ملت های بزرگ و متحدان بسیار نزدیک هستند.
کانبرا در ماه گذشته اعلام کرد که فعالیت های نظامی خود را در دریای جنوبی چین افزایش می دهد.
استرالیا به رغم واکنش احتمالی پکن با خرید 6 فروند هواپیمای بدون سرنشین پیشرفته نظامی به ارزش بیش از 7 میلیارد دلار آشکار اعلام کرد که بر فراز دریای جنوبی چین گشت زنی و نظارت هوایی بیشتری خواهد داشت.
زیردریایی های نظامی پکن در یکسال گذشته در دریای جنوبی چین و آب های اقیانوس آرام در حال تردد هستند.
چین ادعای مالکیت ارضی تقریبا 90 درصد این آبها را دارد درحالی که مالزی، برونئی، تایوان و فیلیپین با پکن در مورد این مالکیت اختلاف نظر دارند.
ناوهای نظامی استرالیا پیشتر در آب های جنوب شرق آسیا برای مقابله با پکن اقدام به گشت زنی کرده و در رزمایش نظامی مشترک با آمریکا شرکت کرده است.
دولت استرالیا همچنین اعلام کرد که نیروی دریایی این کشور در حدود 10 درصد از آبهای جهان در اقیانوس های هند، آرام، قطب جنوب و دریای چین جنوبی حضور نظامی دارد.
پکن مدعی است که بیش از 90 درصد دریای جنوبی چین، محلی که ارزش تجارت دریایی سالانه آن 3میلیارد دلار است، به این کشور تعلق دارد، اما برونئی، مالزی، تایوان، ویتنام و فیلیپین نیز بخشی هایی از این دریا را متعلق به خود می دانند و این مساله به اختلاف ها در منطقه دامن زده است.
شبد**آساق **1599**1010

نظر شما