شناسهٔ خبر: 26834679 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

افشای اسناد جدید حمایت آشکار عربستان از گروه های تروریستی و داعش

صاحب‌خبر -

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از لندن، روزنامه ایندیپندنت اسنادی را منتشر کرد که بر اساس آن، سلاح های بوسنیایی، صربی، آمریکایی و بلغاری، پس از فروش به عربستان سعودی، به دست نیروهای تروريستي (وهابي صهيونيستي) داعش در سوریه رسیده است تا علیه حکومت سوریه استفاده شود. 

رابرت فیسک، خبرنگار کهنه کار انگلیسی در گزارش مفصلی در ایندیپندنت، چگونگی حمایت رژیم عربستان سعودی و وهابی ها را از سازمان های تروریستی در سوریه، شرح داده است.
از ساختمان هایی که در اختیار گروه های مخالف حکومت بشار اسد قرار داشت و در پی بمباران های هوایی نیروهای هوایی سوریه و روسیه ویران شد، اسناد فراوانی به دست آمد که نشان می دهد خمپاره اندازها، موشک های ضد زره، اسلحه ها و دیگر تجهیزات در کشورهایی همچون بوسنی، بلغارستان، صربستان و ایالت کالیفرنیا در آمریکا ساخته و به عربستان سعودی و امارات متحده عربی فروخته شده و سپس از طریق این رژیم به دست گروه های تروریستی در سوریه رسیده است.
رابرت فیسک به منظور شناسایی مسیر انتقال سلاح های خارجی به شهرهای سوریه، مثلا حلب، به کشور بوسنی سفر کرده و گزارش آن را همراه با تصاویر اسناد خرید و انتقال سلاح ها، دفترچه های راهنمای استفاده از جنگ افزارها به زبان انگلیسی، شناسه های رایانه ای سلاح های آمریکایی، تصاویر ویدئویی از مدارک موجود و نیز مصاحبه با فروشندگان در بوسنی و صربستان منتشر کرده است.
گواهی فروش پانصد خمپاره انداز 120 میلی متری بوسنیایی را فردی به نام عفت کرنجیچ، مسوول فروش سلاح کارخانه بی ان تی- تی ام آی اچ امضا و در ژانویه سال 2016 میلادی، اجازه لازم را صادر کرده است. این فرد 64 ساله که اکنون بازنشسته است، در منزلش در شهر جنگ افزار سازی نوی تراونیک گفت: شرکتش در آن زمان، خمپاره اندازها را به عربستان سعودی می فروخت و نمایندگان دولت عربستان، برای تحویل آن ها به محل کارخانه می آمدند.
بر اساس مقررات موجود، این سلاح ها قرار بود به ریاض ارسال و فقط در ارتش عربستان سعودی استفاده شود و دولت عربستان، متعهد شده بود فقط خودش از آن ها استفاده کند.
رابرت فیسک اسناد خرید سلاح های بوسنیایی و ارسال آن ها برای گروه های تروریستی ضد حکومت سوریه را در مقر جبهه النصره در حلب پیدا کرده و نوشته است این شرکت در زمان جنگ 8 ساله صدام علیه ایران، کارخانه هایی در فلوجه و رمادی ساخته بود و برای ارتش صدام، اسلحه از جمله راکت انداز 260 میلی متری با برد 500 کیلومتر می ساخت.
رابرت فیسک این خبرنگار مشهور انگلیسی همچنین اسنادی را منتشر کرده است که نشان می دهد محصولات شرکت هیوز ایر کرافت در ایالت کالیفرنیا در آمریکا، از جمله جعبه های حاوی موشک های سطح به سطح، به همراه دفترچه های راهنما به زبان انگلیسی، در مقر جیش المجاهدین، از گروه های ضد دولت سوریه، مورد استفاده بوده است.
خبرنگار ایندیپندنت شماره های رایانه ای بر روی این موشک ها را دیده و از آن ها عکس و تصاویر ویدئویی تهیه و منتشر کرده است. حتی شماری از کشورهای اروپایی نیز پانصد قبضه خمپاره انداز در یک جا ندارند اما این قبیل سلاح ها فقط شش ماه پس از خرید، در ماه ژوئیه سال 2016 میلادی، در فاصله حدود دو هزار کیلومتری بوسنی، در شمال سوریه به دست جبهه النصره رسیده است. در آن زمان، ارتش سوریه حلب را کاملا محاصره کرده بود و دولت آمریکا، نیروهای محاصره شده جبهه النصره، داعش و دیگر گروه ها را تروریست می نامید.
سفارت عربستان سعودی در لندن، در پاسخ به درخواست این روزنامه درباره چگونگی خرید سلاح از دیگر کشورها به نام عربستان سعودی و رساندن آن ها به دست تروریست ها، منکر این موضوع شده اما درباره اسناد و مدارک موجود، از قبیل تصویر و ویدئو موجود درباره نقش ارتش و مقامات دولت عربستان در خرید سلاح ها و انتقال آن ها به سوریه، اظهار نظر نکرده است.
فرقه وهابی، مروج اندیشه های گروه هایی همچون جبهه النصره، داعش و دیگر سازمان های افراطی در سوریه بوده، دولت عربستان مدام به تجهیز گروه های ضد دولت سوریه متهم و کتاب های منتشر شده در ریاض، در مقرهای گروه های تروریستی در سوریه پیدا شده است. عربستان سعودی همچنین سرنگونی بشار اسد و دولتش را در سوریه، خواستار شده بود.
اکنون آشکار می شود که سلاح های مورد استفاده گروه های ضد بشار اسد را کدام کشورها تولید می کنند، کدام «کشورهای دوست غرب» آن را خریداری و به سوریه منتقل می کنند تا سازمان هایی همچون داعش و جبهه النصره از آن ها استفاده کنند.
ملوجکو برازاکوویچ، مدیر کارخانه اسلحه سازی زاستاوا در صربستان، با دیدن اسناد فروش اسلحه های این کارخانه، از جمله مسلسل کیوتو ام او 2 و نیز مسلسل 7 و 62 میلی متری ام 84 در مقرهای جبهه النصره در سوریه گفت، این قبیل سلاح ها به عربستان سعودی و امارات متحده عربی فروخته شده بود.
رابرت فیسک به نقل از مسوول پیشین فروش سلاح کارخانه بی ان تی- تی ام آی اچ در بوسنی می نویسد پس از جنگ بوسنی، همه فعالیت های این کارخانه زیر نظر دولت آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ناتو است و در زمان خرید خمپاره اندازهایی که بعدها به دست سازمان های تروریستی در سوریه رسید، ژنرال مارتین دورفر، از ارتش اتریش، بازرس این کارخانه بود و سلاح های فروخته شده به عربستان سعودی، به فرودگاه توزلا یا سارایوو ارسال می شد تا ظاهرا به عربستان سعودی منتقل شود.
وی افزود: علاوه بر مقامات ارتش و سفارتخانه عربستان سعودی، یک وزیر عربستانی نیز به محل کارخانه می آمد و اتحادیه اروپا، ناتو و دولت بوسنی با فروش اسلحه به عربستان سعودی، کاملا موافق بودند.

نظر شما