شناسهٔ خبر: 26824684 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

مصرف غذاهاي تند براي سلامت قلب مفيد است

صاحب‌خبر - به گزارش خبرگزاري آريا از مهر، به گفته محققان تاکنون اثبات نشده است که تندي فلفل براي سلامت بد و مضر است. از اينرو مصرف اين نوع ادويه را در رژيم غذايي مرتبط با شماري از فوايد براي سلامت عنوان مي کنند. حفظ سلامت قلب مطالعه اي در سال 2017 نشان مي دهد مرگ و مير ناشي از بيماري قلبي-عروقي، حملات قلبي و سکته در بين افرادي که فلفل تند مصرف مي کنند کمتر است. درحاليکه هنوز اين رابطه به اثبات نرسيده است، اما محققان معتقدند ادويه ها در صورت مصرف متعادل، موجب کاهش ميزان کلسترول LDL در بدن مي شوند. دکتر «ژيمينگ ژو»، سرپرست تيم تحقيق در مطالعه اي ديگر، در اين باره مي گويد: «لذت بردن از طعم و مزه ادويه ها موجب کاهش مصرف نمک و فشارخون مي شود که نتيجه آن حفظ سلامت قلب است.» کالري سوزي بيشتر طبق نتايج مطالعه محققان دانشگاه پوردو آمريکا، افراد بعد از خوردن فلفل قرمز کالري بيشتري سوزانده و اشتهايشان کاهش مي يابد. اين تاثير بخصوص در افرادي که به طورمنظم غذاهاي پرادويه استفاده نمي کنند بيشتر است. اما محققان تاکيد مي کنند تنها مصرف فلفل موجب کاهش قابل توجه وزن نمي شود بلکه ترکيب آن در رژيم غذايي سالم و داشتن سبک زندگي پرتحرک منجر به اين تاثير مي شود. پيشگيري از سرطان به عقيده محققان «کپسايسين»، ماده موجود در فلفل که عامل تندي آن است، داراي خواص ضدسرطاني است. به گفته دکتر «گرگوري پلاتنيکوف»، سرپرست تيم تحقيق در کلينيک آلينا مينه سوتا آمريکا، «کپسايسين داراي تاثيراتي مشابه برخي داروهاي سرطان بر بدن است.» با اين حال اين خاصيت فلفل هنوز از لحاظ پزشکي موردمناقشه است. تسکين درد کپسايسين همچنين ممکن است به کاهش يا تضعيف هر نوع حس درد در بدن کمک کند. تصور مي شود اين مکانيسم با هدف قرار دادن ماده شيميايي در مغز موسوم به "ماده P" که نقش مهمي در موارد بروز آسيب و جراحت دارد، عمل مي کند. برخي مطالعات هم بيان مي کنند که رژيم غذايي حاوي ميزان بالاتر کپسايسين با نابودي باکتري هاي موسوم به H. pylori، تاثير محافظتي در مقابل زخم ها دارد.

نظر شما