هیچ غذایی پر ارزشتر از جوانهها نیست. جوانهها شامل اسیدهای آمینه ممتاز و متعادل، اسیدهای چرب، کربوهیدراتها، قندهای طبیعى، املاح معدنی و ویتامینهای گوناگون لازم و ضروری برای بدن اند. با مصرف جوانه ویتامینها و پروتئینها و مواد دیگر به طور شگفتانگیزی افزایش مى یابند. جوانهها همچنین در نجات بدن از رخوت و سستی و ناتوانی معجزه میکنند و مصرف آنها برای هر سنی مناسب است. اما چطور باید آنها را در برنامه غذایی تان جای دهید؟ استفاده کردن از جوانهها چه باید و نبایدهایی دارد؟ این مطلب رابخوانید تا پاسخ سوالاتتان را بگیرید.
جوانه را با چی بخوریم؟
یک یا دو استکان جوانه را در ظرفی ریخته، روی آن عسل یا کشمش یا خرما و مقداری روغن زیتون بریزید و به عنوان یک وعده غذای مقوی و پرانرژی برای صبحانه مصرف کنید. می توانید جوانهها را در سالاد ریخته، از آن استفاده کنید.
جوانهها را با سس، ماست، آبلیمو، سرکه بالزامیک یا هر طعم دهنده دیگری که دوست دارید مخلوط کرده و به عنوان میان وعده میل کنید.جوانه سویا، جوانه گندم و جوانه عدس را با کمی لیمو ترش، نمک، روغن گردو یا زیتون، یک پیاز کوچک خام ریز شده، مخلوط کرده و سپس سرو کنید.
گوجه فرنگی، سیر، جعفری و جوانه عدس ترکیب خوش طعمی به شمار میرود. گوجه فرنگی، جعفری، ریحان، پیاز، جوانه شنبلیله خرد شده و مخلوط شده در صورت تمایل همراه با تکههای کوچک پنیر، روغن زیتون و آبلیمو به عنوان یک سالاد مقوی در نظر گرفته میشود.
انواع مختلف جوانهها را میتوان با هم ترکیب کرده، با یک تا دو عدد تخم مرغ و مقداری آرد، یک کوکوی جوانة بسیار خوشمزه و مقوی تهیه کرد. البته بهتر است جوانهها به صورت خام استفاده شوند؛ زیرا پختن سبب از بین رفتن قسمت عمدهای از ویتامینهای آنها میشود.جوانههای خشک شده را میتوانید پودر کنید و در ماست، نان صبحانه خانگی، سوپ و… بریزید.
چطور از جوانه نگهداری کنیم؟
برای نگهداری و جلوگیری از رشد زیاد جوانهها میتوان آنها را در سبدی ریخته، خوب با آب سرد شسته، سپس آنها را در کیسه متقالی ریخته، درِ آن را بسته و در نایلونی بپیچید تا بیش از آن رشد نکنند.
کیسه حاوی جوانه را در یخچال بگذارید و کم کم از آن استفاده کنید.جوانههایی را بخرید که ظاهری ترد داشته باشند و به انتهای آنها جوانه متصل باشد. از استفاده و خرید جوانههایی که بوی کپک میدهند، تیرهاند و ظاهر لزج مانندی دارند بپرهیزید.
جوانهها را قبل از استفاده در آب خیس کنید تا آلودگی سطحی آنها از بین برود؛ اما از مواد ضدعفونیکننده برای تمیز کردن آنها استفاده نکنید. جوانهها پروتئین خود را حفظ میکنند. پروتئینها اشتها را نیز کاهش میدهند و اگر در رژیم باشید نمیگذارند عضلاتتان آب شود. پروتئین جوانهها کمکالریتر از پروتئینهای حیوانی است. برای همین میشود با خیال راحت از پروتئینهای گیاهی در رژیمهای پُر پروتئین استفاده کرد.
توجه داشته باشید جوانهها برای افراد دیابتی گزینه مناسبی است. به خاطر این که شاخص گلیسمی جوانهها پایین است. البته توصیه میکنیم قبل از مصرف با پزشکتان مشورت کنید.برای استفاده بهتر از مواد مغذی و خواص لاغری جوانهها توصیه میکنیم که روزانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم از این جوانهها مصرف کنید.
چطور جوانه را در خانه تهیه کنیم؟
بهترین جوانهها برای رشد دادن در خانه، جوانه یونجه و گندم هستند. بذر آنها را تهیه کرده و به روش زیر در خانه عمل آورید.
گندم را با پوست سالم و بدون عیب خریداری کرده، پس از تمیز کردن و شستن، آن را در ظرفی بگذارید، آنقدر آب روی آن بریزید تا به میزان نیمسانتیمتر آب روی گندمها بایستد.
ظرف را در محل مناسب بگذارید و آب آن را برای جلوگیری از بد بو شدن آب هر روز عوض کنید. پس از چند روز، گندمها نرم شده، شروع به جوانه زدن خواهند کرد. آب اضافی داخل ظرف را خالی کرده، مجدداً یکی دو بار گندمها را با آب شستوشو دهید. سپس دستمال تمیزی روی آن انداخته، بگذارید طول جوانههای سفید به ۵ر۳ سانتیمتر برسد.برای تهیه جوانه یونجه ابتدا دستمال تمیز و خیس کردهای را در قسمت ته سبد مشبکی پهن نموده، تخم یونجه یا شوید قبلاً پاک و شسته شده را روی دستمال ذکر شده به طور یکنواخت بپاشید. بعد پارچه خیس و تمیز دیگری را به اندازه دستمال قبلی روی آن بیندازید و هر روز چند مرتبه به صورت آب پاش روی آن آب بریزید؛ به طوری که همیشه مرطوب باشد. وقتی جوانهها به اندازه ۵ر۳ سانتیمتر رشد کردند، میتوانید آنها را مصرف کنید.
code
نظر شما