شناسهٔ خبر: 25740606 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

چه‌طور جلوی سردی کردن را بگیریم؟

صاحب‌خبر -
 

اصطلاح «سردی کردن»، معمولا برای دل‌درد، دل‌پیچه و گاهی هم حالت تهوع بعد از زیاده‌روی در مصرف خوراکی‌هایی با طبع سرد و خشک یا سرد و‌تر به کار می‌رود. فصل‌های بهار و تابستان، فصل میوه‌های با طبع سرد هستند و افراد بیشتر سردی را تجربه می‌کنند. برای پیشگیری از سردی کردن بهتر است غذاهایی که طبع سرد دارند را با مصلح‌های آنها مصرف کنید. مثلا پنیر تازه را با گردو، آویشن یا نعناع خشک بخورید. خامه، سرشیر و شیر پاستوریزه را با عسل مصرف کنید. کشک را با سیر، نعناع خشک و پونه کوهی مخلوط کنید. در دوغ یا ماست مصرفی‌تان نعناع، ‌آویشن، سیر، کاکوتی، ‌سیاه‌دانه یا پونه بریزید یا آن را با زیتون همراه کنید. زیره، نعناع، روغن زیتون، فلفل، خردل، آبغوره و نمک جزو مصلحات کدو محسوب می‌شوند. حبوباتی مثل عدس را با دارچین و زیره بخورید و در گوشت گوساله، ماهی و مرغ هم از همین ادویه‌های گرم استفاده کنید. همچنین گوشت ماهی را با روغن کنجد یا روغن بادام شیرین طبخ و آن را با زنجبیل، آویشن و ادویه‌های گرم مانند فلفل، طعم‌دار و مصرف کنید. سیرابی را هم می‌توانید با گلپر، سرکه، مرزه، دارچین و زنجبیل بخورید. طبع سرد قلوه را هم می‌شود با کباب کردن و زدن روغن زیتون، نمک، فلفل، دارچین و ‌زیره کمی تعدیل کرد. نمک، فلفل، پیاز، دارچین، زیره و خرما هم جزو مصلح‌های گوشت‌های سرد هستند.‏

بد نیست بدانید که تقریبا تمام ریشه‌ها مانند پیاز، سیر، موسیر و هویج، طبع گرمی دارند و تنها ریشه پرمصرف با طبع سرد و تر، سیب‌زمینی است. به ‌همین دلیل افرادی که با مصرف سیب‌زمینی دچار دل‌درد می‌شوند و سردی‌شان می‌کند، باید آن را با مصلح‌هایش مثل دارچین، زنجبیل و آویشن بخورند. ‏

میوه‌ها هم، اغلب طبع سرد دارند؛ بخصوص میوه‌های تابستانی مثل توت‌ها، گوجه سبز، زردآلو، صیفی جات و…. اما گیلاس، گلابی، طالبی، خربزه، گرمک طبع گرمی دارند. میوه‌های سرد را می‌توانید با عسل بخورید تا سردی شان گرفته شود. ‏

code

نظر شما