شناسهٔ خبر: 25209875 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

سند آمایش آب محور استانی تدوین می‌شود/ برنامه مدون وزارت نیرو برای تمامی شهر‌های دارای تنش آبی

اردکانیان گفت: در تلاشیم با کمک کارگروه ملی سازگاری با کم آبی در هر استان و پس از آن در ارتباط با حوضه‌های آبریز طرح آمایش آب محور استانی را با اولویت استانی تدوین کنیم.

صاحب‌خبر -

سند آمایش آب محور استانی تدوین می‌شود/ برنامه مدون وزارت نیرو برای تمامی شهر‌های دارای تنش آبیبه گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از  وزارت نیرو؛ رضا اردکانیان وزیر نیرو در نشست با اعضای کمیسیون انرژی مجلس که در سالن کنفرانس وزارت نیرو برگزار شد، با اشاره به اینکه در جلسه اخیر سران قوا موضوع آمایش آب محور مورد تاکید رئیس مجلس شورای اسلامی بوده است، اظهار کرد: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته در تلاشیم با کمک کارگروه ملی سازگاری با کم آبی در هر استان و پس از آن در ارتباط با حوضه‌های آبریز با بهرهگیری از مشارکت نیرو‌های تخصصی استان‌ها و نظارت نمایندگان و دستگاه‌های اجرایی هر منطقه طرح آمایش آب محور استانی را با اولویت در اولین فرصت تولید کنیم.

وی افزود: این طرح با توافق و مفاهمه نقشه راهی خواهد بود تا همگان بر آن توافق داشته باشند و وضعیت منابع و مصارف را به خوبی مشخص کند.

وزیر نیرو با تأکید بر اینکه تلاش ما برای افزایش سطح رضایت مندی مردم است، بیان کرد: امروزه در دنیای پیشرفته پیرامون ما از هر ۱۰ نفر یک نفر از دسترسی به آب آشامیدنی سالم بی بهره است، ولی خوشبختانه بیش از ۹۹ درصد جمعیت شهری و بیش از ۸۳ درصد از جمعیت روستایی کشور ما تحت پوشش آب سالم و بهداشتی قرار دارند.

اردکانیان تاکید کرد: وزارت نیرو برای تک تک شهر‌های دارای تنش آبی برنامه دارد و طرح‌های مدون براساس برنامه ارائه شده وزارت نیرو به مجلس برای سال‌های پیش رو مشخص شده است.

وزیر نیرو با بیان اینکه راه‌های دست یابی به منابع آبی جدید از طریق طرح‌های همچون شیرین سازی آب دریاها، بارورسازی ابرها، استفاده از آب‌های ژرف و... در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد، گفت: نگرانی امروز بنده از این بابت است که در شرایطی که باید به چگونگی اصلاح شیوه‌های مصرف آب بپردازیم طرح وسیع این مسایل در افکار عمومی مردم را از تلاش برای اصلاح شیوه‌های غلط استفاده از منابع آبی دور کند و همچنان چشم به تامین منابع آبی جدید داشته باشند، اگر نتوانیم شیوه‌های مصرف خود را اصلاح کنیم مطمئنا تامین آب‌های جدید هم گرفتار بد مصرفی خواهد شد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر در استانی همچون خوزستان با تصفیه ۴۵۰ میلیون مترمکعب فاضلاب میتوان صنعت این استان را برای چند ده سال آینده بیمه کرد.

اردکانیان در پایان گفت: هر مترمکعب فاضلاب قابلیت آلوده کردن ۴۰ مترمکعب آب سالم را داراست، امروز در کشور حدود سه میلیارد مترمکعب فاضلاب رها میشود اگر برای سرمایه گذاری در این بخش به منظور تصفیه و استفاده از پساب این حجم بالای از فاضلاب تعلل کنیم در آینده با مشکلات به مراتب بیشتری مواجه خواهیم شد.

انتهای پیام/

از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفر از دسترسی به آب آشامیدنی سالم بی بهره است

نظر شما