شناسهٔ خبر: 25164594 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آی‌تی‌‌من | لینک خبر

انتخاب پیام رسان خارجی، حق مردم است

پس از موضع گیری قاطع رییس جمهور، دبیر شورای عالی فضای مجازی و سخنگوی دولت نیز به مخالفت با فیلتر تلگرام پرداختند.

صاحب‌خبر -
undefined
فناوران - در حالی که گمانه زنی ها درباره فیلتر تلگرام ادامه داشت و مقامات دولتی و دبیر شورای عالی فضای مجازی هم موضع گیری شفافی درباره سرنوشت پرطرفدارترین پیام رسان ایرانی ها نداشتند، اما پست اینستاگرامی رییس جمهور و تعهدش به حراست از آزادی مردم در شبکه های اجتماعی به حرف و حدیث ها پایان داد.
پس از این پست اینستاگرامی بود که سخنگوی دولت و دبیر شورای عالی فضای مجازی نیز موضع گیری های شفاف تری درباره لزوم فیلتر نشدن تلگرام اتخاذ کردند.
 از فیلترشدن تلگرام استقبال نمی کنیم
دبیر شورای عالی فضای مجازی اعلام کرد که از فیلتر تلگرام استقبال نمی کند.
ابوالحسن فیروزآبادی روز گذشته به سایت خبری جماران گفت: کوچ مردم به پیام رسان های داخلی نشانه اعتماد آنان است و پیامی به خارجی ها دارد که وقتی تهدیدی برای کشور ما ایجاد شود، همه با هم در برابر آن متحد می شوند.
فیروزآبادی افزود: چهارشنبه بعدازظهر که دولت اعلام کرد که از پیام رسان های خارجی خارج می شود شاهد یک جنب و جوش جدیدی در پیوستن به پیام رسان های داخلی هستیم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: میزان فعالیت کاربران در پیام رسان های داخلی به شدت افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه از لحاظ کمی و کیفی شاهد جنب وجوش زیادی در پیام رسان های داخلی هستیم، گفت: حدود ۲۷ درصد از بازدید مطالب در تلگرام و ۱۷ درصد از تولید مطالب در تلگرام از بازه زمانی یاد شده به بعد کاسته شد.
فیروزآبادی افزود: براساس گزارشی که وزارت ارتباطات به ما داده است حدود ۱۰ درصد از پیک ترافیک تلگرام در این مدت کاسته شده است و بیش از این مقدار شاهد فعالیت کاربران در پیام رسان های داخلی هستیم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه در کمتر از ۴ روز ۶ میلیون نفر به پیام رسان های داخلی اضافه شدند، گفت: در روز های اخیر شاهد استقبال و اعتماد مردم به پیام رسان های داخلی هستیم، ابتدا تمرکز ما بر کوچ دولتی هاست و کوچ دولتی ها قرار است تا چهارشنبه خاتمه پیدا کند.
وی افزود: برنامه ما پس از کوچ دولتی ها، کوچ بخش های غیردولتی و کسب و کارهاست. فیروزآبادی گفت: بخشنامه های متعددی صادر شده است و جلسات متعددی با بخش خصوصی داشتیم و امیدواریم از روز سه شنبه یک کوچ منظم با سرعت بالا در بخش خصوصی داشته باشیم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: برای حفظ نام و نشان تجاری کسب و کار ها در پیام رسان های داخلی هم برنامه ریزی هایی داشتیم و با هماهنگی های انجام شده حدود ۲۲ هزار کسب و کار که کد «شامک» از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اخذ کرده بودند نام آن ها را در پیام رسان های داخلی حفظ کرده ایم و دامنه آن ها را تا زمانی که به صورت فعال استفاده کنند، برای آن ها نگه می داریم.
وی درباره زمان مسدود شدن تلگرام گفت: فعلا هیچ زمانی مشخص نشده است، ما از مسدود کردن استقبال نمی کنیم، بلکه خواهان آن هستیم که مردم خودشان از تلگرام کوچ کنند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: کوچ مردم به پیام رسان های داخلی نشانه اعتماد آنان است و پیامی به خارجی ها دارد که وقتی تهدیدی برای کشور ما ایجاد شود همه با هم در برابر آن متحد می شوند.
 استفاده از پیام رسان خارجی حق مردم است
سخنگوی دولت نیز دیروز در پاسخ به این پرسش که چرا تلگرام برخلاف سخنان رییس جمهوری در شرایط نزدیک به فیلترینگ قرار گرفته است، گفت: موضع دولت در خصوص فضای مجازی و استفاده از پیام رسان ها کاملا مشخص است. دولت به آزادی دسترسی به اطلاعات در این فضا هرچند که باید قوانینی هم رعایت شود، اعتقاد دارد اینکه رقابت میان اپلیکیشن های داخلی و خارجی وجود داشته باشد و اینکه دولت برای تقویت پیام رسان های داخلی گام های حمایتی برداشت لازم بود اما دولت از سوی دیگر موضعش در برابر فیلترینگ هم مشخص است.
وی افزود: اینکه پیام رسان داخلی هم در کنار پیام رسان های خارجی وجود داشته باشد از نظر دولت مشکلی ندارد اما اینکه یک شهروند ما بخواهد از پیام رسان های خارجی استفاده کند، ما در چارچوب منشور حقوق شهروندی، حق آن شهروند می دانیم.
نوبخت همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه موضع دولت درباره طرح کمیسیون فرهنگی مجلس مبنی بر اینکه مسوولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات رادیویی و تلویزیونی بر عهده صداوسیما قرار گیرد، چیست؟ گفت: اطلاع نداشتم که چنین طرحی در مجلس مطرح شده، قطعا اگر این طرح در مجلس بخواهد تصویب شود، دولت نماینده خود را خواهد فرستاد اما تاکنون این موضوع در هیات دولت مطرح نشده بود که بخواهم از سوی دولت نظری را بیان کنم. 

نظر شما