شناسهٔ خبر: 25101737 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: آی‌تی‌‌من | لینک خبر

۱۰۹ هزار دستگاه آیفون غیرفعال شد

در نشست خبری طرح رجیستری در ستاد مبارزه با قاچاق کالا اعلام شد که همه کاربران گوشی های سامسونگ و سایر برندها گوشی های شان را تا پیش از بامداد شنبه شب فعال کنند در غیر این صورت گوشی آنها پس از یک ماه از کار می افتد.

صاحب‌خبر -
undefined
ساحره چمنی
saherehchamani@
عصر روز چهارشنبه نشستی با حضور مدیر کل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و نیز اصحاب رسانه در محل ستاد برگزار شد. در این نشست حمیدرضا دهقانی نیا اعلام کرد: همه کاربران گوشی های سامسونگ و سایر برندها، اعم از همه تجهیزات سیم کارت خور که هنوز نام آن در لیست گوشی ها و تجهیزات مشمول رجیستری اعلام نشده تا جمعه ۳۱ فروردین وقت دارند گوشی خود را روشن کرده و با سیم کارتی که به نام کاربر ثبت شده، تماس بگیرند تا گوشی در شبکه اپراتوری کشور رجیستر شود. در غیر این صورت از بامداد شنبه گوشی قابلیت رجیستری ندارد و بعد از مدت معلوم قطع خواهد شد.
دهقانی نیا تاکید کرد که گوشی های دو یا سه سیم کارته نیز لازم است داخل همه خشاب ها سیم کارت قرار داده و با شماره گیری آنها را فعال کرد، حتی اگر کاربر تنها یک سیم کارت دارد، آن را به ترتیب داخل همه خشاب ها قرار داده و روشن کرده و با آن تماس بگیرد.
به گفته مدیر کل فناوری اطلاعات ستاد، گوشی هایی که از منطقه آزاد وارد کشور می شود و حقوق ورودی را پرداخت نکرده باشد، فقط سه ماه امکان استفاده از گوشی را خواهند داشت و پس از آن گوشی غیرفعال خواهد شد.
وی درباره فرایندهایی که کاربران گوشی تلفن همراه باید از آن مطلع شوند، افزود: کاربران باید در هنگام خرید گوشی تلفن همراه، با شماره گیری کد دستوری #۷۷۷۷* شناسه بین المللی (IMEI) گوشی را استعلام کنند و اگر پاسخ آن مثبت بود با اطمینان از قانونی بودن گوشی، آن را خریداری کنند. 
همچنین کاربران در هنگام خرید گوشی علاوه بر استعلام IMEI، باید دقت کنند روی جعبه یا کارت گارانتی، کد فعال سازی گوشی درج شده باشد و درصورت نبودن کد فعال سازی از خرید گوشی خودداری کنند.
دهقانی نیا افزود: فرایند دیگری که خریداران باید انجام دهند فعال سازی گوشی است، هر مشترک پس از روشن کردن گوشی با استفاده از کد فعال سازی درج شده روی جعبه گوشی یا کارت گارانتی از طریق کد #۷۷۷۷* با انتخاب گزینه دوم با عنوان "فعال سازی" با وارد کردن شناسه IMEI گوشی و شماره سیم کارتی که از آن روی این گوشی استفاده خواهد شد و کد فعال سازی، گوشی خود را فعال کند. پس از آن کاربر پیغامی را با این مضمون که در حال فعال سازی چه نوع گوشی با چه مشخصاتی است دریافت می کند که درصورت تایید کاربر گوشی در شبکه برای وی فعال می شود.
وی درباره خرید گوشی های دست دوم گفت: یکی دیگر از فرایندهای ضروری که کاربران باید از آن اطلاع داشته باشند فرایند “انتقال مالکیت” است که این فرایند برای خرید و فروش گوشی های دست دوم پیش بینی شده و فروشنده می بایست از طریق #۷۷۷۷* گزینه انتقال مالکیت را انتخاب کرده و با وارد کردن شماره تلفن و IMEI ، مالکیت گوشی را به خریدار انتقال دهد.
دهقانی نیا در نشست طرح ملی رجیستری گوشی های موبایل اعلام کرد که بر اساس اعلام گمرک ارزش واردات گوشی در سال ۱۳۹۵ حدود ۵۰۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است؛ این در حالی است ارزش واردات گوشی در سال ۹۶ به ۱۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال رسید.
وی رقم عایدی دولت در سال ۹۵ را ۹۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد که در سال ۹۶ این رقم به ۲۴۵۰ میلیارد ریال رسیده است.
به گفته وی، ارزش عایدی دولت از ابتدای اجرای طرح تا کنون به ۲۷۰۰ میلیارد ریال رسیده و ارزش ریالی واردات گوشی از ابتدای طرح تاکنون به ۱۵ میلیارد ریال رسیده است. 
به گفته مدیر کل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا این رقم در حالی برآورد شده که برند سامسونگ که بیشترین سهم را در بازار موبایل کشور دارد، هنوز مشمول رجیستری نشده است.
دهقانی نیا همچنین آماری از تعداد گوشی هایی که مسدود شده را به این شرح اعلام کرد:
برند اپل از ۱۴ آذر تا کنون ۱۰۸۵۸۸ مورد؛ موتورولا از ۹ دی ماه تاکنون ۱۰۴۵۰ مورد؛ گوگل از ۹ دی ماه تاکنون ۲۳۵ مورد؛ بلک بری از ۹ دی ماه تاکنون ۹۲۳ مورد؛ ال جی از ۲۸ بهمن ماه ۲۰۷۵۴ مورد؛ سامسونگ فقط گوشی های گلکسی S9 و +S9 فقط ۷۹ مورد؛ نوکیا از ۱۹ اسفند ماه تاکنون ۴۳۹۴۴ مورد؛ هواوی از ۱۹ اسفند ماه تاکنون ۲۷۷۴۴ مورد؛ سونی و شیائومی از ۲۶ اسفند ماه تاکنون موردی ثبت نشده است.
در مجموع از همه برندها تاکنون ۲۱۰۷۶۷ مورد IMEI در لیست سیاه قرار گرفته است.

نظر شما