شناسهٔ خبر: 24681042 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

اقتصاد لرستان در سالی که گذشت

نمایندگی لرستان

یک تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: زیرساخت‌های لرستان هنوز آماده جذب سرمایه‌گذار خارجی نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، علی محمدی‌فر اظهار کرد: استان در حالی به استقبال سال ۹۷ می‌رود که بیش از ۲۰۰۰ طرح نیمه تمام دارد و برای تکمیل و بهره‌برداری به ۶۴ هزار میلیارد اعتبار نیاز دارند.

وی افزود: امسال  ۷۴۷ میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای اقتصادی لرستان تسهیلات پرداخت شد که این میزان به هیچ عنوان نمی‌تواند موجبات رفع مشکلات سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی استان را فراهم سازد و با ادامه این روند نمی‌توان رشد و شکوفایی را برای اقتصاد پیش‌بینی کرد.

محمدی‌فر بیان کرد: سهم لرستان در سال ۹۶ از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی ۱۲۱ میلیارد تومان بوده که فقط ۴۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان آن پرداخت شده است و این آمار نشان می‌دهد استان تنها کمتر از ۴۰ درصد اعتبارات صندوق توسعه ملی را جذب کرده است.

این کارشناس مسائل اقتصادی یکی از دلایل اصلی که لرستان بیش از ۲۰۰۰ طرح نیمه تمام دارد را عدم جذب این چنین اعتبارات ملی عنوان کرد و گفت: مسئولان استانی که باید برای جذب منابع اعتباری تلاش و رایزنی می‌کردند و نمایندگان مردم که بایستی نظارت بر جذب این اعتبارات نظارت و احتمالا ورود می‌کردند برای جذب اعتبارات چه پاسخی برای مردم لرستان دارند؟

وی بیان کرد: لرستان در سال‌های اخیر رتبه اول تا سوم بیکاری را در کشور داشته و این در حالی است که با توجه به منابع و پتانسیل موجود می‌توان با جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و خارجی، حمایت دولت، معافیت‌های مالیاتی و وام‌های کم بهره کابوس بیکاری را از این استان دور کرد و بارقه‌های امید را در دل هزاران جوان فارغ‌التحصیل لرستانی که سال‌هاست از بیکاری رنج می‌برند زنده کرد.

محمدی‌فر یادآور شد: لرستان یکی از استان‌های پایلوت اقتصاد مقاومتی بوده، یکی از آیتم‌های مهم و تاثیرگذار در برنامه اقتصاد مقاومتی جذب سرمایه گذار خارجی است، متاسفانه استان در این حوزه موفق عمل نکرده است. زیرساخت‌های لرستان هنوز آماده جذب سرمایه‌گذار خارجی نیست و تا زیرساخت و شرایط را برای جذب سرمایه‌گذار خارجی فراهم نکنیم نمی‌توانیم توقع داشته باشیم که سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی در این استان محروم و توسعه نیافته بوجود آید.

این کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: اقتصاد لرستان چالش‌ها و موانع زیادی دارد؛ نبود صنایع تبدیلی کشاورزی به اندازه کافی و خام فروشی سنگ از جمله این موانع و چالش‌ها هستند. در حال حاضر ۶۰ درصد تولیدات معادن لرستان به صورت خام صادر می‌شود و این استان از عواید فرآوری، ارزش افزوده و اشتغال‌زایی ناشی از صنایع تبدیلی آن محروم است.

وی با بیان اینکه بالا بودن سود بانکی، سرمایه در گردش و مشکلات فعالان اقتصادی در بازپرداخت تسهیلات بانکی موجب شده بیش از ۶۸ درصد واحدهای اقتصادی در استان ورشکسته شده و به تملک بانک‌ها درآید، افزود: از حدود ۴۰۰۰ واحد صنعتی که مطابق آمارها از آنها بعنوان صنایع استان نامبرده می‌شود کمتر از ۲۰ واحد فعال صنعتی وجود دارد که واقعا صنعت محسوب شده و فعال هستند.

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی لرستان  خاطرنشان کرد: اقتصاد لرستان مبتنی بر فعالیت‌ها و تولیدات بخش کشاورزی است. این استان سالانه حدود ۳ میلیون تن انواع محصول زراعی، باغی، دامی و شیلات تولید می‌کند و با دارا بودن بیش از ۸۰۰ هزار اراضی قابل کشت و ۲۳ دشت مرغوب و حاصلخیز یکی از قطب‌های کشاورزی و دامپروری در کشور محسوب می‌شود.

وی اظهار کرد: همچنین در زمینه ماهیان سردآبی با تولید سالانه حدود ۱۶ تن ماهی در بین استان‌های غیرساحلی کشور رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

محمدی فر در پایان بیان کرد: امیدواریم مدیران ارشد اجرایی و مجمع نمایندگان استان در سال پیش رو با فراهم آوردن بسترها و زیرساخت‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و خارجی و حمایت از تولید و تکمیل طرح‌های نیمه تمام، زمینه لازم را برای ایجاد اشتغال و توسعه و رونق اقتصادی لرستان را فراهم سازند.


انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما