شناسهٔ خبر: 24274092 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

شروط امریکا هیچ کدام حتی قابل بررسی هم نیست

وزیر امور خارجه اقدام امریکایی ها را فرار به جلو دانست و تاکید کرد: امریکایی ها باید هر چه سریع تر به تعهداتشان عمل کنند.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
­وزیر امور خارجه در همایش ایثار، زبان صلح جهانی هم تأکید کرد: امریکایی ها باید هر چه سریع تر تعهداتشان را در چارچوب برجام اجرا کنند.
محمد جواد ظریف درباره اظهارات یکی از مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه ایران باید در حوزه سایبری، حقوق بشر و فعالیت های اقتصادی سپاه نیز محدودیت هایی را بپذیرد تا واشنگتن در برجام باقی بماند، گفت: عضوی از توافقی چندجانبه نمی تواند برای آن شرط بگذارد.
وی افزود : آنان قبلا نیز چند شرط نابجا مطرح کردند و شروط جدیدشان هم نابجاست. اصولا هر شرطی نابجاست. ظریف تاکید کرد: آنچه اکنون ضرورت دارد  این است که جامعه بین الملل باید اطمینان حاصل کند که حقوق ایران به عنوان طرفی که برجام را رعایت کرده است حفظ شود این مشکل کنونی ماست.  
وی تصریح کرد: امریکایی ها برای فرار از اجرای تعهداتشان با فرار رو به جلو شرایطی را مطرح می کنند اما جامعه بین الملل کاملا واقف است که این شرایط هیچ کدامشان حتی قابل بررسی هم نیست. لذا تاکید بر این است که امریکایی ها باید هر چه سریع تر به تعهداتشان عمل کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین درباره مبانی قدرت ایران گفت: بحث اینکه مبانی قدرت ایران چیست نیاز ماست، ما نمی توانیم صرفا براساس نسخه برداری از نظریه پردازی غربی ها برای خودمان آینده را ترسیم کنیم.
ظریف افزود: دانشگاه جایی است که ما باید مزایای نسبی کشورمان و مزایایی را که توانسته از امنیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران پاسداری کند و شاید مفاهیم جدیدی را حتی برای صلح و امنیت بین المللی ارائه کرده است بررسی کنیم.
وی اضافه کرد : باید در این حوزه ها کار کنیم و فکر می کنم دانشگاه دقیقا جای این سخنان است.
ظریف همچنین درباره روند آستانه در خصوص سوریه گفت: ما همواره خواهان این بودیم که توافقات آستانه برای کاهش تنش اجرایی شود‌ .
وی افزود : متاسفانه گروه های تروریستی از یک سو به اقدامات خود ادامه دادند و از سوی دیگر سیاست های بسیار مخرب امریکا که برای هدف های کوته نظرانه که برخی از آن هم اقتصادی و در واقع برای اشغال سرزمین های نفت خیز سوریه از نیروهای محلی استفاده می کنند به تنش بلندمدت در منطقه ما دامن می زنند.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: اینها  خطرهایی است که منطقه ما را تهدید می کند و ضروری است به سیاست های کاهش تنش برگردیم و حرکت حمایتی را که از برخی گروه های تروریستی مانند النصره دارند متوقف کنند. وزیر امور خارجه تلاش آمریکا برای ایران هراسی را در واقع اذعان به قدرت ایران دانست. آمریکا، سه شرط دیگه، به شروط قبلیش برای ماندن در برجام اضافه کرده است.
 یه مقام ارشد آمریکایی درگفت‌وگو با واشنگتن‌پست گفت: ترامپ 6 حوزه اصلی را مشخص کرده که اروپایی ها باید در اون حوزه‌ها برای تشکیل جبهه‌ای واحد، و مطالبه برای تغییر رفتار ایران، با آمریکا همکاری کنند.
این حوزه ها علاوه بر شروطی که قبلا ترامپ مطرح کرده بود شامل سه حوزه دیگه، حقوق بشر، مسائل سایبری و فعالیت‌های عمرانی سپاه هم میشود فعالیت هایی که در قالب خدمات رسانی به مناطق محروم و یا پیشبرد طرح های سازندگی و زیرساخت های کشوراست.
 
ظریف در همایش ایثار، زبان صلح جهانیه هم گفت:  اگه امروز جهانیان قصد یادکردن از یک کشور قدرتمند منطقه را دارند، بی‌اختیار به ایران نگاه می‌کنند.
وی گفت: این نگاه مبتنی بر تعداد هواپیمایا توپ و تانک ایران و یا مقایسه این امکانات با توان کشورهای همسایه ما نیست بلکه این نگاه برگرفته از فرهنگ ایثار، استقلال و خود باوری است.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه در صورت حاکم شدن این نگاه دیگر برای تامین امنیت مانند برخی کشورهای منطقه نیازی به 67 میلیارد دلار خرید سلاح نیست افزود :در چنین شرایطی دیگر برای تامین امنیت نگاه ها به خارج نخواهد بود و کسی از اخم اوباما هراسان یا از لبخند ترامپ مشعوف نخواهد شد چراکه نگاه به مردم است .
وی افزود: اگر در تامین امنیت نگاه به مردم باشد دیگر کسی نخواهد گفت که به منطقه می روم تا آنها را بدوشم و این خفت بارترین نگاه برای همسایگان ماست که کسی بگوید من تا قول سرمایه گذاری نگرفتم به منطقه نرفتم و آنها را برای دوشیدن می خواهم .
ظریف خاطرنشان کرد : چنین اتفاقی هیچگاه برای جمهوری اسلامی ایران نمی افتد چراکه نگاه ما برای تامین امنیت و تمامیت ارضی به بیرون نیست بلکه به فرهنگ ایثار و شهادت است و بر همین اساس است که حفظ حقوق مردم و ایثار امر اخلاقی صرف نیست بلکه ضرورت امنیت ملی است .
وی افزود :زمانی که امنیت ملی، پیشرفت و توسعه کشور ما وابسته به مردم است  و مقام معظم رهبری نیز در سیاستهای اقتصاد مقاومتی درون زایی را در عین برون نگری به عنوان مهمترین عامل پیشرفت مطرح می کنند این سیاستگذاری به خاطر اصالت این نگاه است نگاهی که از ایثار برآمده و یا به خاطر سرمایه ایثار پدید آمده است .
 ظریف گفت: اگر این گونه است باید به حقوق مردم به ویژه به حقوق ایثارگران به عنوان ضرورت امنیت ملی نگاه شود نگرشی که نگاه ما را به مردم از نگرش ابزارگرایانه غرب مجزا می کند.
 
در این همایش به پاس خدمات محمدجواد ظریف، با اهدای لوح سپاس از وی قدردانی شد.
کتاب های اهدایی پروفسور رتاد از اندیشمندان ژاپنی به کتابخانه دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران هم با حضور وزیر امور خارجه رونمایی شد.
محمدجواد ظریف از 500 جلد کتاب اهدایی این پروفسور ژاپنی که برنده جایزه نوبل ادبیات است رونمایی کرد.

 

نظر شما