شناسهٔ خبر: 24273793 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

در جمع خبرنگاران

ظریف: یک عضو توافق چندجانبه نمی‌تواند برای توافق شرط بگذارد/فرار رو به جلوی آمریکا

وزیر خارجه ایران درباره اظهارات یک مقام آمریکایی و تعیین شروطی برای باقی ماندن واشنگتن در برجام تصریح کرد: یک عضو یک توافق چندجانبه نمی‌تواند برای توافق شرط بگذارد، قبلا شروط نابه‌جایی را مطرح کردند و شروط جدیدشان هم نابه‌جاست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان امروز (شنبه) در حاشیه همایش ایثار، زبان صلح جهانی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات یکی از مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه ایران باید در حوزه سایبری، حقوق بشر و فعالیت‌های اقتصادی سپاه نیز محدودیت‌هایی را بپذیرد تا واشنگتن در برجام باقی بماند، عنوان کرد: یک عضو یک توافق چندجانبه نمی‌تواند برای توافق شرط بگذارد. اینها قبلا چند شرط مطرح کردند، آن شرط‌ها نا به جا بودند و شرط‌های جدیدشان هم نا به جاست.

وی افزود: اصولا هر شرطی نا به جاست. آنچه که الان ضروری است این است که جامعه بین‌الملل باید اطمینان حاصل کند که حقوق ایران به عنوان طرفی که برجام را رعایت کرده، این حقوق توسط آمریکا که تعهدات آمریکا است عملی می‌شود و این مشکل کنونی ماست.  

به گزارش فارس، ظریف گفت: آمریکایی‌ها برای فرار از اجرای تعهداتشان فرار رو به جلو کرده و شرایطی را مطرح می‌کنند، جامعه بین‌الملل کاملا وقوف دارد که این شرایط هیچ کدامشان حتی قابل بررسی هم نیست. لذا تاکید بر این است که باید هر چه سریعتر آمریکایی‌ها به تعهداتشان عمل کنند. 

* آمریکا به تنش درازمدت در منطقه دامن می‌زند

ظریف درباره روند آستانه در خصوص سوریه نیز عنوان کرد: ما همواره خواهان این بودیم که توافقات آستانه برای کاهش تنش اجرایی شود، متاسفانه گروه‌های تروریستی از یک طرف به اقدامات خودشان ادامه دادند و از طرف دیگر شاهد سیاست‌های بسیار مخرب آمریکا هستیم.

وزیر خارجه بیان کرد: آمریکایی‌ها برای هدف‌های کوتاه نظرانه خود که برخی از آن هدف‌ها هم اقتصادی و در واقع برای اشغال سرزمین‌های نفت خیز سوریه است از نیروهای محلی استفاده می‌کنند و به یک تنش درازمدت در منطقه ما دامن می‌زنند، اینها خطراتی است که منطقه ما را تهدید می‌کند، ولذا ضروری است به سیاست‌های کاهش تنش برگردیم و حرکت حمایتی که برخی از گروه‌های تروریستی مثل النصره دارند، این حرکت هم متوقف شود. 

به گزارش فارس، وزیر خارجه درباره مبانی قدرت ایران نیز گفت: بحث اینکه مبانی قدرت ایران چیست نیاز ماست، ما نمی‌توانیم صرفا براساس نسخه برداری از نظریه پردازی غربی‌ها برای خودمان آینده را ترسیم کنیم.

وی ادامه داد: دانشگاه جایی است که ما باید مزایای نسبی که ایران دارد و مزایایی که توانسته امنیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران را پاسداری کند و شاید مفاهیم جدیدی را حتی برای صلح و امنیت بین‌المللی ارائه کرده، باید در این حوزه ها کار کنیم و فکر می کنم دانشگاه دقیقا جای این حرف‌هاست. 

انتهای پیام/

نظر شما