شناسهٔ خبر: 24259362 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس جمهوری افغانستان:همکاری منطقه ای مبنای رفع فقر، بیکاری وتندروی است

هرات - ایرنا - رئیس جمهوری افغانستان روز جمعه گفت: همکاری منطقه ای سنگ بنای امید بخش یک رویکرد واقعی برای رفع بیکاری ، فقر و مبارزه با تندروی است، و طرح انتقال گاز «تاپی» بازتاب عملی این رویکرد است.

صاحب‌خبر -

«تاپی» واژه ترکیبی از حروف نخست نام لاتین چهار کشوری است که در اجرای طرح خط لوله انتقال گاز از مبدا ترکمنستان به مقصد هندوستان مشارکت دارند و نام این طرح منطقه ای به نمادی امید بخش برای بهبود و توسعه همکاری های منطقه ای تبدیل شده است.
به گزارش ایرنا، «محمد اشرف غنی » در آیین اختتامیه عملیات اجرایی طرح تاپی در بخش ترکمنستان ، در 'سلیم چشمه' این کشور سخن می گفت افزود: امروز افغانستان خود را محل ارتباط و اتصال جنوب آسیا به شمال و آسیای مرکزی به سوی جنوب می داند.
رئیس‌ جمهوری افغانستان همچنین در این مراسم از همت ، اراده و مدیریت رئیس جمهوری ترکمنستان و مسئولان این کشور برای اجرای سریع مرحله نخست طرح تاپی و پیشرفت کار در مدت تعیین شده قدردانی کرد و گفت که این طرح به یک دالان ارتباطی و یک بستۀ موفق از طرح های منطقه ای بدل شده و دیگر یک طرح نیست بلکه مسیری برای توسعه است.
غنی افزود: سیاست کشورش برای وصل کردن است و نه جدایی و اکنون بعد از یک قرن جدایی جنوب آسیا از آسیای مرکزی ، افغانستان در قالب طرح تاپی این ارتباط را برقرار می کند.
وی تاپی را نشان دهنده آن دانست که ترکمنستان، افغانستان، پاکستان ، هند و سایر کشورهای منطقه، اقتصاد را به عنوان زیر ساخت عمده برای بهبود روابط می دانند و امید دارند که نسل آینده به این باور برسند که امروز زیر بنای یک رویکرد بزرگ گذاشته شده است که با همکاری می توان بر فقر، افراط گرایی و بیکاری غلبه کرد.
شاهد خاقان عباسی نخست وزیر پاکستان، وزیر امور خارجه هند و رئیسان جمهوری ترکمنستان و افغانستان از جمله مقام های بلندپایه ای هستند که در مراسم روز جمعه افتتاحیه تاپی حضور خواهند داشت.
قرار است کار اجرایی طرح تاپی در خاک افغانستان، عصر امروز طی مراسمی با حضور مقامات چهار کشور سهیم در این طرح در شهر هرات در غرب افغانستان آغاز شود.
شاهد خاقان عباسی نخست وزیر پاکستان، قربانقلی بردی محمد اف رئیس جمهوری ترکمنستان ، محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان و نماینده هندوستان در مراسم ترکمنستان حضور داشتند.
خط لوله طرح تاپی یک هزارو 814 کیلومتر طول دارد که 816 کیلومتر آن از خاک افغانستان و از استان های «هرات»، «فراه»، «هلمند»، و «قندهار» عبور می کند و وارد استان بلوچستان پاکستان خواهد شد.
بر اساس جدول برنامه اجرایی این طرح قرار است با عبور از منطقه بلوچستان پاکستان این خط لوله خود را در سال 2019 به شهر «فاضلیکا» در هندوستان برساند.
*آساق*ک*1104* 1049

انتهای پیام /*

نظر شما