به گزارش خبرگزاری برنا ، بلیده ای عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار گفت: بندر و منطقه آزاد چابهار با توجه به موقعیت راهبردی و متصل به آبهای آزاد اقیانوس هند دروازه تجارت و توسعه اقتصادی افغانستان است.
حمیدالله بلیدهای اظهار داشت: چابهار علاوه بر توسعه و آبادانی ایران اسلامی و به ویژه استان سیستان و بلوچستان نقش مهمی در توسعه، تجارت، ترانزیت و حمل و نقل کالا به کشور دوست و همسایه افغانستان دارد.
وی با بیان اینکه هم اینک سرمایه گذاران ۴۷ کشور دنیا ۳۵۴ شرکت با موضوع بازرگانی، صنعتی، خدماتی، گردشگری و ترانزیت در منطقه آزاد چابهار ثبت کرده اند، خاطرنشان کرد: ۱۶۴ شرکت سرمایه گذاری مربوط به تجار و بازرگانان کشور افغانستان است.
وی ادامه داد: ثبت این شرکتها نشان دهنده اهمیت چابهار توسط سرمایه گذاران کشور افغانستان است.
عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد چابهار دلیل استقبال سرمایه گذاران خارجی و به ویژه افغانستان برای حضور در منطقه آزاد چابهار را در نظر گرفتن معافیت مالیاتی صد درصدی بر درآمد و دارایی به مدت ۲۰ سال و قابل تمدید، معافیت ورود ماشین آلات و مواد اولیه مصرفی واحدهای تولیدی از عوارض ورودی گمرکی و آزاد بودن صادرات محصولات تولیدی و امکان انتقال صد درصد سرمایه و سود حاصل از فعالیت اشخاص ثبت شده خارجی به خارج از کشور عنوان کرد.
بلیدهای افزود: چابهار نقطه اتصال کریدور شرق ایران به آبهای آزاد، نزدیکترین بندر به بازارهای آسیای میانه و افغانستان است و دسترسی آسانی به سوختهای فسیلی، مصالح ساختمانی، مواد معدنی گوناگون در شرق ایران دارد.
وی گفت: چابهار از امنترین و نزدیکترین مسیرها به بازارهای جهانی است و هم اینک گندم اهدایی کشور هند به افغانستان از طریق بندر چابهار وارد شده و از مسیر ترانزیتی چابهار- میلک زابل در حال انتقال به این کشور است.
منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار در زمینی به مساحت ۱۴ هزار هکتار و ۹ پیکره در اردیبهشت سال ۱۳۷۰ با مصوبه هیات وزیران رسمیت یافت و در ۲۲ بهمن ماه سال ۱۳۷۱ همزمان با کیش و قشم رسما افتتاح شد.
چابهار در جنوبیترین نقطه شرق کشور و در نزدیکترین فاصله با آبهای آزاد جهان یعنی اقیانوس هند قرار گرفته و به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران مطرح است.
نظر شما