شناسهٔ خبر: 23669192 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

واکنش میبدی به حاشیه‌سازی‌ها علیه روحانی: نقد حکومت معصومین وجود داشته

فاضل میبدی: اگر کسی تاریخ ائمه را درست خوانده باشد می‌فهمد نقدی که روحانی می‌گوید در تاریخ بوده / حضرت علی می‌فرمایند مرا راهنمایی کنید که جلوی خطا گرفته شود/ در زمان پیغمبر گاهی اصحاب به پیامبر نقد می‌کردند/ نقد حکومت یک ارزش دینی است

صاحب‌خبر -

ایران آنلاین / فاضل میبدی به حاشیه‌های سخنرانی حسن روحانی واکنش نشان داد. این عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علیمه قم می‌گوید: «اگر کسی تاریخ ائمه را درست خوانده باشد می فهمد نقدی که روحانی می‌گوید در تاریخ بوده و خود ائمه هم مردم را به نقد کردن دعوت می کردند.»

محمدتقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه  علیمه قم حمله ها به حسن روحانی را سیاسی می داند و تاکید می کند اگر کسی تاریخ اسلام را به خوبی خوانده باشد می داند که نقد حکومت معصومین وجود داشته است.

او در گفتگو با اعتمادآنلاین گفت: «در بین معصومین ما فقط حضرت علی و مدت کوتاهی امام حسن (ع) حکومت داشتند و سایر امامان به حکومت نائل نشدند. اما در زمان حکومت حضرت علی (ع) حضرت می فرمود به من نظر و مشورت دهید و من فوق خطا نیستم. حضرت می گویند به گونه ای مرا راهنمایی کنید که جلوی خطا گرفته شود.»

فاضل میبدی با تاکید بر اینکه «حکومت امری عرفی است و قطعا در حکومت معصوم در موضوعاتی خطا صورت می گرفته است» اظهار کرد: «مثلا حضرت استاندار انتخاب می کرد، استاندار خائن از آب در می آمد.  یا مثلا در زمان امام حسن که چند ماهی حکومت داشتند یکی از اصحابش حجربن عدی بود که به امام حسن نقد می کرد.»

عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: «نقد به معنای این نیست که شما می خواهید عصمت ائمه را زیر سوال ببرید. نقد بر حکومت یک ارزش دینی است و خدا هم در قرآن به پیامبرش می فرماید برو مشورت کن.»

او با بیان اینکه «در سیره و  گفتار ائمه دعوت به مشورت دادن، مشورت کردن و نقد کردن وجود دارد» گفت: «امام موسی بن جعفر هم خطاب می کنند که کونو نقاد الکلام؛ یعنی شما هر کلامی که شنیدید نقدش کنید. نقد سخن به معنای عیب‌گیری یا خیانت‌یابی نیست؛ بلکه به معنای این است که مساله‌ای به ذهن من اشتباه آمده و نظرم چیز دیگری است.»

فاضل میبدی تصریح کرد: «در زمان پیغمبر هم در برخی از جنگ ها برخی از اصحاب به پیامبر نقد می کردند و می گفتند این کار به نظر ما درست نیست، اگر وحی است که ما تسلیم هستیم اما  اگر نظر خود شماست ما آن را قبول ندارم. همه این نمونه ها وجود داشته و اگر کسی تاریخ ائمه را درست خوانده باشد می فهمد نقدی که روحانی می‌گوید در تاریخ بوده و خود ائمه هم مردم را به نقد کردن دعوت می کردند.»

او افزود: «امام صادق به برخی شاگردها که حرف ایشان را قبول نمی کردند می گفتند این حرف من نیست، حرف پدرم است که از جدشان به ایشان رسیده. بنابراین استدلال کردن، دلیل خواستن و نقد کردن از ارزش های اسلامی و در سنت ائمه هم بوده است.»/ 

نظر شما