شناسهٔ خبر: 23060640 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

از شیرینی های بومی مادران سیستانی تا صله رحم در شب یلدا

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان هیرمند گفت: هندوانه شب یلدا، بازمانده ای از محصول تابستان در سیستان است که مرد خانواده از نوع مرغوبش را در زیر کاه در اتاقی بسته وتاریک نگهداری میکرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رضا بارانی در گفتگو با پایگاه خبری ندای هیرمند؛ عنوان کرد: در گذشته به دلیل عدم دسترسی به تقویم، تقسیم بندی ماهه ای سرد زمستان در سیستان به گونه ای بوده است که 15 آذرماه را به عنوان چله بزرگ که به مدت 40 روز ادامه داشته است عنوان می شد.

وی افزود: پس از چله بزرگ، چله کوچک رخ می دهد که به مدت 20 روز ادامه خواهد داشت.

بارانی تصریح کرد: دامداران ،صیادان وهمچنین کشاورزان این زمان رادرتقویم کاری خود بیشتر ازهرکسی دارند حتی رصد ستاره ها درآسمان  و چرخش افلاک صوری همه نشان هایی از رسیدن فصل سرما را نشان می دهد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان هیرمند بیان داشت: مردم سیستان در گذشته، بهترین گندم سال خود را آرد کرده و در نهایت نان را به شکل زیبایی تزئین می کردند که به آن چنگالی می گویند.

وی ادامه داد: چنگالی،آردی مرغوب وروغنی لذیذ تهیه می شد و با شکر مخلوط وصرف می شد.

بارانی گفت: هندوانه شب های سرد زمستان یا همان شب یلدا،بازمانده ای از محصول تابستان بود که مرد خانواده از نوع  مرغوبش را  در زیر کاه در اتاقی بسته وتاریک نگهداری میکرد تا در شب چله استفاده کند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان هیرمند اظهار کرد: صله رحم از مهترین، برنامه های شب یلدا در سیستان است، گندم بریان، تجگی، و دیگر محصولات بومی سیستان نیز خوراکی های این شب است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما