شناسهٔ خبر: 23047100 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

تکلیف کمیسیون ورزشکاران و اساسنامه جدید چه می‌شود؟!

سکوت مدیران کمیته ملی المپیک در قبال ابهامات/داورزنی: به دنبال تفاهم هستیم ولی گزینه‌ای برای ریاست نداریم

صاحب‌خبر -


سرویس ورزشی-
در روزهایی که مدیران کمیته ملی المپیک پاسخ قانع‌کننده‌ای برای ابهامات مطرح شده درخصوص انتخابات کمیته ندارند، معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش می‌گوید فرد خاصی از سوی وزارت ورزش و کمیته برای ریاست کمیته ملی المپیک انتخاب نشده است.
انتخابات کمیته ملی المپیک نزدیک است اما در آستانه این انتخابات مسائل مختلفی وجود دارد که نیازمند پاسخگویی شفاف است، با این حال مسئولان کمیته ملی المپیک همچنان ترجیح داده‌اند پاسخ روشنی به این مسائل ندهند و سکوت اختیار کنند.
اولین مسئله اینکه کمیته بین‌المللی المپیک نامه‌ای ارسال کرده مبنی بر اینکه چرا انتخابات با اساسنامه جدید برگزار نمی‌شود اما مشخص نشد واقعا موضع کمیته بین‌المللی المپیک چه بوده و کمیته ملی المپیک ایران چه پاسخی برای آن نامه داشته‌اند.
خبرگان ورزشی از دیگر مسائلی است که با انتخاب آن حرف و حدیث‌های فراوانی به وجود آمد که مبنای انتخاب این افراد چه بوده است؟ حتی رفت و آمدهایی هم پس از این انتخاب نفرات انجام گرفت که اصلا مشخص نشد چرا فردی باید انتخاب شود که بلافاصله بخواهد انصراف دهد. در این میان بحث احتمال حضور نداشتن صالحی امیری هم در انتخابات مطرح شده که اگر واقعا این اتفاق رخ دهد باید از مسئولان کمیته ملی المپیک پرسید که چرا باید از ابتدا و بدون بررسی او را به عنوان یکی از اعضای خبرگان ورزشی معرفی کنند که اکنون مشخص شود ترجیح او حضور در پست دیگری غیر از کمیته ملی المپیک است؟
کمیسیون ورزشکاران و اساسنامه جدید
با توجه به اینکه انتخابات طبق اساسنامه قدیمی برگزار می‌شود، بنابراین خزانه دار هم در انتخابات کمیته ملی المپیک انتخاب می‌شود اما از آن طرف در مورد کمیسیون ورزشکاران طبق اساسنامه جدید عمل شده، یعنی این کمیسیون علاوه‌بر اینکه نفرات خود را برای حضور در انتخابات معرفی کرده حتی هادی ساعی را هم به عنوان عضو هیئت اجرایی انتخاب کرده است. اکنون این سؤال پیش می‌آید که مجمع چنین چیزی را می‌پذیرد که اساسنامه جدید را تایید نکرده‌اما در مورد کمیسیون ورزشکاران مطابق اساسنامه جدید رفتار شود؟
چه خبر از آیین نامه!؟
آیین نامه انتخابات کمیته المپیک هم از دیگر مسائلی است که حرف و حدیث‌های زیادی را به همراه داشته است. چهار سال پیش که کیومرث هاشمی به عنوان رئیس‌کمیته ملی المپیک انتخاب شد قرار شد این آیین نامه را که اعتراضات زیادی به آن وارد شد، اصلاح کند. سؤال این است که کدام آیین نامه ملاک برگزاری انتخابات آینده خواهد بود و چه مواردی از این آیین نامه اصلاح شده است؟ چه مواردی در آیین‌نامه سابق به عنوان مشکل شناسایی شده و چه مواردی اصلاح شده، آیا این اصلاحات بر اساس اصل بی‌طرفانه ویرایش شده است؟
به جزء موارد ذکر شده، سؤال‌های زیاد دیگری هم پیرامون رویه‌ها و روش‌های تعریف شده برای انتخابات پیش رو وجود دارد که مسئولان کمیته ملی المپیک به جای پاسخگویی ترجیح داده‌اند فعلا سکوت کنند.
انتظار می‌رود کمیته ملی المپیک در آستانه انتخابات پاسخگوی ابهامات طرح شده باشد و با رفع برخی‌اشکالات، شفاف سازی کند تا این انتخابات پیش رو بیشتر از این درگیر حاشیه نشود و گمانه‌زنی‌ها و ابهامات درباره توافقات پشت پرده نیز یک بار برای همیشه روشن و تعیین تکلیف شود.
پاسخ داورزنی به ابهامات
در مقابل سکوت مدیران کمیته ملی المپیک، محمدرضا داورزنی معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در مقام پاسخگویی برآمد و توضیحاتی را درخصوص انتخابات کمیته ملی المپیک ارایه کرد. داورزنی دیروز در حاشیه مجمع انتخاباتی فدراسیون کبدی گفت: بدون تردید کمیته ملی المپیک یکی از نهادهای بسیار مهم ورزش کشور در عرصه المپیکی و یکی از پایگاه‌های بسیار مهم در ارتباطات بین‌المللی و حضور قدرتمندانه ما در بازی‌های المپیک است و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
وی تصریح کرد: درباره اتفاقات اخیر دوستان ما در هیئت اجرایی کمیته المپیک باید پاسخگو باشند اما آنچه که من در بعضی بحث‌ها می‌بینم مطرح می‌شود، واقعا اینطور نیست که بگوییم بین کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش از قبل یک نفر را انتخاب کرده‌اند. آنچه که در ورزش کشور در این چهل سال گذشته تبدیل به یک چالش جدی شده، عدم تفاهم بین کمیته و وزارت ورزش بوده است. ما نیاز به انسجام بین این دو نهاد داریم و هر زمانی این اتفاق بیفتد، سود آن را ورزش کشور می‌برد. به شکل کلی می‌گویم این صحبت‌ها که کمیته المپیک مانند یک جزیره جداگانه کار کند و وزارت ورزش هم برای خودش کار کند، تصور‌اشتباهی است و باید همیشه بین این دو نهاد تعامل منظقی وجود داشته باشد که ما در ارتباطات بیرونی و دیپلماسی ورزشی و در حضور قدرتمندانه در میادین المپیکی و جهانی این انسجام و نزدیکی است که می‌تواند در اجرای برنامه‌ها کمک کند. آرزوی موفقیت می‌کنیم برای همه کسانی که در مجمع حضور دارند و امیدوار هستیم با انتخابی که صورت می‌گیرد، شاهد هماهنگی‌های بیشتری بین کمیته المپیک و وزارت ورزش باشیم. البته این بدان معنا نیست که هماهنگی در حال حاضر وجود نداشته باشد اما سمت و سوی حرکت باید انسجام کاملی را به وجود بیاورد تا در عرصه‌های بیرونی مشکل نداشته باشیم.

نظر شما