شناسهٔ خبر: 22997666 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

پوتین: به دنبال رقابت تسلیحاتی با آمریکا نیستیم

خبرگزاری فارس / خبرگزاری فارس

رئیس‌جمهور روسیه با حضور در جمع بیش از هزار و ۶۰۰ خبرنگار از سراسر جهان در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه به سؤالات آنها پاسخ می‌دهد.

صاحب‌خبر -
سیزدهمین کنفرانس خبری سالانه «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه امروز پنج‌شنبه ۱۴ دسامبر (۲۳ آذرماه) دقایقی پیش در مراسمی با حضور رئیس جمهور روسیه و «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین به عنوان مجری این برنامه آغاز شد.

کنفرانس خبری سالانه «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه هر سال در آخرین روزهای پایانی سال در ماه دسامبر برگزار می شود که تعداد بسیار زیادی از خبرنگاران داخلی و خارجی در این مراسم شرکت می‌کنند. در سال جاری بیش از هزار و ۶۰۰ خبرنگار روس و همچنین خبرنگاران خارجی برای شرکت در این مراسم ثبت نام کرده بودند. خبرنگارانی از آمریکا، آلمان، ژاپن، فرانسه، چین، لهستان و بسیاری کشورهای دیگر امسال در این مراسم حاضر هستند.

این مراسم به طور میانگین در سال‌های گذشته بیش از سه ساعت به طول انجامیده است.

کنفرانس خبری سالانه پوتین امسال در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه ماه مارس سلا ۲۰۱۸ میلادی برگزار می‌شود.

نخستین پرسشی که از رئیس جمهور روسیه مطرح شد، این بود که چرا وی قصد دارد مجددا برای انتخابات ریاست‌جمهوری در این کشور کاندید شود. رئیس‌جمهور روسیه در پاسخ به این سوال با اعلام برخی اهدافش در جهت ارتقاء سطح کیفیت زندگی مردم روسیه تأکید کرد که هم‌اکنون زمان مناسبی برای پرداختن به شعارهای انتخاباتی نیست و می‌خواهد به عنوان یک کاندیدای مستقل در انتخابات شرکت کند.

رئیس‌جمهور روسیه درباره گروه‌های معارض در این کشور گفت مردم روسیه از این حق برخوردارند که نارضایتی خود را اعلام کنند اما معارضان فعلی هیچ برنامه واقعی ندارند. «رهبران مخالف باید یک دستورکار واقعی ارائه دهند».

رئیس‌جمهور روسیه در پاسخ به سوال دیگری درباره مشکلات اقتصادی که روسیه با آن ها مواجه است گفت: «ما به تازگی دو بحران و شوک اقتصادی را پشت سر گذاشتیم، کاهش ناگهانی قیمت نفت در بازار جهانی و تحریم‌های خارجی که اگرچه اثرات آن تا حدی نبوده که روسیه را به زانو درآورد اما به هر حال اثرگذار بوده‌اند... کاهش قیمت نفت بیش از تحریم‌ها بر اقتصاد روسیه اثرگذار بوده است».

پوتین در ادامه در پاسخ به سوالی درباره چشم‌انداز پیمان «START» که یک پیمان تسلیحاتی است گفت، کشورهای غربی در مرز با روسیه و اخیرا در کشور رومانی موشک‌های رهگیری شده مستقر کرده‌اند و اگرچه ما می‌دانیم که این موشک‌ها می‌تواند به موشک‌های بین‌قاره‌ای بالستیک تبدیل شود، اما از هیچ پیمانی خارج نمی‌شویم اگرچه آمریکا قبلا نیز به صورت یکجانبه این کار را انجام داده است.

وی در ادامه گفت، هزینه‌های نظامی باید تا اندازه‌ای باشد که امنیت کشور را تضمین کند و نباید به اقتصادی کشور آسیب بزند. در حال حاضر آمریکا بیش از روسیه برای تجهیزات نظامی هزینه می‌کند. « ما بدون آغاز یک رقابت تسلیحاتی جدید، امنیت روسیه را حفظ خواهد کرد».

رئیس‌جمهوری روسیه در پاسخ به نخستین سوال خبرنگاران خارجی درباره ارزیابی‌اش از «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و عملکرد وی در حدود یک سال گذشته در کاخ سفید گفت: «کسانی که به وی رأی داده‌اند باید درباره عملکرد وی نظر بدهند. اما آنچه مشخص است در مدت زمانی که وی رئیس‌جمهور آمریکا بوده اقتصاد آمریکا رشد قابل توجهی داشته به نحوی که سرمایه‌گذاران خارجی مایل به سرمایه‌گذاری در این کشور هستند و این به معنای اعتماد آنها به وضعیت فعلی اقتصاد آمریکاست و این امر در نتیجه تصمیماتی که وی در کاخ سفید گرفته محقق شده است».

وی در ادامه گفت: «ترامپ قادر به انجام تعهداتی که قبل از انتخابات در رقابت‌های انتخاباتی مطرح کرده بود نیست چرا که در داخل آمریکا محدودیت‌هایی وجود دارد. اینکه آیا وی هنوز مایل به بهبود روابط میان روسیه و آمریکاست را باید از خود او بپرسیم. اما ما امیدواری که وی همچنان این تمایل را داشته باشد چرا که این مسئله به نفع ملت‌های آمریکا و روسیه است. ما امیدواریم که با همکاری دو کشور بتوانیم به مسائلی که جهان با آن مواجه است از جمله تروریسم، مسائل زیست محیطی، اشاعه تسلیحاتی، تسلیحات کشتار جمعی، مسائل خاورمیانه و کره شمالی و بسیاری موارد دیگر غلبه کنیم».

پوتین افزود: «به اعتقاد من کسانی که در آمریکا به مخالفت با رئیس‌جمهور این کشور می‌پردازند، متوجه این مسئله نیستند که در حال تضعیف منافع کشورشان هستند. آنها قدرت رئیس‌جمهوری را که خودشان انتخاب کرده‌اند، تضعیف می‌کنند. به اعتقاد من آنها اصلا احترامی برای کسانی که به رئیس‌جمهور آمریکا رأی داده‌اند، قائل نیستند.»

رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به اتهامات مطرح شده علیه روسیه در خصوص مداخله در امور داخلی آمریکا حین رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری در این کشور گفت: «آیا در زمان رقابت های انتخاباتی در یک کشور، ما باید روابط دیپلماتیک خود را متوقف کنیم. سفیر ما در آمریکا متهم شده که با شخصی در این کشور دیدار داشته و این مسئله هر کجای دیگر جهان نیز اتفاق می‌افتد. این یک اتفاق روتین است که دیپلمات‌های کشورها با کاندیداهای مختلف رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری دیدار داشته باشند و درباره مسائلی گفت‌وگو کنند تا این مسئله روشن شود که این افراد پس از روی کار آمدن چه رویکردی را دنبال خواهند کرد. چه چیز عجیبی در این خصوص وجود دارد؟ چرا شما این حساسیت جاسوسی را دارید؟ »

وی در ادامه تأکید کرد که اتهامات مربوط به توطئه که علیه دونالد ترامپ مطرح می‌شود، به نظام سیاسی آمریکا آسیب رسانده است.

در ادامه این کنفرانس مطبوعاتی سوالی نیز درباره اینکه «آیا همکاری درباره کره شمالی می‌تواند روابط روسیه و آمریکا را گرم‌تر کند؟ آیا روسیه از تحریم‌های بیشتر علیه کره شمالی حمایت می‌کند؟» مطرح شد.

رئیس‌جمهور روسیه گفت: « قانونگذاران شما در آمریکا و سناتورهایتان نسبتا عجیب هستند. آنها ما را در وضعیت مشابه ایران و کره‌شمالی قرار داده‌اند و سپس از رئیس‌جمهور آمریکا می‌خواهند که مسائل مربوط به این دو کشور را با همکاری ما حل کند. این اصلا معنادار نیست».

وی افزود: «سیاست خارجی که ما در پیش می‌گیریم برخلاف بسیاری کشورهای دیگر کوتاه مدت نیست...ما با دیگر کشورها درباره مسائل امنیتی حساس همکاری داریم...در خصوص کره شمالی، همه موضع روسیه را می‌دانند. روسیه وضعیت هسته‌ای کره شمالی را به رسمیت نمی‌شناسد. ما بر این باوریم که هر آنچه در شبه‌جزیره کره در حال وقوع است، غیرسازنده است.من مایلم یک بار دیگر تکرار کنم که در سال ۲۰۰۵ با کره شمالی توافقی حاصل شده بود. آنها می‌خواستند برنامه هسته‌ای خود را متوقف کنند و برخی تعهدات را پذیرفته بودند».


برچسب‌ها:

نظر شما