به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، رسول منتجبنیا عصر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج با گرامیداشت ولادت پیامبر اسلام و امام صادق (ع) با بیان اینکه در آستانه روز دانشجو قرار داریم اظهار داشت: روز دانشجو از آن جهت اهمیت پیدا کرد و در کشور ما از پیش از پیروزی انقلاب و پس از آن مورد توجه بوده است که سه دانشجوی عزیز خون پاکشان را در راه آزادی، شرف و مبارزه با استکبار و استبداد نثار کردند.
قائم مقام حزب اعتماد ملی افزود: این دانشجویان با نثار خون خود نشان دادند که رژیم ستمشاهی با سرکوب کردن نمیتواند حاکمیت خود را تثبیت کرده و به دنیا ثابت کند که ایران و مردم ایران تسلیم شدهاند و هیچ اعتراضی علیه استکبار وجود ندارد.
وی بیان کرد: از سال 32 روز 16 آذر به عنوان یک جریان در دانشگاههای ایران مورد توجه دانشجویان قرار گرفت تا در سال 48 که رژیم ستمشاهی وارد دانشگاه شد و دانشجویان را سرکوب کرد، اما دانشجویان از پای ننشستند و همچنان این جریان را ادامه دادند تا به عنوان یکی از جریانات تاثیرگذار در پیروزی انقلاب قلمداد شود.
منتجبنیا با اشاره به نقش دانشجویان در پیروزی انقلاب اسلامی عنوان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روز دانشجو به صورت رسمی معرفی و 16 آذر به دانشجو اختصاص داده شد تا دانشجویان در این روز جایگاه دانشجو در کشور و نقش بینظیر دانشجویان و جوانان در حرکتهای اجتماعی را مرور کنند و مسئولان نیز مرور کنند که تا چه اندازه برای آزادی جوان و دانشجو ارزش قائل هستند.
قائم مقام حزب اعتماد ملی با بیان اینکه در مورد آزادی دانشجو در دانشگاه چندین نگرش وجود دارد، تصریح کرد: نگاه اول آن است که دانشجویان آزاد مطلق بوده که هر کاری خواستند انجام دهند و هر چه خواستند بگویند که این همان آزادی است که قبل از انقلاب فرهنگی در کشور به وجود آمد و جمهوری اسلامی مجبور شد دانشگاهها را تعطیل کند تا به قانونمداری برگردند.
منتجبنیا ابراز کرد: نگاه افراطی این است که ورود دانشجویان در مسائل سیاسی موجب اختلال و خدشهدار شدن علم و تکنولوژی میشود پس باید فضای دانشگاه منهای سیاست باشد تا اینکه مقام معظم رهبری در یک کلام این تئوری و تفکر را رد نموده و بارها بر برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها تاکید کردند.
وی اظهار کرد: نگاه دیگر این است که دانشجو باید در سیاست ورود داشته باشد اما کانالیزه شود یعنی باید سیاستهایی که ما میخواهیم را دنبال کند و خودش اهل انتخاب و گزینش نباشد که این با آزادی دانشجویان مغایرت دارد.
قائم مقام حزب اعتماد ملی با تاکید بر اینکه دین اسلام با هرگونه اکراه حتی در انتخاب دین مخالفت میکند، گفت: نگاه چهارم نگاه معتدل و قانونمند است، فضای دانشگاه باید آزاد باشد و آزاداندیشی برای همه دانشجویان، کارکنان و اساتید دانشگاه در چارچوب قانون وجود داشته باشد.
منتجبنیا با بیان اینکه شأن دانشجو و استاد این است که خود انتخاب کند نه دیگران برای او انتخاب کنند، ابراز کرد: اگر بر اساس قانون همه تشکلهای مرتبط برای برنامهریزی آزاد باشند، اگر اصولگرایان دانشگاه کرسی آزاداندیشی برگزار کرده و از هر دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب دعوت کنند و بالعکس اصلاحطلبان هم همین کار را انجام دهند امنیت دانشگاه خدشهدار نمیشود.
وی بیان کرد: ما معتقد به دین منهای سیاست و علم منهای سیاست نیستیم و دانشجو را در صورتی مفید میدانیم که سیاسی باشد، ما به کسانی که میگویند در سیاست دخالت نمیکنیم، میگوییم تو ناقصالخلقهای که علم و تقوا داری اما سیاست نداری.
قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت: مسئولان دانشگاهها از اینکه در دانشگاه مسائل سیاسی مطرح میشود نگران نباشند، طرح مسائل، اخبار و تحلیلهای سیاسی هیچگونه ضرری برای دانشگاه و امنیت دانشجویان ندارد، بلکه جزء لوازم و ضرورتهای دانشگاه است که باید به آن توجه کنند.
منتجبنیا اظهار کرد: شنیدهایم که برخی دانشگاهها لیست تعیین کرده و گفتهاند باید کسانی برای سخنرانی به دانشگاه دعوت شوند که در این لیست قرار داشته باشند، چنین تفکری غلط است، اصلاحطلب و اصولگرا دو بال انقلاب هستند نباید یک بال را بشکنیم و بال دیگر را تقویت کنیم، به هر بهانهای که کسی بخواهد آزادی اندیشمندان را بگیرد و کانالیزه کند و بگوید فقط کسانی باید سخنرانی کنند که من بگویم، اینکه بیاییم لیست سیاه و سفید تعیین کنیم کار نادرستی است و امیدواریم چنین مسالهای واقعیت نداشته باشد.
وی بیان کرد: دانشگاه جای فعالیت سیاسی است نه به معنای اینکه احزاب و تشکلها بخواهند در دانشگاه نفوذ کنند و در آنجا شعبه بزنند به شدت با چنین چیزی مخالف هستیم، سیاست دانشگاه باید توسط دانشجویان اداره شود و امیدواریم مسئولان هم در این زمینه با آنها همکاری کنند.
وی با تأکید بر اینکه نقد روحانی هم لازم است، گفت: من هم به عنوان طرفدار آقای روحانی و هم به عنوان رفیق 40 ساله او لازم میدانم دولت را نقد کنید هیچکس فراتر از نقد، نظارت، پرسش و پاسخگویی نیست اما انتقاد باید سازنده باشد، شلوغ کردن و توهین انتقاد نیست بلکه تخریب دولت و نظام جمهوری اسلامی است.
قائم مقام حزب اعتماد ملی ابراز کرد: من نیز به خاطر عدم استفاده از جوانان در مدیریتها از رئیسجمهور انتقاد دارم.
انتهای پیام/
∎
نظر شما