شناسهٔ خبر: 22660543 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فرهیختگان آنلاین | لینک خبر

گرانی ۱۵درصدی نان و معیشت خانوار ایرانی!؟

١٥ درصد مردم ایران در این کشور بی‌شغل هستند؛ یعنی درآمدی ندارند؛ یعنی پول ندارند، اما عقلا می‌دانیم که صبح‌ها گرسنه می‌شوند، همان‌طور که ظهرها و شب‌ها هم گرسنه می‌شوند؛ درست مثل همه حتی شما مدیر و مسئول عزیز.

صاحب‌خبر -

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، «در خبری کوتاه علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف از افزایش ١٥درصدی قیمت نان خبر داد و گفت که این گرانی از اول آذر خواهد بود.

تصور کنید که خانواده‌ای بخواهد با حقوق قانون کاری زندگی کند و هیچ هزینه غیرمتعارفی مثل اجاره، بیماری، پوشاک و... نداشته باشد. با درنظرگرفتن حقوق قانونی نزدیک به یک میلیون تومان و خانواری که شامل چهار عضو باشد و هر عضو تنها روزی یک عدد نان برای صبحانه، ناهار و شام بخورد (نان خالی یا نان و آب فقط) اکنون اگر قیمت نان را براساس نرخ تصویب‌شده وزارت بازرگانی هزار تومان برای نان سنگک ساده در نظر بگیریم، می‌شود ٤٠٠٠=٤×١٠٠٠ تومان در روز و در یک ماه ١٢٠ هزار تومان؛ یعنی ١٢ درصد از درآمد این خانواده در صورت شاغل‌بودن صرف خرید نان خالی می‌شود.

حال تصور کنید که این خانواده یک تصمیم اشرافی و لوکس بگیرد! و بخواهد این نان خالی روزانه را فقط و فقط با ماست بخورد. (یعنی نان و ماست برای صبحانه، ناهار و شام) حال اگر قیمت هر ظرف کوچک ماست را سه‌هزارو ٣٠٠ تومان فرض کنیم و اگر اعضای این خانواده چهارنفره هم هر وعده تنها یک ظرف ماست را با ایثار نسبت به همدیگر مصرف کنند، در ماه ٥١٦ هزار تومان فقط پول غذای مقوی، کامل، اشرافی و... نان و ماست خالی می‌شود؛ یعنی بیش از ٥٠ درصد از کل درآمد این خانواده.

به نظر شما در آینده نزدیک تاریخ درباره مدیران و تصمیم‌گیران ایران چه خواهد گفت؟ پرسش سخت و شجاعانه‌ای است، اما پاسخ به آن چندان دشوار نیست. اصلا هم نیاز به داشتن مدرک دکتری و فوق‌دکتری در مدیریت یا اقتصاد نیست و اصلا هم ضرورتی به گذراندن دوره‌های آینده‌پژوهی و مدیریت استراتژیک نیست تا بفهمیم این تصمیم‌گیری‌های طنز و کمدی توسط برخی مدیران درس‌خوانده یا درس‌نخوانده با تیترهای بلندبالا چه بر سر سفره خانواده‌های کم‌درآمد یا بی‌درآمد ایران آورده است. به آمارهای بانک مرکزی یا مرکز آمار ایران نگاه کنید؛ برای نمونه در همه این سالنامه‌های آماری به صراحت نوشته شده که حداقل براساس محاسبات آنها ١٥ درصد مردم ایران در این کشور بی‌شغل هستند؛ یعنی درآمدی ندارند؛ یعنی پول ندارند، اما عقلا می‌دانیم که صبح‌ها گرسنه می‌شوند، همان‌طور که ظهرها و شب‌ها هم گرسنه می‌شوند؛ درست مثل همه حتی شما مدیر و مسئول عزیز.»

نظر شما